Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko,
rozhodl jsem se pro koupi nové základní desky a k tomu paměti RAM.
Nalezl jsem dvě základní desky které odpovídají mému CPU, ale nevím která je lepší/novější. Moc se v těch zkratkách nevyznám.
Nalezl jsem tyto dvě:
Chtěl jsem se také zeptat jestliže je možné mít na nich více jak 4 GB, nebo je to maximum?
Chci to používat jako herní PC.
Předem děkuji za odpovědi.
Ty desky jsou prakticky stejné. Ale tahle má USB 3.0 alcomp.cz/...
Co se týká pamětí, tak 32bitový systém podporuje maximálně +/- 3,25 GB paměti RAM. U 64bitových systémů /značných x64 nebo 64-Bit) je ta hranice mnohem výše, takže tam klidně 16 GB můžete nacpat. Většinou se dávají 4 GB RAM, aby se jelo na maximum co to jde. A z toho zbytku pak se dá třeba udělat tzv. RAM disk, který je velmi rychlý /mnohem rychlejší jak klasický harddisk/. Takže třeba pro hry by se to dalo využít.
64bitový systém potřebuje ale 64bitový procesor. 64bit je výkonnější, jak klasický 32bit.
Jestli jsem to pochopil správně, pokud si koupím jednu z těchto základních desek a dejme tomu 2x4 GB, bude to akorát. A stačí mi to jako herní?
Ne , stačí když vezmete 2x 2 GB . Jestli jedete na 32-bitový systém (podle toho že máte starší pc tak určitě jedete) tak víc stejně systém nevyužije... a je škoda házet víc peněz ,když nemusíte. I tak je to plně dostačující..uvidíte...
osobně bych se klaněl k této gigabyte.cz/... ale jsou dvě revize ta 1.3 se mi zdá doladěnější jak jse mi u gigabytu už stalo .Ta druhá je asi jen mladší gigabyte.com/... a chybí USB3
obě jedou max na 4Gb ram což by ti na hraní mělo stačit
Dobrá, takže nejspíš zakoupím tuto alcomp.cz/...
když říkáte že na hraní to stačí
Teď už jen najít nějaké RAM
Mnohokrát děkuji za Vaše odpovědi a za Váš čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.