Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu koupit na Aukru zboží po skončení aukce?

Od: punkgirl odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, na Aukru jsem nová, takže se na vás obracím s otázkou, zda bych mohla po skončení aukce kontaktovat prodejce, jestli by mi zboží ještě mohl prodat. Nevím, jestli se to smí, koukala jsem do nápovědy, ale nic takového sem tam nenašla. Může se to?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

0x

No jak se to vezme - mohl by na to být "paragraf" "prodej mimo Aukro" a být to v průběhu aukce, tak za to prodejci hrozí postih (Aukro si své provize z prodeje hlídá). Nicméně, pokud v aukci nebylo přihazováno a skončila bez prodeje, tak v tom není problém. Aukro to postihnout nemůže, přes jeho stránky to proběhlo, službu neposkytlo a admini nemohou vědět, jak s předmětem prodávající dál naloží (zda ho na Aukru otočí vystaví znovu, vystaví ho jinde, či dá třeba do bazaru...)

hodnocení

0x

panková slečno:),

kdo se ptá, moc se dozví, ale to se nesmí a dělá se to normálně. Jak správně již napsal kolega, je to prodej mimo aukci, ale nezmám z okolí někoho kdo byl postižen za tento prohřešek.

Klidně oslovte emailem prodejce, zdali náhodou nebude prodávat další zboží, že máte zájem, abyste si pohlídala aukci...

Chápete mě?

juldab*

Ale ale dokonce je je na uakru funkce vyzvat prodejce k opětovnému vystavení

cepagis*

A kde taková věc je? Mám za sebou už stovky obchodů a nic takového mimo klasického položení dotazu prodejci jsem u skončené aukce snad nikdy neviděl...

zkrat*
hodnocení

0x

Teoreticky správný postup je kontaktovat prodejce s dotazem, zda by věc nevystavil ještě jednou. Nakupovat mimo Aukro se podle pravidel nesmí, Aukro živí poplatky za vystavení aukce a provize z prodeje a peníze jsou asi jediná věc, kterou si aukrotým ohlídat umí - když chce. Kdyby vás přitom nějaká dobrá duše aukrotýmu práskla, asi by vám blokli účet. Ale přesto se to dělá - jen si pak nesmíte na Aukru stěžovat, že vám místo věci zakoupené po aukci dorazila zabalená cihla.

k2

Jak jste na takovou blbost prisel? To chcete rict, ze cokoliv neprodam na Aukru uz nemuzu nikdy prodat nijak jinak nez zase pres Aukro, jinak porusim pravidla? To snad ne...

zkrat*

Pravidlka porušíte přesně tehdy, když budete aukro používat jako levnou inzertní rubriku a nikoli jako aukční portál. A až se přestanete vztekat, nemilé k2, vlezte si na web aukra a ta pravidla používání si tam přečtěte sám, když se vám přetlumočená odpověď nelíbí.

k2

Teoreticky správný postup je kontaktovat prodejce s dotazem, zda by věc nevystavil ještě jednou.

Tato veta je proste nesmysl. Pokud predmet neprodam (aukce skonci bez vyherce), tak NEEXISTUJE zadne MIMO Aukro.

Mozna byste tedy me neznalemu mohl zkopirovat pravidlo, kde se o prodeji mimo Aukro pise.

Ja nasel pouze toto:

aukro.cz/...

Nikde se tam nepise nic o prodeji PO ukoncene Aukci. Nebo si tak vykladate ten bod "a dalsi"?

zkrat*

Vykládám tím představu aukrotýmu uvedenou zde: cm.aukro.cz/... - proto je tam to teoreticky. A překládám si to tak, že pokud jako kupující takovou nabídku přijmu, dělám to na vlastní riziko a aukro dává od všech případných problémů s transakcí ruce pryč. Jako prodejce pochopitelně nemůže nikdo být nucen po ukončení aukce bez výherce předmět znovu nabízet v nové aukci a může ho volně prodat kdekoli jinde. Ovšem v obchodních podmínkách aukra je bod 6.1.3 , který prodejci podle mého názoru zakazuje nabízet takový předmět jiným uživatelům Aukra mimo systém aukcí. Stačilo?

chlapci, víte kolik aukcí a jak se to dělá, když se dva domluví mimo aukro?

teorie a praxe, ...jako ve všem...

k2

Ja netvrdim, ze se to tak nedela.

Navic podle meho vykladu pravidel ten zde reseny dotaz poruseni pravidel NENI. A o to tu v diskuzi mezi nami 2 jde.

k2

S tim, ze takoveto obchody jsou "na vlastni riziko" a Aukro mi nijak nepomuze souhlasim.

Ad 1. odkazy: dle meho vykladu oba resi dle obchodnich podminek zakaz nabidky PRODAVAJICIHO kupujicimu mimo aukci, nikoliv naopak. Ze by nemohl KUPUJICI ucinit po aukci nabidku se zde neresi, ani to, ze prodavajici nesmi takovoutu nabidku prijmout.

Zdejsi dotaz je formulovan tak, ze kupujici chce ucinit nabidku prodejci.

Stacilo, dekuji.

hodnocení

0x

Pokud nebyla na prodávané zboží přihozena žádná nabídka a po skončení aukce tedy zboží nikdo nekoupil, můžete kontaktovat emailem prodejce a nabídnout mu, že koupíte dané zboží za nižší cenu, než za kterou ho on nabízel. Pokud souhlasí, nic ke koupi nestojí v cestě. Takto já jsem nedávno na Aukru prodal svoje auto.

olaf71*
hodnocení

0x

záleží co kupujete. jde třeba u vystavené aukce, kde není zájem nabídnout částku podle Vás emailem a po skončení jí event. koupit, když se domluvíte. já třeba nabízel klimatizaci za 2000, nikdo nechtěl,ale někdo mi nabídl, že kdyžtak dá 1500 a hned přijede.aukce skončila bez kupujícího a já jsem mu to prodal , i když se mi nechtělo. ale je to kšeft jako každej jinej

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jak už zde bylo řečeno, tak to jde. Je to pouze využití kontaktu, který má prodejce na Aukru, k oslovení prodejce. Pokud je to prodejce, který se na Aukru živí, tak vystaví aukci znovu. Jinak nikomu nic nebrání prodat po skončení aukce mimo Aukro. Ale pak je to o dohodě mezi prodejcem a kupujícím a Aukro s tím nená nic společného.

buss
hodnocení

0x

Ale vážení, neprodáno, aukce skončila tak si to prodá kde chce. Ale i kdyby, tak ji prostě stáhne.

drich*
hodnocení

0x

Jak již psali jedni i druzí rozhádaní, že řešení je více. Vy si především musíte uvědomit proč by jste zboží kupovala mimo aukci?

Není lepší odkliknout aukci s cenou 200 Kč, než prodejci psát jestli Vám to prodá mimo, Vy mu pak pošlete platbu a on řekne,že

s Vámi nic nedomlouval a předmět dá do aukce znovu a Vaše peníze si nechá?

Podstatou je, že pokud to jde přes Aukro není to jen tak na hubu , ale je v tom trocha té oficiality.

Pro některé pány výše ještě výňatek z pravidel poradny:

Jednotlivé dotazy slouží v budoucnu i pro ostatní tápající uživatele jako zdroj informací. Není proto vhodné rozvádět rady mimo původní téma nebo je zaměňovat za komunikaci mezi poradci.

doplněno 11.07.11 19:56:

Pro rýpaly cena 200 Kč je imaginární náhodně vymyšlená cifra :)

hodnocení

0x

tazatelko, jste ještě zde?

už víte jak na to?

punkgirl
hodnocení

Ano, jsem tu a děkuju za odpovědi. Napsala jsem prodejci email. Tady jde asi jenom o 100Kč, takže v případě, který tady někdo psal, že si třeba peníze nechá a bude dělat, že si nic nedomlouval, tak by to nebylo tak hrozný, jako kdybych kupovala třeba mobil. Za risk to ale stojí. Každopádně, chci si koupit od stejného prodejce zítra ještě jednu věc, takže si myslím, že nějaké nedoručení tady nehrozí.

určitě se domluvíte.

skokycz*

Jen si ohlídejte , jako vždy když nakupujete z Aukra, na to jak je prodejce hodnocen. Jak se chová při aukci tak většinou jedná i mimo ni... takže problémový bude problémovější a skvělý bude minimálně dobrý... :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]