Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbita tiskarna?

Od: martinaa* odpovědí: 11 změna:

Pekny den, tata mi venoval starsi tiskarnu Xerox Phaser 3125 PCL 6. Dnes jsem podruhe tiskla, mezi papiry na tisk byl ovsem vlozeny jeden obycejny a v tiskarne se zasekl - vyndala jsem toner i poskozeny papir, toner umistila zpatky, nicmene od te doby tisknout nejde. Tiskarna hodila chybovou hlasku, ktera zmizela a nyni se uz neobjevuje (ovsem nikoli o toneru), a nyni nereaguje na nic, pouze na ni sviti cerveny vykricnik. Po zadani tisku mi to napise Tisk probiha, potvrdim Dokoncit a naskoci Tisk je uspesne dokoncen.

Nejsem technicky typ, netusite nekdo, o co by se mohlo jednat?

Dekuji.

doplněno 29.06.11 20:38:

Hlaska je Paper Jam at the trey 1 - neumim anglicky. Tiskarna se zelene rozsviti a jakoby nasava papir, ale nemuze ho nasat, potom se blokne a zas sviti cerveny vykricnik.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Hláška říká uvíznutý papír. Takže zkontrolovat jestli tam nezůstal zbytek papíru, potom jestli je dobře usazený toner. Vypnout a zapnout, pokud se bude hláška opakovat přezkoušet komunikaci a vytisknout kontrolní stránku.

juldab*
hodnocení

0x

není ta hláška misto "Paper Jam at the trey 1" "Paper Jam at the tray 1" skrátka zácpa v podavači č 1 (jam je i zacpa na záchodě to ale tady nebude) tam někde bude čidlo které hlásí stále zmačkaný papír

martinaa*
hodnocení

Papir v ni 100% neni, vyndala jsem ho cely, neporuseny, pouze pomackany.

smirda
hodnocení

0x

zkontrolovat jestly tam někde není zamáčknu tý nějaký čidlo...

Jo většinou to dělá čidlo přítomnosti papíru. Pokud zjistí nesoulad mezi podáním papíru a přítomností papíru v tiskárně, vyhodnotí to jako zaseklý papír. Bývá to jemná páčka , kterou papír nadzvedne a bývá bohužel dost špatně přístupná

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tak co, Martino, už jsi to zprovoznila? Ještě mě napadlo, že u HP mám na toneru lištu, která drží na pružinkách a při vyndávání se někdy stane, že vyskočí z uložení a je potřeba ji tam pak zase usadit.

martinaa*
hodnocení

Vubec:( Ale popravde, ted docela litam a na tiskarnu neni cas, tata se na ni ani nepodival, a hned prohlasil, ze jsem ji znicila, ze je tam zasekly papir:( Pritom papir jsem vyndala cely, ani kousek nechybel. Je tady strasne moc pacek a uchytu, kdo se v tom ma vyznat:D

Papír si mohla vyndat celý, ale při tom zaseknutí mohl vyhodit tu páčku co zjištuje přítomnost papíru z "pantů". Mně osobně se to stalo, sice na jiné tiskárně, ale tohle je u všech tiskáren na jedno brdo. Když páčka hlásí tískárně, že je v ní jakoby papír a přitom tiskárna papír nepodala z podavače, tak se to automaticky vyhodnotí jako zaseklý papír. Správná posloupnost signálů je - žádný papír v tiskárně - podavač podá papír, senzor hlásí papír je v tiskárně - tisk - papír vyjede z tiskárny - senzor hlásí žádný papír v tiskárně...

doplněno 30.06.11 21:02:

Ta páčka je opravdu jemná se slabou pružinkou a ovládá fotozávoru, mohlo by tam být přímo fotočidlo, co by zjiišťovlo přítomnost papíru, ale nedělá se to tak, protože tiskárny dokážou tisknout i na průhledné fólie a to by to čidlo bylo zmatené.

martinaa*
hodnocení

Tady jsou signaly - zahajeni tisku, tiskarna se snazi nasat papir, - tisk probiha - porad se snazi nasat papir, pak ta hlaska paper jam at... tiskarna se sekne, zablika cerveny vykricnik a PC zahlasi tisk uspesne dokoncen.

Snaží se nasát papír a nedaříse jí to? Proč? Není chybka v zásobníku? Slepené papíry, ohnuté rohy papírů - někdy stačí málo.

martinaa*

Tak mama tam pry dala do zasobniku nove papiry do tiskarny, tikarna zablikala a rozjela se... mozna ten typ papiru ode mne byl spatny... kazdopadne jsem rada, ze uz to jede! Dekuji za rady:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]