Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě nových komponentů

Od: jan4971 odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

uvažuji o koupi dvou nových komponentů pro můj Stolní PC, ale moc se v těch údajích nevyznám, proto jsem vyhledal odbornou pomoc.

Potřebuji radu jestli jsou mnou vybrané komponenty vyhovující celkově a vzhledem k mým ostatním komponentům.

Chci komponenty pro \herní\ PC, ale nechci nijaké předražené součásti.

K věci: Chci koupit Základní Desku a paměti RAM.

Vyhledal jsem si tyto:

Základní deska: MSI 760GM-E51, AMD 760G/ SB710, DDR3 1600, VGA + PCIe x16, SATA II RAID, GLAN, DVI, HDMI, 8ch audio, mATX, scAM3

RAM: Zeppelin 4GB Kit DDR3 1333MHz GOLD , KIT 2x2GB, PC10600, CL9-9-9-24, s chladičem GOLD, retail BOX

Nebo: KINGSTON 4GB KIT DDR3 1333MHz CL9 BOX,

Můj současný -

procesor: Intel Pentium 4 524, Socket 775 LGA, 3.06GHz

grafická karta: NVIDIA GeForce GT 220, 1024MB, Memory Type: 2

Byl bych rád kdybych se vešel do 2-3 tisíc, ale mohl rozběhnout GTA IV, Zaklínače (alespoň první díl) a další novější hry.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak s tou deskou jsi úplně mimo, tak je určena pro procesory firmy AMD a ty máš Intel. Takže hledej desku se slotem LGA 775.

jan4971
hodnocení

Díky, našel jsem: MSI G41M-P26, Intel G41/ICH7, VGA + PCIe x16, DDR3 1333, SATA II, USB 2.0, LAN, mATX, sc775 ..

Snad to sedí i s tou mojí grafikou.

To sedí, grafika i deska mají odpovídající slot, tedy PCIe 16x.

jan4971
hodnocení

Mnohokrát díky!

Takže se mohu vrhnout nakupovat.

Jen malý dodatek: Myslíte že bych na tom mohl spustit a hrát GTA IV, Witcher, Call Of Duty Black Ops, atd.?

Tyto hry vyžadují výkonnou grafickou kartu, což tvoje moc není. U každé hry je na stránkách výrobce uvedena doporučená konfigurace PC, takže se na to podívej.

jan4971
hodnocení

A ještě jsem chtěl vědět které z těch pamětí RAM jsou lepší :)

Začínám být otravný, že?

Lepší jsou rychlejší paměti s nízkým časováním. No a více paměti PC jenom prospěje.

jan4971
hodnocení

Musí být frekvence stejná s frekvencí základní desky? Jestliže ano, tak větší než 1333MHz pořídit nemohu, pokud se nemýlím?

Frekvence by měla být v rozsahu v jakém je základní deska podporuje.

jan4971
hodnocení

Dobrá. Tisíceré díky za všechny odpovědi.

Už jsem si našel.. alcomp.cz/...

rv*
hodnocení

0x

Pro herní je důležitá 1. grafika, 2. procesor, ... 5. základní deska, ...

jan4971
hodnocení

Paměť RAM také, nebo ne? Mě právě teď nejvíce brzdí. Mám 512MB DDR, 3.06GHz Intel a 1024MB Gigabyte GT220..

V tomto případě ano, 512 MB je dobré tak na provozování operačního systému. Pro hraní her a spouštění dalších náročných programů je více paměti vždy výhodou ne-li nutností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]