Nejste přihlášen/a.
Ahoj.. Dal jsem defragmentaci disku, a když ještě defragmentace běžela tak jsem PC vypnul Na harddisku to ubralo 10 GB nevíte čím to je? Nebo jak opět vrátit ztracené GB?. (
Zkus to defragmentovat znovu, nebo kontrolu disku (příkazový řádek -> chkdsk /x /f).
Vypnout počítač při bežící defragmentaci je jedna z největších blbostí, co s počítačem můžeš udělat. Horší už by bylo snad jen vypnutí při práci s oddíly disku...
doplněno 01.01.13 16:36:Ještě si zkontroluj, jestli ti nezmizela nějaká data...
na tuto otázku neexistuje odpověď. záleží na velikosti disku, rychlosti, volném místu, typu defragmentace a použitém softwaru, počtu a velikosti fragmentovaných souborů a jejich rozmístění...
Může to být za hodinu, můžet to trvat celý den.
Ale rozhodně si nemyslím, že by ti další defragmentace tyto data vrátila! Prostě došlo k výpadku proudu při práci s těmito daty (přesunu) a pokud na disku ještě vůbec jsou (nebyla přepsána) tak by šly obnovit softwarem na obnovu dat, např. Recuva. Pokud bys zkoušel znovu defragmentovat, tak se s daty rozluč, protože je velká pravděpodobnost, že budou přepsána na disku jinými daty.
Ale když by se data odstranila, tak by se muselo míésto na disku zvětšit ne? Ale ono se zmenšilo.. Nezmenšilo se potom co jsem to vypnul ale v průběhu defragmentace jsem se podíval na disk a tam už bylo o 10Gb méně. A pak to máma vypla.
Defragmentace, jak už z názvu vypovídá, je proces při kterém nějaký program přesouvá data na disku, tak aby byla u sebe ( Více o fragmentaci). Pravděpodobně si tvůj program pro defragmentaci vyhradil nějaké místo na disku pro práci, které nyní, vlivem neočekávaného vypnutí, není vidět. Jak píše mikihans, zkusit data obnovit. Pokud ti žádná data nechybí, tak zkus zmiňovaný scandisk . Pokud se problém nevyřeší, tak se můžeš buď smířit s tím, že máš trochu menší disk, nebo ho znovu naformátovat.
Já si taky nemyslím, že by další defragmentace data vrátila, ale jestli si program vyhradil nějaké místo pro práci s daty a po přerušení činnosti ho nevrátil, myslím si, že je možné, že při opětovném spuštění a dokončení defragmentace by se vyhrazené místo mohlo odemknout.
Co tady píšete o ztracenejch datech. Asi umím blbě číst ale v jeho otazce jsem nic takovýho nečet. Píše o ztraceném volném místu a to by určity defragmentační program mohl opravit. Např OO na 99% ( má v sobě zabudovanou obdobu chkdsk) Vypnutí počítače během defragmentace sice není idealní ale podle mě žádná hrůza. Právě z důvodu že si nejdříve vyhradí prostor, data ukláda do něj a pak maže původní data. Takže v určitý okamžik jsou tam data dvakrát a né že jedny scházej. Některé defragmentary ale mohou využívat z zájmu zrychlení cache v RAM ( také mohou využívat CACHE disku) a to už by mohl být problém. Ale osobně si myslím že se žádnej takovej běžně nevyskytuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.