Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenačte externí disk

Od: koce odpovědí: 22 změna:

Prosím o radu, počítač nenačte externí disk, který předtím fungoval. V Tento počítač ho to neukáže a Správce zařízení nelze spustit, když je disk připojený. Vlastně když disk připojím, tak nejde windows ani restartovat, systém se nenačte, zamrzne a až disk odpojím, tak systém bez potíží naběhne. Kde hledat chybu? Díky.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No asi v disku samotném. Pro začátek bych ho vyzkoušel na jiném PC.

koce
hodnocení

zkoušeno i na jiném PC se stejným efektem, zamrzne spuštění správce zařízení :(

No tak to vypadá, že disk je v háji a ještě k tomu krásně blokuje Správce zařízení při pokusu z něj získat nějaké informace.

koce
hodnocení

půjdou z něho dostat ještě uložená data?

V domácích podmínkách to vidím černě. Na disk se ani nedostaneš. Snad ho ještě rozebrat a připojit přímo do PC přes sběrnici a ne skrz USB.

Specializované firmy něco z vadných disků dokáží vydolovat. Ale je to celkem drahá záležitost.

juldab*

Neviděl bych to tak černě. Data nejspíš zachránit pujdou. Problem je v tom, že budeš potřebovat další disk na kterej přeneseš obraz tohoto disku. Jak je ten externí disk velkej a kolik požíváš?

doplněno 08.07.11 11:08:

Jo a typ disku IDE nebo SATA?

koce
hodnocení

průšvih je v tom, že jakmile ten disk zapojím do USB, tak se mi nenačte ani poštovní klient, prostě to zasekne šechny programy

disk je SATA hitachi HTS542580K9SA00

přemýšlím, jestli není zrada v tom, že je na něm napsáno 700mA:(

zřejmě mi odpálil řadič sběrnice SM, ale to už je přeinstalováno a ještě zvukové zařízení na sběrnici HDA, s tím si nevím rady

Tak znovu opakuju, měl jsem tan samý případ, po připojení zamrznul celý počítač, vyndal jsem tedy disk z boxu, zapojil přes USB adaptér do PC a disk se normálně přihlásil, ale s nečitelnými daty, atd - Zbytek jsem už popsal.

doplněno 08.07.11 12:06:

Běžně používám externí USB disky, které mají 600-700mA spotřebu a žadný problém, kromě některých USB kabelů s kterými se odmítají ext. disky rozeběhnout.

koce
hodnocení

je to možné, ale když ten adaptér za 400 koupím a nepůjde to, tak jsou to vyhozené peníze :(

Nejsou, externích disku není nikdy dost *smich*, koupíš si HDD a můžeš to pak používat jako ext. disk bez krabičky, navíc k tomu jde připojit jakýkoliv disk 2,5", 3,5", SATA, PATA.

Pro identifikaci závady nemusíš tu redukci kupovat. Jak jsem již psal, dik můžeš připojit přímo do PC.

juldab*

Běžný typ této závady je povysynutý konektor sata vzadu na disku . Zkus rozšroubovan vyndat a znova zandat.

hodnocení

0x

Externí disk, který se choval takto, jsem v domácích podmínkách rozchodil pomocí tohoto zařízení, které je asi lepší než elektronika v externích boxech. S timto USB se začal normálně hlásit, ale data byla nečitelná, musel jsem to prohnat softem pro obnovu dat, pak jsem jej naformátoval a vratil do původního boxu a bezproblémově funguje druhým rokem.

alza.cz/...

juldab*

Moje nejlepší zkušenosti jsou s kartou SATA (PCMCIA) disk se nechá připojit za chodu a opravit MBR a partition. Pokud je IDE tak mám redukci IDE SATA

koce
hodnocení

tak malý pokrok, ve Správě počítače pod Správcem zařízení je mezi diskovými jednotkami zařazen i externí disk HITACHI, takže jak postupovat dál?

No záleží na tom jak se tam tváří...Asi nemá písmeno, tak jej přiřadit.

koce
hodnocení

vypadá tao takto 2i.cz/0c204963b0

koce
hodnocení

Start - Spustit, zde zadat diskmgmt.msc a dát Enter. Ve spuštěném správci disků pak přiřadit písmeno.

koce
hodnocení

ve Správě disků není :(

v bezpečně odebrat harware ano :)

to mi nejde do hlavy

2i.cz/...

hardware je i ten převodník USB v boxu, bez disku...

juldab*

ten převodnik by nevěděl že se jedná o disk hitachi.Říkám ještě jednou odpojit konektor mezi převodníkem a diskem ( uvnitř krabičky) a znova zapojit popř redukci třeba takovou jak tu byla popsána pote použít program třeba easeus nebo nějakej jinej partition manager pote použít program disk genius ( ve zkušební verzi) na proscanovaní připojených disku en.diskgenius.cn/... popř r studio

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]