Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi - 5ghz pasmo

Od: nevim1 odpovědí: 4 změna:

Zdravim. Mam wifi na 2,5ghz pasmu ale odezva byva nekdy dost spatna. Napr pri hrach mam kolem 20ti ale nekdy to skoci i nad 200, 300 i 900... Chci se zeptat kolik stoji prepnuti na 5ghz pasmo a jestli se plati mesicne vic za internet nebo jestli to zustava stejne. Dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nemyslíte, že to záleží na poskytovateli? Většina ISP má raději 5GHz v základu, hlavně ve velkých městech, protože nejsou tak zarušená. Ceny se u uživatelů většinou taky nemění, protože je to i pro klid poskytovatele...ale co já vim jak je to u toho vašeho? Tady nejde poradit nic jiného než zeptejte se poskytovatele

nevim1
hodnocení

Aha. Ja myslel ze je to vsude stejny. Jestli se plati za internet vice nebo stejne kybych mel wifi na 5ghz pasmu.

hodnocení

0x

Podívejte se na stránky svého poskytovatele, tam máte informace. Když je postrašíte, že jdete ke konkurenci, mohou na něčem slevit - nemyslím tarif. Já jsem byl na 2,4 GHz velmi zarušen, tak mi provedli rekonstrukci na 5 GHz jen za cenu materiálu. Mám klid, rychlost 2x vyšší za stejnou cenu.

hodnocení

0x

Chtělo by to vědět trochu více o stávajícím připojení.

Aneb

1) Pokud máte zřízeno ADSL a po bytě si wifi routerem rozvádíte svou wifi síť , není nutné hned přecházet na 5GHz což je velká počáteční investice, neboť stačí jen změnit vysílací kanál - máte možná jen silné rušení. Navíc pokud máte nějaký levný router od poskytovatele, tak ten 5GHZ technologii nemusí ani podporovat.

2) Pokud chytáte notebookem jen nějakou free wifi kavárnu , tak notas nebo spise Wifi adapter musí podporovat standard 802.11n nebo 802.11a . Pokud chcete chytat 5GHz musite zajistit primou viditelnost pomoci smerove anteny. Toto vam vse radi vysvetli, promeri, zapoji a prodaji firmy ci soukrome subjekty, ktere onu sit 5Ghz siri do okoli. Takze na notasu sit sice uvidite, ale nekonektnete se na ni. Podle nazvu si pak muzete na netu dohledat kontakt na firmu, kterou oslovit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]