Nejste přihlášen/a.
Napájení a připojení SATA jsou jasné - je ten disk namísto nějakého a nebo je SATA jediný? Má dobře zapojené konektory?
doplněno 14.01.13 15:47:1. po připojení na napájení by se měl roztočit - ano? - pokud ne, reklamuj...
2. v BIOSu bys měl povolit SATA (podle verze BIOSu)
3. ve Win Start - Ovládací panely - Nástroje pro správu - Správa počítače - Správa disků by se měl objevit, pravděpodobně bude potřeba vytvořit oddíl a naformátovat jej
doplněno 14.01.13 16:15:"Formátuji nový HDD" - take to vypadá na zdárný konec...
zkoueno ve 2 různých PC, různé kabely, v kadém PC zvlá, i v 1 PC 2 SATA HDD současně. v obou PC je IDE HDD se systémem win XP SP2.
nový 2,5 palcový SATAII se ani v 1 PC nikde neukáe, vyzkoueny vechny 4 monosti zapojení jumperu, různé SATA sloty na základovce. dá se nějak zprovoznit přes BIOS nebo ho HDD poslat zpět? je zničený/nefční nebo jen nefunguje protoe je určen pro NBTKy?
SATA disku 2,5" stačí jen 5V napájecí větev, take funguje v počítači i notebooku (sám mám odzkoueno). Pokud nefunguje ani na jednom ze dvou počítačů (a ostatní SATA disky ano), reklamoval bych ho
ted to napsalo vpravo dole na liste Bezpecne odebrat zarizeni, kdyz to rozkliknu tka tam pise HT320LM001 HN-M320MMBB, můu dát Vlatnosti, Svazky, Naplnit, 350000MB to ukáe. je to ten nový SATAII 320GB HDD? ikonku Bezpečně odebrat mi do teď ukazovala jen připojená USB fleka.
Ve stolním PC právě u pár let pouívám 160GB 2,5" SATA disk. Je toti neskutečně tichý oproti 3,5". Stačí mu 5V, ale je lepí připojit na plnohodnotný SATA napájecí konektor, kde jsou 3.3V 5V 12V.
Po vstoupení do biosu se musí oběvit (dej autodetekci). Pak stačí vytvořit oddíl a ten naformátuj.
Vlez do windows, dej start - ovládací panely - nástroje pro správu - správa počítače
pak se ti rozbalí okno
dej úloitě a pak správa disků
Ten tvůj tam bude na 100% (pokud je nastaven v biosu aspoň na auto) a funguje napájení
Pak ho vytvoř (odddíl) a sformátuj. Můe ho i rozdělit na 2 oddíly, jak chce.
doplněno 14.01.13 15:26:Ty 2,5" disky vechny berou cca 500mA a je jedno, kolik mají GB.
Při připojení by se měl točit. Při přiloení ucha uslyí ustění.
Dobrý den, budu jenom spekulovat - slabí zdroj v PC neutáhne ten ntb HDD na 5V. Ale, zase kapacita 160GB není tak velká. Vím jen, e u externích vysokokapacitních HDD bez vlastního nap. zdroje do USB (5V) se toto můe stát. Tam bych volil pro jistotu se zdrojem (12V). Pokud je monost, tak ten HDD zkusit v nějakém ntb. Případně v PC, ale po odpojení stávajícího HDD, jenom jako jediný HDD (primární, master).
A odpojit i mechaniku CD-ROM. Pak se podívat do BIOSu. Pokud by ho BIOS viděl bude problém ve správném jumprování, ale veho - obou HDD i u mechaniky. Musí se to vzájemné jumprování zkouet, a se dílo podaří.
Zdravím!
doplněno 14.01.13 17:42:Beru zpět - pochopil jsem dotaz tak, e HDD nevidí BIOS, ale problém je a ve Windows, kde není vidět nenaformátovaný HDD.
Formátuji nový HDD
Úplně nejjednodueji to jde i takto:
Vlo instalační cd win XP (povol 1 bootování cd-rom), jakoby začni instalovat XPčka a a se hned na začátku s modrou obrazovkou oběvý volba F8 (potvrzení licenčních ujednání) pak vyhledá předchozí verze win a ty dá ESC a pak ti konečně ukáe vekeré disky.
U toho tvého bude jen název. Ty na něj klike entrem a ipkama a vytvoří max. velikost oddílu. Pak to F3 ve ukonči a najeď normálně do windows po restartu.
Disk se objeví a hned ho můe naformátovat přes tento počítač, tvůj disk (třeba E a pravým monosti naformátovat.
Ty 2,5" disky limitují otáčky 5400, protože motorku stačí je 5V. Ale zase je disk tichý. Já ho normálně už léta používam a nějak nevýhody nepozoruji, ba naopak. Pro mě je disk z 10 000ot zbytečný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.