Nejste přihlášen/a.
Včera jsem si postěžoval na zive.cz, že mi windows XP občas vyhodí modrou smrt. Někdo mi tam poradil abych si stáhnul a nainstaloval tento balíček >> support.microsoft/... . Tak jsem to provedl a od tý doby mi nešel nainstalovat do PC žádný program. Vďycky na mě vyskočila hláška že si mám nainstalovat novější verzi windowsů, buď service pack 3 (protože jsem měl dvojku) nebo visty. Pak mně nějaká dobrá duše zase poradila, abych si nainstaloval SP3. Ten se mi hodinu instaloval, pak se seknul a napsal nwrdr.sys nelze přečíst, další hodinu se zase odinstalovával zpátky. Dalších pár desítek minut jsem se pokoušel vrátit PC do původního stavu "modrá smrt", který se mi po těchto zkušenostech začal jevit jako nejlepší řešení (jednooký mezi slepci), ale zjistil jem že to nejde. Takže co mám teďka dělat, prosím?
Můj názor není názorem kovaného odborníka,ale technika z praxe. Přeinstalování je nejefektivnějším řešením. Různé opravy a záplaty v mnoha případech jen tento fakt oddalují .
a jiná možnost by nebyla? já totiž nemám v PC cd rom, dvd rom,,,hry nehraju, na filmy nekoukam, programy stahuju ze stahuj.cz, tak jsem ho nikdy ho na nic nepotřeboval a neznám jiný způsob jak bych si přeinstaloval windows, nebo to nějak jde?
Mám normální stolní počítač akorát mechaniky nepoužívám > Athlon AMD 64 3700+, 2,21GHz, 1GB RAM
Já používám PC čistě k pracovním záležitostem. Word, Excel, mechaniky jsem nikdy neměl ani nepotřeboval.
Když už, tak na ty dokumenty maximálně flashku, jenže hádám že z tý si Windowsnepřeinstaluju. Nebo se pletu?
Windows přeinstaluješ ze všeho, z čeho umí počítač nabootovat - tedy i z flahky nebo ze sítě. Na internetu jsou návody, jak takovou instalaci z flashdisku zvládnout - ale protože ti rady dobrých duší způsobují problémy, najdi si nějaký sám. Mimochodem, jak jsi poprvé nainstaloval Windows na stroj bez mechaniky? Stejným způsobem musí fungovat i přeinstalace.
Já ho dostal už naintalovanej, a do teď nebylo potřeba něco měnit. Tou přeinstalací myslíš zformátování a následnou instalaci všeho od znova, nebo to jde nějak "doplnit", aby všechno fungovalo tak jak má a abych nemusel všechny ty programy a různé uložené nastavení v programech dělat celé znova.
Pokud budeš mít správné instalační médium, dá se s ním i opravit stávající instalace. Jakmile počítač umí nabootovat z USB flash, pak se s takovou instalační flashkou dají dělat stejné věci jako s instalačním CD. Potřebuješ ale přesně stejnou verzi systému, jakou máš nainstalovanou (SP, Home/Pro, OEM/krabice). Spustíš instalačku, instalátor zjistí, že už jsou Win nainstalované a nabídne ti modrou obrazovku s Pokračovat v instalaci, Konzolu pro zotavení a Konec. Zvol Pokračovat, nabídne ti možnost opravy Windows - klávesa R.
Tohle vypadá na špatnou RAM paměť nebo na špatnou kombinaci pamětí.
Nechte tam jednu na instalaci a každou RAMku zvlášť projeďte MemTestem → memtest.org/...
Udělejte si buď spouštěcí disketu /doporučuju/ nebo spouštěcí CD. Z toho nosiče pak nastartujte, jako když spouštíte instalačku Windows a nechte to testovat. Nejde-li to nějaké chyby, tak Ramku odneste do sběru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.