Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachycení videa do PC

Od: sirmike* odpovědí: 23 změna:

Moc prosím o radu s problémem zachycení (převodu) videa z kamery do pc přes rozhraní iee 1394 (fireware). Na mým notebooku jsem používal XPéčka a nebyl žádný problém. Ovšem xp jsem potřeboval zformátovat a nainstaloval jsem už WIN 7. Fireware rozhraní je nainstalované správně, kameru systém taky najde, ale po spuštění programu na editaci videa a spuštění tlačítka "Capture Video" to vyhodí hlášku "Either no video driver is instaled in this system". Grafika je nainstalována taky správně. Printscreeny v příloze. Děkuji za pomoc.

Zachycení videa do PC

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

0x

Zkus to stahnout mourkem windv.mourek.cz/... ten si umi poradit s ruznymi kartami a jinak se podívej jak máš nainstalovany firewire

doplněno 03.07.11 10:31:

to není ohnivý zboží ale ohnivej drát

sirmike*
hodnocení

Nainstaloval jsem ten prográmek, kameru to jako video source zobrazí, ale po kliku na Capture píše "cant fid dv output pin" (viz priloha. Fireware je nainstalovany v poradku (Hostitelské řadiče sběrnice IEEE 1394 - Toto zařízení pracuje správně.)

Zachycení videa do PC #2
juldab*

Máš naistalovanej DV codec zkus Panasonic ten je zadarmo

doplněno 03.07.11 12:31:

codecs.com/...

sirmike*
hodnocení

Díky za radu, stáhnuto, ale nevím co s tím. Jsou tam soubory PANADV.INF a pdvcodec.dll. Mám je nekam nakopirovat? Kam?

doplněno 03.07.11 13:09:

Nevadí že kamera je značky JVC?

juldab*

Pravým tlačitkem na inf soubor a v kontextovým menu naistalovat ale pro W7 by měl byt soubor exe

doplněno 03.07.11 13:20:

Tože je JBC nevadi panasonic je jeden z nejleších free kodeku

doplněno 03.07.11 13:21:

ztahni to druhy with executable files

sirmike*
hodnocení

Po spusteni to zas vyhodí hlasku "Pri kopirovani souboru pdvcodec.dll doslo k chybe. Neni mozne kopirovat soubory do cílového asresare". Tak jsem tu knihovnu do system32 vlozil rucne, restartoval, ale v Corelu to pred Capture vyhazuje stejnou hlasku jako predtim :(

hodnocení

0x

Asi jsem dobře nepochopil, ale:

capture je zachycení běžícího videa,

převod je změna formátu videa,

pro editaci je třeba stažení (downoloads) do PC ne?

sirmike*
hodnocení

Tak, potřebuju právě stáhnout video z kamery do pc pro následnou editaci.

juldab*

To DV video se ztahuje v DV formatu ten te typu 1 a 2 vyzkoušel jsi oba

sirmike*
hodnocení

Nikde jsem v téhle verzi možnost tohoto vyberu nenasel.

juldab*
03.07.11 15:29

tady

Zachycení videa do PC #3
sirmike*
hodnocení

Jo tak, ja myslel v tom Corelu. Vyzkouseno. A nic. Porad stejna hlaska u obou typů. Uz jsem vyzkousel snad vsechno mozny a nic. Nainstaloval jsem tam i novy kodeky (K-Lite Codec Pack 7.2.0 Full)...

juldab*

K lite u W7 radši ne jsou s ním problémy. U Sony musí být kamera v režimu prohlížení, přehrávání před připnutím. Vim že s tím mělo par lidí problemy a pomohlo měnit sekvence zapínání kamery a restartování oken

sirmike*
hodnocení

Nepomáhá..

juldab*

Co je to za typ kamery. V jakým formátu nahrává.

sirmike*
hodnocení

viz obr. Prevadelo to do pocitace v AVI formatu.

Zachycení videa do PC #4
sirmike*
hodnocení

Vlastnosti toho AVI z videa ktere mam jeste upravovat (prevadeny v min jeste na xpeckach)

Zachycení videa do PC #5
juldab*

To video je jasný amaterský kamery ani jiný neuměj. Chyba bude v nainstalovaném 1394 driveru zkus k dané kartě naistalovat 1394 OHCI Compliant host controller (legacy) pokud ho máš tak nevím

sirmike*
hodnocení

Nevím tedy jestli mám něco jinýho nebo to je ono. Pokud ne, muzu to zkusit odinstalovat, ale nevím kde vemu ten co popisujes...

Zachycení videa do PC #6

juldab*

Podle mě je to jasny špatně nainstalovanej ovladač 1394 msdn.microsoft.com/...

řešení

vyměnit driver za driver s přívlastkem legacy

sirmike*
hodnocení

Bingo! *hej* Moc moc moc děkuju! Funguje *ua* Juldab supr, to by mě nikdy nenapadlo. Díky moc i všem ostatním za rady a snahu pomoct.

juldab*

Jsem rád že máš radost, já ji mám taky neb jsem našel kam moje domácí schovává rum na pečení a poved se mi fantastický bůček.Jen tak mezi nami ted jsem se koukal že jsi si se ptal na PChelpu. Co ti tam radili ti nejlepší to by tady zvládli amatéři ( i ženský).

sirmike*
hodnocení

Jj, byl jsem z toho uz fakt nestastnej, tak jsem rozhodil síte radsi na dvou mistech :) Mej se bájo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]