Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s ext.HDD

Od: miro® odpovědí: 12 změna:

Pěkně prosím: Máte někdo zkušenost se spuštěním exterrního HDD 2,5ˇ Verbatim? Při připojení do USB se neobjeví ve složce "Tento počítač" nové zařízení připojené (ext.HDD) do volného USB. Děkuji . miro

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Už v tom USB fungoval? Pokud ne, většinou po prvním připojení probíhá krátká automatická instalace nového HW...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Taky mám ext HDD s kabelem, který má na jedné straně 2x USB. V PC musím zapojit obě USB, v NB stačí jedno pro napájení i data.

hodnocení

0x

Podívej se do správy disků. Je možné, že není naformátovaný (to by nevadilo) a nemá nastavené písmeno jednotky (pak by nebyl vidět).

Správce spustíš skrz Start - Spustit, a pak zadat diskmgmt.msc a dá Enter

hodnocení

Předen děkuji za ochotu. Ve správě disků neni zobrazen. Při připojení se ani nehlásí jako nový hardware ani po restartu. Při připojení k televizi přes USB je vše dobré a zobrazují se uložené soubory , které jlze spustit. Disk k tomuto PC nebyl dosud úspěšně připojen.Připojím-li na totéž USB fotoaparát , je vše o.k. Dík miro

hop®

Má Hdd externí napájení? Jde o připojení k PC nebo NB?

doplněno 05.07.11 20:01:

Máte v PC více USB portů? Třeba nějaké přímo z MB a jiné z karty? Nebo připojujete HDD přes aktivní nebo pasivní USB hub?

doplněno 05.07.11 20:03:

Aby bylo jasné, kam dotazy směřuji: je možné, že vybraný USB port nesplňuje požadavky na napájení HDD. U NB lze vyzkoušet připojení na jiný USB, u PC v podstatě také. Nebo připojit přes aktivní hub...

Vyzkoušej ho ještě připojit pomocí tzv. Y kabelu, ktreý má přídavné napájení z dalšího USB portu:

swsd.sk/...

wazi*
hodnocení

0x
Pokud mate starsi PC nebo netbook tak neni vylouceno, ze Vase USB neukrmi start toho disku (pri startu tam ve spicce muze tyct az 1A tusim). Zkuste ho pichnout do jinyho PC jestli pojede tam. Kdyby jo, tak potom bude treba koupit k tomu disku zdroj, kterej mu pomuze v rozjezdu. Zkuste do toho USB pichnnut flashku, jestli vubec jede.
hodnocení

Ext.HDD 2,5 je napájen přes USB , při připojení kontrolka na HDD signalizuje přítomnost napájení. Disk připojuji na normální PC pře volný USB. Problém je stejný , zapojím-li disk přes kterýkoliv port USB na PC. Používání flashk je bez problémů. Ext.HDD v jiném PC údajně pracuje o čemž svědčí uložené soubory na něm. miro děkuji.

hop®

Přítomnost napájení neznamená, že napájení je dostatečné pro mechaniku i pro dostatečné napájení elektroniky. Flasky mají menší odběr, netočí motorem. Zkusil bych si půjčit aktivní hub (s napájením) nebo vyzkoušet připojit přes Y kabel (jak bylo výše řečeno). Problém je s největší pravděpodobností v nedostatečném napájení HDD.

doplněno 05.07.11 20:45:

... případně zkusit jinou USB kartu do PC...

Vysvětlim co myslí Spider- pokud máte usb 1.1 a ne 2.0 tak potřebujete tzy Y kabel na posílení napájení, jinak se vám prostě nechytně, je nedostatečně napájený. Normální pc je nenormální definice ;)

ladinpraha*

Já mám v PC USB 2.0 a musím mít zapojeny oba konektory. A to ještě jeden vpředu a jedn vzadu na PC. Pokud je dám do USB, které jsou vedle sebe, tak se nechytám. Přitom v NB stačí zapojení na jedno USB. Přitom bych spíš čekal, že to bude obráceně.

hodnocení

0x

Někdy stačí použít jiný USB kabel, zkoušel jsem několik kabelů a některé nefungují a některé jsou bezproblémové, vypadá to jako by měly větší úbytek napětía disk se neroztočí, kupodivu to dělají ty co jsou silnější a měly by tedy mít i silnější vodiče. Naopak slaboučký uSB kabel na navijáku mi chodí úplně bezproblémově. Na žádném počítači jsem zatím nepotřeboval použít "Y" kabel pro napájení z druhého USB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]