Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na vytváření obrázků ze hry

Od: petr789* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

chtěl bych jsem se zeptat na nějaký program, který m dokáže po stsknutí klávesy vytvořt obrázek ze hry na PC?

Zkoušel jsem IrfanView, ale ten mi "Vyfortí" jen část obrazovky, resp. v určitých rozích jsou bílé okraje...

Chtěl bych jsem se zeptat na jinatší program, nebo jak vyřešit problém s Irfanview?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

2x

Třeba PlayClaw, někdy to zvládne i freewarový Lightscreen (není na to určen, ale třeba v LFS fungoval).

doplněno 01.01.13 14:44:

Také se podívej, jestli možnosti snímání není přímo ve hře, některé to umí (třeba to LFS).

doplněno 01.01.13 14:45:

Asi ti tu někdo ještě poradí Fraps, ale s ním moc dobré zkušenosti nemám, dost zpomaluje PC a neumí přímou kompresi videí a další věci, které PlayClaw umí.

iz*
hodnocení

0x

IrfanView to umí také, musíte si jen zaškrtnou správnou volbu toho, co chcete na screenu mít.

doplněno 01.01.13 17:37:

Praivo, používala jsem to v různých aplikacích, ale ve hrách ne (nehraju je).

V čem se sejmutí obrazovky ve hře liší od screenu v jiných aplikacích (pro jistotu: otázku míním vážně, opravdu to nevím)?

doplněno 01.01.13 19:17:

Praivo, děkuju.

Program na vytváření obrázků ze hry
praivo*

A zkusila jsi to? Běžně na ploše to jde, ale ve hrách většinou ne.

doplněno 01.01.13 18:35:

ivzez: Já to taky přesně nevím, ale má to něco společného s vykreslováním na celé obrazovce - proto často nejdou přes PrtScr zachytit ani videa a přehrávače mívají zachytávání snímků řešené nějak jinak. Totéž s videem - programy jako CamStudio, HyperCam a podobné často dokážou zachytit dění ve Windows, ale už ne ve hře. V obou případech (fotky/videa) většinou uživatel dostane jako výsledek černou obrazovku, nic víc - pak je nutno použít programy určené na snímání her.

Prostě u některých her to jde a u některých ne. Nepřišel jsem na způsob, jak zjistit, jestli to půjde, nebo ne, ale doporučuji s tím nepočítat.

hodnocení

0x

Já na toto používám Fraps, nejen na videa je super, ale na screenshoty taky. Ukládá samozřejmě přímo do souboru, takže můžu vyfotit kolik fotek za sebou chci a nemusím to mezitím nikam vkládat ze schránky a ukládat :)

doplněno 01.01.13 17:41:

to samozřejmě ano, ale zase si nedokážu na druhou stranu představit, že by během hraní hry měl ještě procesor zpracovávat video v reálném čase :)

praivo*

Mně na něm vadí to, že umí jen "uncompressed video" - výsledkem je pak to, že několikaminutové video má i několik GB, což v případě malého disku může být problém...

hodnocení

0x

Já používám Fraps. Přijde mi nejlepší.

heroyt8*
hodnocení

0x

Co za hru chceš vyfotit?

Je na fullscreen nebo v okně?

Jaký OS máš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]