Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
začala mi v mém PC zlobit DVD mechanika a tak přemýšlím o koupi nové. Já tam mám LG GSA-H10A a chtěl bych se zeptat, jestli místo ní mohu do PC nainstalovat některou z těchto: LG GSA-4167B, LG GDR-H20N, LG GSA-H12N, LG GCC-4522B nebo LG GSA 4165B.
Pravděpodobně jde hlavně o to, aby vzadu seděly ty přípojky, protože jinak jsou na pohled všechny stejné. Nemám s tím doposud žádné zkušenosti, tak prosím o radu.
Předem moc díky.
Ano, bez problémů ji vyměníte za jednu z těch 5ti. Obě jsou na stejné kabely. Jeden je od zdroje, druhý jde do základní desky.
doplněno 04.07.11 13:07:Omlouvám se - je to SATA, takže jedině koupit redukci, ale ot je celkem drahé. Nevšiml jsem si té původní...
doplněno 04.07.11 13:09:Zde můžete kouknout na vypalovačky, které Vám tam půjdou → alza.cz/...
bena, spider- díky moc za odpověď a za radu (PATA konektor- zásadní informace ) a taky díky za ten odkaz na ty mechaniky.
PATA se připojuje přes velmi široký kabel. SATA přes úzký. Viz níže uvedený odkaz.
Jinak pokud máš na desce SATA konektory, můžeš koupit i mechaniku s modernějším rozhraním. Pokud si nejsi jistý, napiš výrobce a označení základní desky a mrkneme na to.
V kompu mám jen ten PATA konektor, ale to nevadí, mrknu na tu mechaniku, co jsi mi napsal předtím anebo na nějakou obdobnou (nemusí být nutně LG- nějakej typ na DVD mechaniku s PATA konektorem? ). No už se na tu instalaci moooc těším
Instalace je jednoduchá. Od staré mechaniky odpoj napájecí a datový konektor, pak povol z obou stran šroubky, co ji drží na místě a mechaniku dopředu vysuň. Opačným způsobem připoj novou. Jen na zadní straně staré mechaniky se podívaj na nastavení malé propojky. Bude na některém z pinů s označením Master či Slave. Stejně to nastav i u nové mechaniky. No a to je vše.
Jukněte na tu Alzu - moje oblíbené značky jsou Lite-on, LG a špatné nejsou i Sony.
Pokud chcete LGinu, tak zkuset tuto - alza.cz/... - je třetí nejprodávánější na Alze.
Jo jo díky za typ, tu LG jsem měl zrovna otevřenou na druhé kartě, takže volba padne pravděpodobně na ní (s LG mám dobrou zkušenost, sloužila dlouho a spolehlivě).
Jéééé, to jsem přehlédl , no jo už jenom kvůli tomu že do PC jde vždy nějak namonovat cokoli, tak jsem automaticky myslel na NB.
Další, nepřímo elegantní řešení je i externí DVD mechanika. Tam nemusíte řešit krom ceny vůbec nic Předpokládám ale, že máte silný zdroj, který utáhne všechny periferie, takže problém s napájením nehrozí, ale co kdyby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.