Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám v excelu sloupec, ve kterém mám většinu buněk prázdnou ale v některých je číselná hodnota. Potřeboval bych poradit s funkcí, která by prázdné buńky vyplnila 0 a ty ve kterých je hodnota by zůstaly nezměné.
poradíte mi prosím?
zkusil jsem to a nejde mi to... CTRL + H, řádek najít nechám prázdný, do řádku nahradit napíšu 0 a excel mi vrátí, že nemůže najít shodná data.
To co navrhuje kokotek musí fungovat. A je to vlastně geniálně jednoduché. Označit sloupec, potom menu úpravy/nahradit, nebo v novější verzi excelu najít a vybrat / nahradit,
potom položku najít nechat prázdnou, položku nahradit vyplnit požadované, ve vasem případě 0(nulu). tlačítko nahradit vše.
Vyplní celý sloupec až po poslední vyplněnou položku nulami.
No, na funkci si netroufám, to nechám jiným. Nejsem vůbec přesvědčený, že to jde. Já bych to možná zkusil přes formát buňky. Nejsem u svého počítače, ale pokud ty buňky nemusejí mít obecný, textový a pod. formát, tak bych zkusil nastavit formát číslo, a nastavit číslo bez desetiných míst(pokud des. místa vadí, a jestli se nepletu, tak Excell vezme prázdnou číselnou buňku jako nulu, a pravděpodobně ji tak i zobrazí.. Ale nevím to jistě, chce to zkusit, já teď na laptopu nemůžu.
a co takhle do jedné buňky vložit "0" nulu a pak ji kopírovat "Ctrl+C" do prázdných buněk "Ctrl+levá myš "Ctrl+V" i na přeskáčku přes již vyplněné buňky nějakými čísly, či textem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.