Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s mechanikou

Od: vladien odpovědí: 9 změna:

Jenomže,moje mechanika je v pořádku,protože jsem vyzkoušel i jiné mechaniky a u všech to dělá,i kabel je v pořádku,a přesto mechanika nenačte obsah dvd a cd.systém mechaniku rozpozná v pohodě,hlásí že je v pořádku.Dokonce mi dovolila nainstalovat,totiž přeinstalovat windows,ale nepomohlo to.Takže je schopna nabootovat systém při instalaci.ale nic víc.nevíte prosím vás,čím by to mohlo být?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Nejsou ta CD a DVD nějak poškozená?

doplněno 26.06.11 20:42:

Jinak, předpokládám, že jste zkoušel CD/DVD načíst z Tento počítače.

vladien
hodnocení

poškozená nejsou.v jiném počítači to přečetlo v pohodě,skoušel jsem i více cedeček a žádné.ani dvdečka.ano,oteviral jsem je z tento počítač.

bena*

Jaký tam máte systém?

vladien
hodnocení

windows home.

hodnocení

0x

Jen pro jistoru...nenačte je opravdu? Nebo se nespustí autorun... Když se podíváte do tento počítač a zkusíte rozkliknout? Nebo start, nastaveni, ovladaci panely, nastroje pro spravu, spravapocitace, sprava disků, tam si najděte mechaniku když je tam to cd, co to ukazuje?

terop*
hodnocení

0x

Přesně tento problem jse měl i já.Protože bylo PC v záruce,poslal jsem mechaniku k opravě.Zpět poslali novou a dělalo to opět.Koupil jsem novou,stejného typu ale vyšší šarže a je po problémech.

Stará mechanika byla tato:TSSTcorp CDDVDW SH-S223B ATA Device

Nová ,zakoupená je tato:TSSTcorp CDDVDW SH-S223C ATA Device

Nechtěl jsem totiž mechaniku posílat tam a zpět a proto jsem si novou koupil s tím,že ji zaplatím a to i v záruce.

Bylo to přesně,jak popisujete.V jiném PC fungovala a další projevy byly shodné s Vaším popisem.

vladien
hodnocení

No to je fakt zajímavé proč to dělá. Ona totiž asi 2 roky normálně v tom počítači fungovala. Odpovím předchozímu rádci: autorun mám zakázaný a v tento počítač se mechanika zobrazuje jako normálně jednotka dvd :E ale název věci,která je na mediu tam není. Jen zajímavá věc,zkoušel jsem tam dát jiné 2 další mechaniky,vždycky si tio nainstalovalo ovladače, ale stejný problém.tak se mi nechce věřit, že když koupím nějakou třetí,tak to najednou půjde.Není třeba něco někde zakázáno v nějakém registru? ale taky proč,kdo by to zakazoval že...

terop*

Já jsem tu ,,vadnou"mechaniku taky používal asi jeden a půl roku a byla v pohodě.Takže pravou příčinu této závady vlastně ani nevím.Servisák si ji vzal domů a šlapala.Když ji přinesl,že je dobrá tak jsme ji dali do PC a dělala to samo.Teprve potom ji zavezl k výrobci toho PC.Ten poslal novou.Ta nová byla stejné výrobní šarže a dělala stejnou chybu.Potom jsem mu řekl,že koupím jinou a až kdyby nešla ať ji vezme k výrobci.Tu koupenou,že si ponechám jako rezervní.

Teď můžu na příčinu jen usuzovat.Než začala mechanika ,,blbnout"byla na PC tato závada.Odešel zdroj a grafika,kterou mi u výrobce PC vyměnili v záruce.Grafiku ale dali jinou(vyšší řady).Usuzuji,že by to mohla být příčina.

Kromě toho,pokud jsem tu vadnou mechaniku nechal déle načítat DVD-rozpadl se průzkumník.CD načetla normálně.

vladien
hodnocení

hmm,mi to nenačte ani cd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]