Nejste přihlášen/a.
Vážení a milý poradci, odborníci přes počítače.
Používám na příjem a odesílání pošty program Office Outlook. Jelikož ale používám více počítačů z více míst, potřebuji na volném.cz nechávat kopii zprávy. To se mi podařilo zajistit, ale poslední dobou se stává, že (nevím proč) začne program stahovat znovu stejnou poštu, již staženou a uloženou v outlooku. Najednou se program "zblázní" a stáhne poštu třeba za 10 dní.. a to je porce...
Musím ihned program zavřít (pokud to stihnu včas) a na webu volny.cz smazat všechny zprávy. Bohužel pak nemůžu z jiného poče stahovat přílohy a poštu.
Vyhovuje mi nechat zpávy na webu. ale nevím jak zamezit opakovanému stahování stejných zpráv.
Kdopak mi poradí, co je rozbité...
Děkuji za pomoc. Milan
Někdo ti asi poradí úplně přesně, já Volný nepoužívám, mám poštu na Gmailu a jako klienta používám M2 v Opeře a kvůli přístupu z několika počítačů abych v tom neměl bordel a nestahovali se mě přečtený zprávy na další počítač jako nepřečtený používám místo protokolu POP3 protokol IMAP a od tý doby jsem vysmátej. Přes POP3 se mě taky občas stávalo, že se nějaký zprávy tahaly vícekrát.
Řešením by bylo namísto serveru POP3.volny.cz použít IMAP.volny.cz. Myslím ale, že IMAP Volný nepodporuje. Pak by byla pošta na všech PC vždy stejná.
Jiné řešení? Přeposlat emaily na emailový server, který IMAP odporuje a synchronizovat to z něj
spidere, to je rp mě cizí jazyk, nerozumím tomu...
nevím co a jak...
doplněno 29.06.11 22:01:nový email?
to ne...
spider ti radí založit si jiný email který podporuje IMAP, třeba Gmail, Klikni a na něj si přesměrovat všechnu poštu z Volnýho. A v Outloku nastavit nový účet, v IMAP na ten novej a pak bude všechno všude stejný.
Já vím. Zkusím alespoň postup nastavení pošty přes IMAP na serveru seznam.cz:
Při nastavení IMAP namísto obvyklého POP3 zůstávají zprávy na serveru a synchronizují se se všemi PC které takto nastavíš. Když pak smažeš email na jednom PC, po spuštění jiného PC se ti smaže i na něm. Obdobně se ti přijatá pošta stáhne do všech PC stejně.
spidere, asi jsem to popsal špatně.
Na domácím poči používám outlook.
Z jiných počů se kouknu jen na web. volny.cz, tam si přečtu jen něco, odpovím na důležité, a doma v klidu stáhnu přílohy a celou poštu a roztřídím (automat) dle složek.
pak normálně pracuji a klidně se stáhne všechna pošta znova, třeba za 5 -10 dní, podle toho kolik jin nechám na webu volny. Nevím kde hledat závadu, zdali v outlooku, či na webu volný?
V nastavení Outlooku je volba Zachovat kopii zprávy na serveru. Když toto odškrtneš, tak po stažení zprávy do Outlooku už na serveru nic nezůstane. Bude to pro tebe řešení?
Obrázek s nastavením je zde:
spidere, to je jediná možnost abych to nechal zaškrtnuté, jinak se nepodívám na starší zprávy z jiného poče.
Příklad, tazatel mě pošle dotaz a fotky, já je uložím doma DO HLAVNÍHO POČE, pak během dne, dvou, mě volá, že cosi,,,,,, a já se kouknu z jiného počítače od někoho na svůj web. volny.cz, přečtu co chtěl vědět,, kouknu na fotky a můžu radit...
proto potřebuji nechat kopii zprávy na webu...
domnívám se, že se jedná o poruchu webo volny.cz, ale nevím,,,, musím položit dotaz i jim.
Mate Outlook 2003 nebo 2007?
doplněno 30.06.11 13:16:Stahujete zpravy pouze na 1. PC?
doplněno 30.06.11 13:24:Co muzete vyzkouset:
1/ Outlook si ma pamatovat, kterou zravu stahnul podle identifikatoru zpravy. jestlize si to nepamatuje, je mozne to vyresit tak, ze jednorazove odskrtnete polozku ponechani zpravy na serveru, spustine odeslat/prijmout v outlooku, cimz vycistite tento "log". potom znovu zaskrtnete ponechani na serveru
2/Zpravy se mohou zaseknout, kryz jsou poskozene, nebo obsahuji spatny znak. Zalogujte se do web klienta, presunte zpravy z inboxu do nove nastavene slozky a potom presouvejte zpravy do slozky inbox a zkousejte, jestli toto chovani outlooku nezmizi.
3/ Jak casto mate nastavene stahovani z emailu? Nastavte outlook tak, aby nestahoval zpravy casteji, nez 1x za 15 min
4/Nemate nekde nastavene upozornovatko na dosle emaily, nebo jinou aplikaci, ktera vam to hlida? potom by mohlo doit k dvoum pristupum najednou a to by take mohla byt pricina problemu.
5/ Nemenil jste, nebo neinstaloval nejake programy v dobe, kdy problemy zacali? Stacil by mozna i nejaky update.
-1) Outlook 2003
0) stahuji jen na tento počítač a ukládám dle potřeby
1) právě si mylím, že si to nějak nepamatuje, a nevím proč. zkusil jsem to odškrtnout, uvidíme...
3) kde to je?
2) bohužel jako laik v této terminologii nevím oč jde..."potom presouvejte zpravy do slozky inbox"
4) nevím asi ne
5) problém se vyskytuje někdy, pak je týden dva všo OK, a pak zase problém...
Milane, tvůj problém nakrásně řeší mnou už několikrát zmiňovaný IMAP. Pak budeš mít odeslanou, přijatou i odstraněnou poštu synchronizovanou mezi libovolným počtem PC. Chce si to jen založit email na serveru, který to podporuje (např. seznam.cz) a na něj přeposílat všechnu poštu z volny.cz.
A co použít třeba Mozilla Thunderbird, Portable Edition? Nahraje na flešku a všude to může mít Milan sebou.
Také by to bylo řešením, ovšem ji pořád bude mustet mít u sebe a nesmí ji ztratit Případně nemusí poštu na PC stahovat vůbec a emaily řešit jen přes webové rozhraní.
Milý mistři, kolegové, mluvíte pro mě v cizím jazyce. Již jsem kontaktoval mého správce počítače, bohužel je v cizině...prý je problém na webu volny.
Počkám po svátcích a pokud to bude opět, napíšu jim o radu. Popřípadě se mi líbí nápad, že bych si nechal stejnou adresu a přeposílal to někam na seznam a pok podle tech Vašich zkratek...
uvidíme jak se to vyvine.
Milí odborníci, děkuji a přeji krásný dlouhý víkend...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.