Nejste přihlášen/a.
hezký večer, opět se pokouším rozchodit wifi, podle manuálu od wifi,jako první krok mám nastavit na sítové kartě ip adresu ve stejném subnet jako má přístupový bod,( i.e.162.168.100.x), defaulní ip adresa je 192.168.100.252. poté do internetového prohlížeče zadat tuto ip adresu, takže bych se měl dostat do nastavení rauteru.když tedko tuto adresu tam napíši, nic mi to nezobrazí? kde se to v pc dá změnit?prosím přesně,mam windows 7 a nějak s mi v tomto špatně hledá. dříve sem byl používal win. xp. díky za rady. Michal.
Zbytečně se drbete oba levou rukou na pravém uchu!
Přeci když nastavím v pc DHCP server, tak mi IP adresu ze stejného subnetu přidělí sám router [:routr:] (přestaňte už tomu zařízení říkat rauter). A pokud pak pustím v PC příkazový řádek (Start -> spustit -> cmd) a napíšete příkaz ipconfig tak Vám to vypíše výchozí bránu, což je IP adresa toho routeru! Tu už stačí napsat do prohlížeče a jste tam!
u bezdratových sítí žadnou ip adresu nenám, a nevim jak a kde se nastavuje v pc dhcp server:D
A co jste tu včera ty 2 hodiny řešili? Hned ve vaší prvotní otázce píšete, že máte nastavit IP adresu síťového adaptéru na adresu 192.168.100.xxx ... neboli ze stejného subnetu jako je výchozí IP adresa vašeho routeru, který má 192.168.100.252 (možná 253). Problém je, že skoro v každé následujícím příspěvku máte v IP adrese překlep a motáte páte přes deváté. Proto Vám radím naprosto nejjednodušší postup.
1) v počítači tam, kde jste nastavoval IP adresu SÍŤOVÉHO ADAPTÉRU (né bezdrátového adaptéru! protože bezdrátovou síť nemáme ještě nastavenou, musíme se nejdřív připojit klasicky kabelem!) Takže musíte nastavit adaptér pro MÍSTNÍ SÍŤ. Otevřít vlastnosti a uvnotř zvolit vlastnosti TCP/IP protokolu. Uvnitř se nastavuje právě adresa. Tam nastavte "přidělovat automaticky ze serveru DHCP". Tím zajistíte to, že až propojíte ROUTER a PC kabelem, že si PC načte IP adresu z ROUTERU, který má v sobě DHCP server, což znamená, že budou oba ve stejném subnetu, neboli podsíti, neboli 192.168.100.xxx.
2) v počítači spustit START -> spustit -> napsat příkaz cmd (enter) .. Spustí se příkazový řádek, neboli černá obrazovka.. Zde napište příkaz ipconfig (enter) . Vypíše Vám to síťové nastavení VŠECH adaptérů. Vymusíte najít nastavení "místní sítě". Tam bude uvedeno: adresa IP : 192.168.100.xxx - nějaké číslo (to vám přidělil právě ten router z DHCP serveru) a výchozí brána : 192.168.100.xxx - nejspíše právě 252 či 253 (to je to, co pořád pletete). A TUTO ADRESU NAPIŠTE DO INTERNETOVE ADRESY MISTO např http://WWW.SEZNAM.CZ ...
3) otevře se webové rozhraní vašeho routeru, kde se nastavuje WIFI sít... až tohle zvládnete, budem pokračovat )
Tak to nerozštelovávej a bude klid.
1) Musíš dostat router do defaultního nastavení. Máš určitě?
2) Jestli zadáváš IP-adresy tak pečlivě, jako o nich píšeš, tak se nediv (ta podsíť je 192.168.100.x, ne 162...).
3) Předpokládám, že uvedená 192.168.100.252 patří routeru, ty v PC nastavuješ jinou. Maska bude 255.255.255.0.
jak mam dostat rauter do defaul, nastv.? tam v manualu je napsáno,že mám do internetového vyhledávače napsat toto
192.168.100.253. jak mam tedy dale pokračovat, potřebuju se tedy dost do nastavení toho rauteru. to se mi vůbec nedaří.
klidně sem mužu vložit oskenovaný manuál jak je to tam psáno.
Určitě tam někde bude čudlík RESET, ten se někdy zmáčkne, někdy chvíli drží, ... (je o něm určitě zmínka v manuálu) a ten dostane router (heslo a veškerá nastavení) do továrního nastavení.
o resetu v návadu nic nemuzu najit, propojení router kabelem k pc nemám, mam kabel od internetu zapojený ve wifi a wifi zaplou
OVISLINK AirLive WL-5450AP?
Tovární nastavení se aktivuje až tehdy, když RESET držíš déle, než 10 sekund (smaže se opravdu veškeré nastavení). Držel jsi ho dost dlouho?
doplněno 04.07.11 23:15:Defaultová IP je pak 192.168.100.252, ne ...253, jak jsi psal "dnes 22:07".
doplněno 04.07.11 23:17:Pak potřebuješ samozřejmě propojit PC a modem ethernetovým kabelem!
ano, držel sem to tak 20 sec a nic, to ip tam zadat nemuzu pac se nedá dostat do nastavení rauteru.
tak to bohužel nejde, ja použil xp wind, ale ted mám pár dní novej notes s win 7, a tam něco najít to je peklo
Ale blbost, to bude stejné. Tady něco píšou:
doplněno 04.07.11 23:56:Start button , and then clicking Control Panel.
Click on View Network Status and Tasks.
Single click Change adapter settings on the left side of your screen.
Right click on your network adapter and choose properties to open up the properties window of this internet connection.
Click Internet Protocol Version 4(TCP/IPv4) and then the Properties button.
to asi není ono. tak to asi nechám tak jak to je a pojedu klasicky na drát net.alre i tak ti děkuju za snahu a dávám
Já myslím, že už se to skoro povedlo. Ale asi by nastal problém potom se správným nastavením wifi.
Ale fuj, ten první řádek prve je prostě: START a pak Control Panel.
Asi máš české WIN, ale snad to zvládneš i s angl. popisem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.