Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěla bych přejít z Wifi připojení(které mám čím dál více mizernější a pomalejší)na které už nemám nervy, na poskytovatele od o2 ADSL. Bydlím na konci města v rodiném domku kde si pokytovatele vubec nemohu vybírat a moje jediná volba je vlastně bud zase nějaké zoufalé wifi nebo adsl.Byla jsem se podívat u souseda ten má ADSL chodí mu to na moji potřebu velmi dobře a bez výpadku a stále.
Chci se zeptat na nějaké věci a předem upozorním že tomu moc nerozumím.Nyní mám na střeše antenku na pudě nějakou krabičku(aces point)a dole v pracovně switch/hub z kterého dál vše kabeláží rozvádím na další PC.Mám tam ještě nějakou wifi krabičku pro domácí wifi když jsem na zahradě nebo někde jinde v domě.
Ted si objednám ADSL co jsme četla tak k telefoní zásuvce připojím modem ADSL.A ted moje otázka? Antenu a krabičku na pudě budu moci asi odpojit ale co dál? Budu moci dále používat jako dřív hub/switch a domácí wifi? Domnívám se správně že z Adsl modemu povedu kabel do switche a "pofrčím" stejně už jako dál bez nějakého jiného upořádání kabelů?Nebu budu muset něco ještě dokoupit nebo to říkám špatně?
A druhá věc je nutno! a lepší si koupit ADSL modem router přímo od O2 co mají v nabídce? monetálně 3 kusy:
Comtrend VR-3026e nebo Huawei EchoLife HG622u nebo ZyXEL Prestige 660HN-T3A
Nebo si mohu koupit jakýkoliv jiný modem a je jedno zda je od O2 nebo ne.
Případně budu ráda za doporučení jaký konkrétně(typ,značku) modem a něco poradit k celé mé otázce
Děkuje Jana a vše nej v roce 2013
Do hubu/switche namísto "krabičky na půdě" připojíš ADSL modem - a nebudeš-li potřebovat změnu funkčnosti (oproti stávajícímu stavu), nemusíš do ničeho jiného zasahovat... Na druhou stranu - modem už sám o sobě obsahuje funkce switche (4 LAN porty) i wifi - takže by stačil i sám o sobě...
Modem je lépe pronajmout od O2 - v případě problémů s připojením se nemá poskytovatel na co vymlouvat ,v případě koupě je to otázka ceny... Ze zmíněných bych volil zřejmě Comtrend, určitě NE Huawei...
No jo - "výhodná koupě u nás" - aneb nikdo vám nedá to, co my slíbíme...
Bohužel - o možnosti takovéto ´ochutnávky´ u O2 nevím - ale domnívám se, že by nemělo být problémem ji domluvit (akorát bacha, aby ti vrámci podpisu smlouvy na ochutnání nepodšoupli preventivně nějakou na 2 roky bez možnosti výpovědi )... Možná by šlo pro tuto variantu využít klauzuli o uzavření koupě mimo obvyklou provozovnu - ale to nevím...
Ok díky je to jasný.Pronájem by vyhovoval nejvíce bohužel už se modem "nepronajímá".Jedině koupit u nich(jako výhodně) a modem je definitvně Tvůj.
A ještě jedna otázka tedy to jsem se nikde na netu v informacích u nich nedočetla.Není možnost nějakého třeba týdeního vyzkoušení jak to šlape..než se člověk "upíše"
Jana
VDSL ještě v části co bydlím neníTo jsem už ověřovala..Jak jsem psala jsem na konci města poslední domy.
Musí mi stačit ADSL ale u souseda to jede pěkně ale radši bych pro jistotu testla u sebe.Zajdu po Novém roce na prodejnu zda nějaký testík není možný
Dobrý den,
internet od O2 můžete mít levněji než na prodejně již za 404 Kč za rychlost 20 Mb viz adsl.cz/...
Modem je potřeba jiný než máte, ale nemusíte ho kupovat při objednávce i když se asi vyplatí. Doporučuji Comtrend, máme ho v práci i ho mám doma a naprosto v pohodě.
Pokud byste vyloženeně nebyla spolojená, dá se internet bez sankcí do 14 dnů zrušit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.