Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD mechanika

Od: ramirez* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

začala mi v mém PC zlobit DVD mechanika a tak přemýšlím o koupi nové. Já tam mám LG GSA-H10A a chtěl bych se zeptat, jestli místo ní mohu do PC nainstalovat některou z těchto: LG GSA-4167B, LG GDR-H20N, LG GSA-H12N, LG GCC-4522B nebo LG GSA 4165B.

Pravděpodobně jde hlavně o to, aby vzadu seděly ty přípojky, protože jinak jsou na pohled všechny stejné. Nemám s tím doposud žádné zkušenosti, tak prosím o radu.

Předem moc díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Potřebuješ mechaniku, která má PATA konektor (EIDE) a ne novější SATA.

doplněno 04.07.11 13:12: Model LG GDR-H20N je SATA, tu neber. Ostatní můžeš, ale asi je už nekoupíš. Od LG je dostupná:
DVD RW LG Black GH22NP

bena*
hodnocení

0x

Ano, bez problémů ji vyměníte za jednu z těch 5ti. Obě jsou na stejné kabely. Jeden je od zdroje, druhý jde do základní desky.

doplněno 04.07.11 13:07:

Omlouvám se - je to SATA, takže jedině koupit redukci, ale ot je celkem drahé. Nevšiml jsem si té původní...

doplněno 04.07.11 13:09:

Zde můžete kouknout na vypalovačky, které Vám tam půjdou → alza.cz/...

Redukci PATA na SATA? A kam jí do toho notebooku zabuduje? *smich*

Nemusí ji montovat nikam, protože nemá NB ale PC ;)

ramirez*
hodnocení

bena, spider- díky moc za odpověď a za radu (PATA konektor- zásadní informace *dril*) a taky díky za ten odkaz na ty mechaniky.

PATA se připojuje přes velmi široký kabel. SATA přes úzký. Viz níže uvedený odkaz.

static.pcinpact.com/...

Jinak pokud máš na desce SATA konektory, můžeš koupit i mechaniku s modernějším rozhraním. Pokud si nejsi jistý, napiš výrobce a označení základní desky a mrkneme na to.

ramirez*
hodnocení

V kompu mám jen ten PATA konektor, ale to nevadí, mrknu na tu mechaniku, co jsi mi napsal předtím anebo na nějakou obdobnou (nemusí být nutně LG- nějakej typ na DVD mechaniku s PATA konektorem? :)). No už se na tu instalaci moooc těším *sok*

Instalace je jednoduchá. Od staré mechaniky odpoj napájecí a datový konektor, pak povol z obou stran šroubky, co ji drží na místě a mechaniku dopředu vysuň. Opačným způsobem připoj novou. Jen na zadní straně staré mechaniky se podívaj na nastavení malé propojky. Bude na některém z pinů s označením Master či Slave. Stejně to nastav i u nové mechaniky. No a to je vše.

bena*

Jukněte na tu Alzu - moje oblíbené značky jsou Lite-on, LG a špatné nejsou i Sony.

Pokud chcete LGinu, tak zkuset tuto - alza.cz/... - je třetí nejprodávánější na Alze.

ramirez*
hodnocení

Jo jo díky za typ, tu LG jsem měl zrovna otevřenou na druhé kartě, takže volba padne pravděpodobně na ní (s LG mám dobrou zkušenost, sloužila dlouho a spolehlivě).

Jéééé, to jsem přehlédl *zed*, no jo už jenom kvůli tomu že do PC jde vždy nějak namonovat cokoli, tak jsem automaticky myslel na NB.

hodnocení

0x

Další, nepřímo elegantní řešení je i externí DVD mechanika. Tam nemusíte řešit krom ceny vůbec nic :) Předpokládám ale, že máte silný zdroj, který utáhne všechny periferie, takže problém s napájením nehrozí, ale co kdyby...

ramirez*
hodnocení

spider- paráda, moc díky za postup (nechci si právě hrát na nějakýho ajťáka, proto fakt díky, dost mi to pomohlo *palec* Máš u mě minimálně jedno pivko :)).

yakub- na externí vypalovačky jsem se taky díval, ale ty ceny jsou fakt docela krušný, proto dám přednost klasický mechanice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]