Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z wifi na O2 ADSL připojení

Od: jana222® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Chtěla bych přejít z Wifi připojení(které mám čím dál více mizernější a pomalejší)na které už nemám nervy, na poskytovatele od o2 ADSL. Bydlím na konci města v rodiném domku kde si pokytovatele vubec nemohu vybírat a moje jediná volba je vlastně bud zase nějaké zoufalé wifi nebo adsl.Byla jsem se podívat u souseda ten má ADSL chodí mu to na moji potřebu velmi dobře a bez výpadku a stále.

Chci se zeptat na nějaké věci a předem upozorním že tomu moc nerozumím.Nyní mám na střeše antenku na pudě nějakou krabičku(aces point)a dole v pracovně switch/hub z kterého dál vše kabeláží rozvádím na další PC.Mám tam ještě nějakou wifi krabičku pro domácí wifi když jsem na zahradě nebo někde jinde v domě.

Ted si objednám ADSL co jsme četla tak k telefoní zásuvce připojím modem ADSL.A ted moje otázka? Antenu a krabičku na pudě budu moci asi odpojit ale co dál? Budu moci dále používat jako dřív hub/switch a domácí wifi? Domnívám se správně že z Adsl modemu povedu kabel do switche a "pofrčím" stejně už jako dál bez nějakého jiného upořádání kabelů?Nebu budu muset něco ještě dokoupit nebo to říkám špatně?

A druhá věc je nutno! a lepší si koupit ADSL modem router přímo od O2 co mají v nabídce? monetálně 3 kusy:

Comtrend VR-3026e nebo Huawei EchoLife HG622u nebo ZyXEL Prestige 660HN-T3A

Nebo si mohu koupit jakýkoliv jiný modem a je jedno zda je od O2 nebo ne.

Případně budu ráda za doporučení jaký konkrétně(typ,značku) modem a něco poradit k celé mé otázce

Děkuje Jana a vše nej v roce 2013

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Do hubu/switche namísto "krabičky na půdě" připojíš ADSL modem - a nebudeš-li potřebovat změnu funkčnosti (oproti stávajícímu stavu), nemusíš do ničeho jiného zasahovat... Na druhou stranu - modem už sám o sobě obsahuje funkce switche (4 LAN porty) i wifi - takže by stačil i sám o sobě... ;)

Modem je lépe pronajmout od O2 - v případě problémů s připojením se nemá poskytovatel na co vymlouvat ;) ,v případě koupě je to otázka ceny... Ze zmíněných bych volil zřejmě Comtrend, určitě NE Huawei...

doplněno 31.12.12 18:37:

No jo - "výhodná koupě u nás" - aneb nikdo vám nedá to, co my slíbíme... ;)

Bohužel - o možnosti takovéto ´ochutnávky´ u O2 nevím - ale domnívám se, že by nemělo být problémem ji domluvit (akorát bacha, aby ti vrámci podpisu smlouvy na ochutnání nepodšoupli preventivně nějakou na 2 roky bez možnosti výpovědi :-D )... Možná by šlo pro tuto variantu využít klauzuli o uzavření koupě mimo obvyklou provozovnu - ale to nevím...

hodnocení

Ok díky je to jasný.Pronájem by vyhovoval nejvíce bohužel už se modem "nepronajímá".Jedině koupit u nich(jako výhodně) a modem je definitvně Tvůj.

A ještě jedna otázka tedy to jsem se nikde na netu v informacích u nich nedočetla.Není možnost nějakého třeba týdeního vyzkoušení jak to šlape..než se člověk "upíše"

Jana

jabraka*
hodnocení

0x

Dnes od O-2 zvol připojení VDSL,je ještě mnohem rychlejší.

JABRAKA

hodnocení

VDSL ještě v části co bydlím neníTo jsem už ověřovala..Jak jsem psala jsem na konci města poslední domy.

Musí mi stačit ADSL ale u souseda to jede pěkně ale radši bych pro jistotu testla u sebe.Zajdu po Novém roce na prodejnu zda nějaký testík není možný

petraa*

Dobrý den,

internet od O2 můžete mít levněji než na prodejně již za 404 Kč za rychlost 20 Mb viz adsl.cz/...

Modem je potřeba jiný než máte, ale nemusíte ho kupovat při objednávce i když se asi vyplatí. Doporučuji Comtrend, máme ho v práci i ho mám doma a naprosto v pohodě.

Pokud byste vyloženeně nebyla spolojená, dá se internet bez sankcí do 14 dnů zrušit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]