Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba zapnutí

Od: filetta odpovědí: 6 změna:

zdravim. mam takovy problem. kdyz zapnu PC, tak nabehne jenom uvodni obrazovka zakladni desky a moznosti vztupu do BIOSU, ale klavesnice nereaguje a pocitac proste dal nejde do windowsu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kim*
hodnocení

0x

Něco podobného se mi stalo taky a po třech hodinách zkoušek, vyhledávání a telefonování jsem zjistil, že mám u myši překroucené a obnažené drátky. Stačilo mi vyměnit myš.

hodnocení

0x

Zřejmě došlo k nějaké nechtěné změně v BIOSU a PC žádá jeho nové nastavení. Není vybitá baterie, napájející paměti BIOSU (obvykle takový placatý knoflík na základní desce)? Pokud jste absolutní laik, sám se do toho radši nepouštějte.

doplněno 26.06.11 14:42:

Ta baterka jen jedna z možností. Vyměnit byste jí asi dokázal, ale zdaleka jisté, že jde právě o tuhle závadu. Navíc, pokud je vybitá tahle baterie, počítač zapomněl i jak se jmenuje (trochu přeháním) a BIOS bude potřeba znova nastavit. To sice není až tak složité, ale určité vědomosti o PC budete potřebovat.

filetta
hodnocení

no, tu myš jsem zkusil, nic. nejsem zadny ajtak, ale vymenit baterku bych snad dovedl. myslite teda, ze bych mel zkusit vymenit baterku, nebo co stim?

kim*

Myslel jsem to tak, že kvůli překrouceným drátkům se mi zasekl počítač a nereagovala ani klávesnice. Stačilo odpojit myš a bylo to. Ve vašem případě to bude něco jiného, pokud máte v myši baterky, pak je určitě bezdrátová. Chtěl jsem jenom dát tip na možnou příčinu, většinou očekáváme složitý problém, ale řešení bývá mnohdy velmi primitivní. Hodně štěstí při hledání chyby.

filetta
hodnocení

:DD ja jsem uz reagoval na jinyou radi, ale i presto dekuji za odpoved :D

kim*

Pochopil jsem to až jsem vložil příspěvek.:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]