Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mam dva problemy s PC .. za prve - nefunguje mi restart. Když restartuji PC ,vypne se ,ale zpět už nenaběhne ( jen hučí a obrazovka zůstane čená ) Pomáhá - natvrdo vypnout a znovu zapnout ,pak to naběhne ,ale je třeba to vypnout vícekrát než se chytí a když už se dostanu až do windowsu nastává druhý problem ,občas mi to zamrzne ( projevuje se to tak že už nemohu s ničím nic dělat a musim opět natvrdo vypnout PC ) takto pokračuji několikrát než se to umoudří a beží to tak jak má. A ještě mám problem s internetem ,když vypadne spojeni ,tak už mi spět nenačte ip adresu - musim vypnout a zapnout pc a pak teprve mohu znovu na internet .
Může tam být nějaký "škůdce" nejdřív by to chtělo řádně projet , jestli tam není něco ,co by tam být nemělo (vir, trojan, malware,ap.) .Chyba může být i v nějakém uvloněném kabílku...otevřete pc a zkontrolujte (domáčkněte) kabely. Stejně tak to může být nějaký studený spoj a to kedkoliv, třeba ve zdroji, za základní desce ,ap. To by ale zjistili až v servisu...
Ramky? Máš dvě? Nebo otestovat přes memtest86. Taky by mohl být načatý zdroj. Ale to je odhadem z minima informací.
Internet neodhadnu vůbec, nevim co máš za net. Může ti padat spojení na poskytovatele, může ti blbnout router... Já ani nevim zda máš svuj router a na poskytovatele nějaký bridge, nebo jak to je?
Já bych to viděl na vadnou základní desku nebo zdroj. Mohlo by to být i více věcí, ale podle těch příznaků...
Nepředpokládám, že je to tak starý PC, aby měl ATčkovej zdroj Navíc zamrzávání systému a několikanásobný start si nemyslím, že bude SW ale práve HW problém. A vypadávání internetu už může být jen shoda náhod nebo právě zase deska. Pokud mohu radit, tak zazálohovat, co nejrychleji data, dokud se k nim dostanete. Pak, jestli se dostanete lehce do PC jej laickým okem zkontrolovat, zda nejsou veliké nánosy prachu, zadřené větráčky. Klidně můžete zapnout pc bez jedné z jeho bočních stran a zkontrolovat, zda se všechny větráčky točí - přehřívající se CPU (procesor) nebo GPU (graficky procesor ) může dělat divy. Můžete i opatrně vyndat paměťové moduly a profouknout sloty, v kterých byly nasazeny a pak např. školní gumou přejet ty měděné kontakty - odstraníte případnou mastnotu a nečistoty. Ze všeho nejřív bych hledal příčinu v tom, proč se PC zasekává a nerestartuje. Internet jak jsem řekl může být už jen bombonek související s problémem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.