Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bootovani přes flash

Od: vitality odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechni programatoři

Mám dotaz. Chci si přeinstalovat OS mám soubor ISO windows 7 ale je v raru. Když extrahuji tak se mi vytvoří složka a v ní serup a další boot a podobné složky. Co mám tedy hodit na flash/připadně cd tu složku nebo ten rar iso? Nebo je to nějaká blbost to cele?:D

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Ten ISO soubor musíte vypálit jako obraz disku pomocí vypalovacího programu /Ashampoo Burning Studio, UltraISO, Nero, .../ na DVD a pak z něj nastartovat instalaci /nabootovat/.

Musíte mít legální licenci /product key/.

vitality
hodnocení

problém je ten že mi z neznamého důvodu nefunguje dvd-romka, chyba bude hardwarová, bohužel vlastním notebook a nejde ho otevřít a podívat se na daný problém. Já to chci zkusit přes flash, dá se to nějak hodin na flashku? Přes vypalovaci program to musím pouštět každopadně?

bena*

V RARu máte to ISO? Pokud ano, tak ten RAR extrahujte /to ISO ne!/. ISO je obraz disku, který stačí pomocí vypalovacího programu vypálit. Ale ne neormálně, ale jako obraz disku. /viz. obrázek z Ashampoo Burning Studio/.

Co se týká flešek, tak to Vás odkážu na tento odkaz, kde je vše opravdu velmi dobře vysvětleno → technet.idnes.cz/...

Jinak instalace systému je určena prokročilejším uživatelům.

doplněno 05.07.11 13:41:

Jinak je nutné, aby BIOS disponoval funkcí bootováním z USB...

vitality
hodnocení

Díky, na vašem odkaze je vše rozepsáno do posledního bodu:)

vitality
hodnocení

a ještě prosím vás jak ten obraz tvořim přímo z toho souboru ISO? ale mám ho v raru.. tak ted nevím

plaky*

podla toho,co pises,staci ti sformatovat flasku na FAT32,pri NTFS ti to botovat urcite nebude...ked to spravis,nainstaluj si program daemond,ktory urcite uz mas v pc...cez neho otvoris ten tvoj obraz W7 a vsetko komplet prekopiruj na flasku...potom nastav bootovanie z usb a mas hotovo...teraz som to robil sestre na netbooku,tam nie je dvd romka...vseko islo bez problemov

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]