Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Restart, zamrznuti PC, internet

Od: paja99 odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mam dva problemy s PC .. za prve - nefunguje mi restart. Když restartuji PC ,vypne se ,ale zpět už nenaběhne ( jen hučí a obrazovka zůstane čená ) Pomáhá - natvrdo vypnout a znovu zapnout ,pak to naběhne ,ale je třeba to vypnout vícekrát než se chytí a když už se dostanu až do windowsu nastává druhý problem ,občas mi to zamrzne ( projevuje se to tak že už nemohu s ničím nic dělat a musim opět natvrdo vypnout PC ) takto pokračuji několikrát než se to umoudří a beží to tak jak má. A ještě mám problem s internetem ,když vypadne spojeni ,tak už mi spět nenačte ip adresu - musim vypnout a zapnout pc a pak teprve mohu znovu na internet .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doporucil by jsem zaktualizovat bios. Dejte vedet, co to udelalo

ivinek*
hodnocení

0x

jestly ještě máte záruka tak to dejte do opravny

skokycz*
hodnocení

0x

Může tam být nějaký "škůdce" nejdřív by to chtělo řádně projet , jestli tam není něco ,co by tam být nemělo (vir, trojan, malware,ap.) .Chyba může být i v nějakém uvloněném kabílku...otevřete pc a zkontrolujte (domáčkněte) kabely. Stejně tak to může být nějaký studený spoj a to kedkoliv, třeba ve zdroji, za základní desce ,ap. To by ale zjistili až v servisu...

skokycz*

Ještě mě napadlo... záložní baterie na základní desce... dle toho jak dlouho máte už pc, může být v háji a pak to také způsobuje problémy . Před půlrokem jsem takhle podobně válčil s pc a bylo to baterií.. a známý kterého také zlobil počítač , po výměně baterky hlásil klid...

hodnocení

0x

Ramky? Máš dvě? Nebo otestovat přes memtest86. Taky by mohl být načatý zdroj. Ale to je odhadem z minima informací.

Internet neodhadnu vůbec, nevim co máš za net. Může ti padat spojení na poskytovatele, může ti blbnout router... Já ani nevim zda máš svuj router a na poskytovatele nějaký bridge, nebo jak to je?

mutozen*
hodnocení

0x

Zkus restartovat celý počítač. Pročistí se to. 1. restartování je to dole v počítači. ale je ještě jedno. Takhle jsem si vyčistil poškozenej počítač. A normálně to šlo. Už nevím kde to je ale je to někde ve statru. Každej počítač to má jinak.

hodnocení

0x

Já bych to viděl na vadnou základní desku nebo zdroj. Mohlo by to být i více věcí, ale podle těch příznaků...

Nepředpokládám, že je to tak starý PC, aby měl ATčkovej zdroj :) Navíc zamrzávání systému a několikanásobný start si nemyslím, že bude SW ale práve HW problém. A vypadávání internetu už může být jen shoda náhod nebo právě zase deska. Pokud mohu radit, tak zazálohovat, co nejrychleji data, dokud se k nim dostanete. Pak, jestli se dostanete lehce do PC jej laickým okem zkontrolovat, zda nejsou veliké nánosy prachu, zadřené větráčky. Klidně můžete zapnout pc bez jedné z jeho bočních stran a zkontrolovat, zda se všechny větráčky točí - přehřívající se CPU (procesor) nebo GPU (graficky procesor ) může dělat divy. Můžete i opatrně vyndat paměťové moduly a profouknout sloty, v kterých byly nasazeny a pak např. školní gumou přejet ty měděné kontakty - odstraníte případnou mastnotu a nečistoty. Ze všeho nejřív bych hledal příčinu v tom, proč se PC zasekává a nerestartuje. Internet jak jsem řekl může být už jen bombonek související s problémem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]