Nejste přihlášen/a.
Lze propojit internet z PC do druheho pc? treba naky m usb nebo neco :D nejspis je to nemozne ale tak treba nejaka moznost je. Dekuji za rady
Dobry den, mozne to samozrejme je, ale potom by musel ten pocitac, ktery internet zdili bezet, kdyz budete chtit internet na druhem pocitaci. Jak jste ted pripojeny? Mate router od poskytovatele? Jestli ano, tak staci jen dopojit druhy kabel bud primo z routeru, nebo koupit levny switch a na nej napojit router a dve PC.
Nepředpokládám že by měl router, to je tak trivialní že by se neptal. Propojit počítače pocí paralelniho kabelu, USB ale to musí být specialní kabel tzv bridge, wifi (ad hoc) popř croslinkem takty to jde nějak přez firewire ale to jsem nezkoušel potom nastavit sdílení internetu a jako gate dát ip připojeného počítače.
no jsem bez routeru. chci se pripojit s kamaradem ktery ted nema internet. a ten usb kabel by stal kolik? nechci byt spojenny nonstop jen obvas. a cenove to vyjde jak? jinak dekuji moc za odpovedi )
Ten usb bridge stal kdysi asi 1000 kč zkus pohledat cenu dnes ale dvě usb wifi každá tak za dvě stovky a není co řešit
Žeš by připojovatel nedával router a dnes? Mám ho zadarmiko na 3 počitadla + telefon. Nebo crossa, za pár šupů, záleží na délce, popř. si zakoupit/sehnat kabel a nechat si ho udělat.
Existovaly síťové karty z dvěmi vstupy a běžely při vypnutém počítači - byly napájeny ze STBY režimu zdroje, nedávno jsem něco podobného hledal pro kolegu a už prostě nejsou Tak to řešil síťovým SWITCHEM.
Tak to samozrejme jde i dnes, staci v Biosu zapnout funkci Wake on Lan a stahnout nejakou aplikaci, ktera umi vyslat "magic packet"
JJ dost často používám v práci
Kdyby to někoho zajímalo tak uloz.to/...
Archiv obsahuje:
wakeup.exe - hlavni program, mac.exe - zjisteni mac adresy pc
a mnou tri vytvorene bataky:
start.bat - jednoduchy davkovy soubor zapinajici pc v siti. (nutno upravit MAC a DNS name ci IP )
stop.bat - to same jak start.bat , akorat, ze to pc vypne.
start2.bat - podle zadaneho jmena pc zjisti jeho mac adresu, pote vysle prikaz na jeho zapnuti a a nakonec overi spusteni pingem.
prosim o radu.koupil jsem air live turbo -G na wifi do pc a tam kde mi najde signal notebok tak ta antena si u pc ani neskrtke.nevim proc.diky za radu
Chytate vlastni wifi? Skuzte presuvout PC , nebo AP kliz k sobe, jestli se signal chyti. Jinak muze byt problem treba i v antence. Na dalku je to tezke posoudit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.