Nejste přihlášen/a.
Poradí někdo? Chtěl bych koupit solární nabíječku , používal bych ji k dobíjení baterie notebooku. Našel jsem několik zařízení u který ch slibují, že nabíjet ntb zvládnou. Např: funbeat vs 6000 nebo solargorila. Má s tím někdo zkušenost? Díky
Jde o plochu 1 m čtvereční dokáže přijmout ze Slunce max kolem 1,3 kW. Což sice není málo, ale problém je s účinností solárů, které zdaleka nejsou 100%. I když dnes se pracuje na různých prototypech, které jsou schopny opravdu vysokých účinností, ale běžné soláry z článků mají účinnost fakt malou, takže metrová deska je tak "akorát", aby to utáhlo (na přímém slunci)
Zrovna jsem někde četl, že soláry mají účinnost DO 40 %, takže většinou méně...
Kokni na tyhle stránky jsou tam praktický zkušenosti pěkně velkýho panelu. Plochu panelu ničím nevožulíš. Tak porovnej. filutovadilna.cz/...
No pokud budete trávit dny / týdny v divočině a nebudete mít k dispozici elektřinu, asi se Vám bude hodit.
Jen je třeba brát v úvahu, že udávaná doba dobíjení ze slunečního záření je 13-18 hodin. Takže pár hodin práce za den a pak, tak dva dny nabíjení, nebo dobití jen z části, ale kratší práce s NTB. Nenapsal jste jak dlouho potřebujete na NTB pracovat.
Mě se to určitě líbí z pohledu náhradního akumulátoru o kapacitě 12 Ah to je hezké, který u nejbližší zásuvky zase dobiju a slunce použiji jen na jakési částečné dobití při práci.
Cena slušná, pochybuji, že by jste koupil náhradní baterii do vašeho NTB s touto kapacitou za takovou cenu.
Gorilla je v oboru jednička doporučím...
Jinak pokud nebydlíš v lese solár je na pytel..výkon který dodává na jasném přímem slunci je velmi chabý a ntb bys musel nabíjet 2-4 dny v klidu s panelem o velikosti papíru A3
Díky za odpovědi,ale spíš bych potřeboval radu od někoho , kdo takovéto nabíjení používá. Abych nekoupil a nestačilo.
Ježkovy voči, spotřeba bez nabíjení/s nabíjením/jen nabíjení je snad známá věc, je napsaná v dokumentaci NTB. Panel kup s výkonovou rezervou aspoň 30% a je to.
Viděl jsem na prielomu Dunajce fotografa s noťasem na solár, nafotil pltě a posílal fotky přes net do cílového místa, kde si je pak turisté mohli objednat. Měl panel asi tak 3/4 metru čtverečního. Což asi znamená, že stejně každý večer dobíjel ze sítě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.