Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrá smrt

Od: sasdax* odpovědí: 8 změna:

Ahoj lidi,

mám problém. Včera jsem normálně vypnul noťas (tedy hodil ho do režimu spánku). Dneska ráno jsem jej zapnul, přihlásil se do profilu a při nabíhání mi to hodilo modrou smrt. V nouzovém režimu mi všechno běží normálně i s internetem (píšu odsud). Použil jsem obnovení systému k 1.7. a pořád nic. Ještě zkusím použít správce zařízení a vrátit nějaké aktualizace zpět, ale jinak si nevím rady. Můžete poradit?

doplněno 05.07.11 10:01:

Windows Vista 32

doplněno 05.07.11 10:27:

Podpis problému:
Název události problému: BlueScreen
Verze operačního systému: 6.0.6002.2.2.0.768.3
ID národního prostředí: 1029
Další informace o problému:
BCCode: a
BCP1: 3AD4D992
BCP2: 0000001B
BCP3: 00000001
BCP4: 828C884C
OS Version: 6_0_6002
Service Pack: 2_0
Product: 768_1
Soubory umožňující popis problému:
C:WindowsMinidumpMini070511-02.dmp
C:UserssasdaxAppDataLocalTempWER-170509-0.sysdata.xml
C:UserssasdaxAppDataLocalTempWER4BDE.tmp.version.txt

Modrá smrt

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technoman*
hodnocení

0x

Tohle mi dělal starý comp když se hádala síťovka se zvukovkou. Buď šel internet nebo zvuk*ee**zed*

To vypadá na konflikt některých zařízení. podívej se ve Správci zařízení na Prostředky, musí tam být Bez konfliktu.

stany*
hodnocení

0x

Muze to byt spatnou funkci ovladacu něčeho, nebo třeba špatnou pamětí RAM, ale spíš bych vyzkoušel přeinstalovat PC a nahrat aktualni ovladače. Jinak Visty jsou obecně dost nestabilní, na W7 jsou tyto problemy minimalni. A uplny pokoj maji uživatelé Linuxu

sasdax*
hodnocení

Tak moje řešení a řešení Google :)

1) Stáhnul jsem si prográmek BlueScreenView, který dokáže vypsat chyby, díky níž spadl systém: translate.google.com/...

2) U mě to byla chyba ntkrnlpa.exe.

3) Přes Google jsem našel že mám odinstalovat aktualizaci Windows KB977165.

4) Po odinstalování a restartu modrá smrt naběhla zase, ale po opětovném restartu už bylo vše OK.

Pak jsem zase v kliedu na noťasu pracoval, až do doby co jsem do něj strčil flešku a noťas uspal. Po ranním nastartování opět modrá smrt. A jelikož jsem možná opoměl že i na začátku jsem měl flešku v PC, tak si myslím že s tím bude mít něco společného. A taky že jo. Znovu jsem najel do nouzového režimu, odebral flešku správným způsobem a kouknul se, jestli tam nemám nainstalovánu znovu tu aktualizaci Windows. Není tam a po restartu noťas opět běží jak má.

Takže můj výsledek: vadný USB port a nebudu jej používat. Ještě vyzkouším hodit flešku do jiného USB portu, jestli se bude chyba opakovat, nebo vše poběží normálně. Pokud ano, mělo by být jasné v čem je chyba.

doplněno 10.07.11 08:24:

...nechápu ten odkaz na translator. Použijte ten na třetím řádku (nirsoft).

pmat*
hodnocení

0x

to NOT_LESS_EQUAL indikuje problém s blíže neurčeným ovladačem. Zkusil jste se vrátit k nějakému předchozímu stavu systému?

sasdax*
hodnocení

Zkusil, ale to nepomohlo.

marenka*

Já měla modrou smrt plus totální zamrzání notebooku nedávno. Mám NVidii ION, ale PC si stahoval ovladače pro normální NVidii. Po stažení správného ovladače je zatím vše v pořádku. *modla*

stany*
hodnocení

0x

Tady pomůže jedině zaloha všech dat, naformatovani HDD a čistá instalace OS.

juldab*

Někde v BIOSu je použit OS už nevím jaký když to zapneš tak to může přeházet IRQ jinak zakazovat jednotlivý zařízení v nouzovým režimu až na to přijdeš nebo boot s logem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]