Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bootování z externí mechaniky u ASUS

Od: moris12399 odpovědí: 4 změna:

Koupil jsem Asus "10" bez mechaniky. V notebooku jsou nainstalovány Win 7 start, který je dost omezen. Chci přeinstalovat na Win 7 Home Premium. Originál bootovací CD mám. Externí mechaniku s USB mám také. Jak nainstalovat? Bude třeba změnu nastavení v biosu?

Děkuji za radu. Mir. Valenta

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzek*
hodnocení

0x

Zdarec, mam sice Acer, zkusim poradit, doufam ze je to u Asusu stejne.

Takze si zapoj tu externi CDromku, strc do nic CD s win, a teprve pote zapni notebook.

Je mozne, ze si to samo prepne na botovani z cdromky, takze po zapnuti sleduj obrazovku a mozna to vyhodi vyzvu, at zmacknes jakoukoliv klavesu pro botovani.. Kdyz to tu vyzvu nevyhodi, tak notebook vypni, opet jej zapni a hned po stisku zapinaciho tlacitka mackej klavesu F12 - mackej ji tak dlouho, dokud ti nevyhodi okenko moznosti bootovani - zde si vyberes jednoduse botovani z CDromky. Pokud se ti nic neobjevi, mackej F2 nebo delete - tim se dostanes do biosu. Tam si jen najdes nejakou polozku jak sekvence boot, nebo first bot device a prepnes ji na USB cdrom..

Snad ta F12 zabere :) Acer to tam ma.. Napis jak si dopadl

moris12399
hodnocení

Moc děkuji za návodný postup. Vyzkouším a dám vědět jak jsem uspěl.

Ještě jednou moc díky..

Mir. Valenta

skokycz*

Jen dodám, někdy je potřeba mačkat při startu Del a někdy na jiném kompu třeba F8 .. jde o to , co hlásí při startu systému.. na chvilku tam skočí, co je potřeba zmáčknout ,aby jste se dostal do Biosu, nebo na boot setup ..

moris12399
hodnocení

Podařilo se! Win 7 Home Premium mám nainstalováno a šlape velmi dobře a zdá se lépe než předchozí starter. Ještě jednou díky za radu a pomoc. Mir. Valenta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]