Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, počítač nenačte externí disk, který předtím fungoval. V Tento počítač ho to neukáže a Správce zařízení nelze spustit, když je disk připojený. Vlastně když disk připojím, tak nejde windows ani restartovat, systém se nenačte, zamrzne a až disk odpojím, tak systém bez potíží naběhne. Kde hledat chybu? Díky.
No tak to vypadá, že disk je v háji a ještě k tomu krásně blokuje Správce zařízení při pokusu z něj získat nějaké informace.
V domácích podmínkách to vidím černě. Na disk se ani nedostaneš. Snad ho ještě rozebrat a připojit přímo do PC přes sběrnici a ne skrz USB.
Specializované firmy něco z vadných disků dokáží vydolovat. Ale je to celkem drahá záležitost.
Neviděl bych to tak černě. Data nejspíš zachránit pujdou. Problem je v tom, že budeš potřebovat další disk na kterej přeneseš obraz tohoto disku. Jak je ten externí disk velkej a kolik požíváš?
doplněno 08.07.11 11:08:Jo a typ disku IDE nebo SATA?
průšvih je v tom, že jakmile ten disk zapojím do USB, tak se mi nenačte ani poštovní klient, prostě to zasekne šechny programy
disk je SATA hitachi HTS542580K9SA00
přemýšlím, jestli není zrada v tom, že je na něm napsáno 700mA
zřejmě mi odpálil řadič sběrnice SM, ale to už je přeinstalováno a ještě zvukové zařízení na sběrnici HDA, s tím si nevím rady
Tak znovu opakuju, měl jsem tan samý případ, po připojení zamrznul celý počítač, vyndal jsem tedy disk z boxu, zapojil přes USB adaptér do PC a disk se normálně přihlásil, ale s nečitelnými daty, atd - Zbytek jsem už popsal.
doplněno 08.07.11 12:06:Běžně používám externí USB disky, které mají 600-700mA spotřebu a žadný problém, kromě některých USB kabelů s kterými se odmítají ext. disky rozeběhnout.
Nejsou, externích disku není nikdy dost , koupíš si HDD a můžeš to pak používat jako ext. disk bez krabičky, navíc k tomu jde připojit jakýkoliv disk 2,5", 3,5", SATA, PATA.
Pro identifikaci závady nemusíš tu redukci kupovat. Jak jsem již psal, dik můžeš připojit přímo do PC.
Externí disk, který se choval takto, jsem v domácích podmínkách rozchodil pomocí tohoto zařízení, které je asi lepší než elektronika v externích boxech. S timto USB se začal normálně hlásit, ale data byla nečitelná, musel jsem to prohnat softem pro obnovu dat, pak jsem jej naformátoval a vratil do původního boxu a bezproblémově funguje druhým rokem.
Moje nejlepší zkušenosti jsou s kartou SATA (PCMCIA) disk se nechá připojit za chodu a opravit MBR a partition. Pokud je IDE tak mám redukci IDE SATA
tak malý pokrok, ve Správě počítače pod Správcem zařízení je mezi diskovými jednotkami zařazen i externí disk HITACHI, takže jak postupovat dál?
Start - Spustit, zde zadat diskmgmt.msc a dát Enter. Ve spuštěném správci disků pak přiřadit písmeno.
ten převodnik by nevěděl že se jedná o disk hitachi.Říkám ještě jednou odpojit konektor mezi převodníkem a diskem ( uvnitř krabičky) a znova zapojit popř redukci třeba takovou jak tu byla popsána pote použít program třeba easeus nebo nějakej jinej partition manager pote použít program disk genius ( ve zkušební verzi) na proscanovaní připojených disku en.diskgenius.cn/... popř r studio
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.