Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byl jsem na dovolené, chtěl jsem se připojit na místní síť, ale brána firewall mi to nedovolila.
Tak jsem ji vypnul. A síť šla. Nyní jsem se vrátil domů a když jsem se pokusil zapnout bránu firewall napsalo to:
V centru zabezpečení nelze zapnout bránu Windows firewall
Zapnout bránu ručně. (obr. 1)
Objevilo se toto (obr. 2)
Dal jsem zapnout bránu firewall.
Oběvilo se toto
(obr. 3 a 4)
No já bych se tím dál neobtěžoval vzhledem k faktu, že integrovaná brána není zrovna to rpavé ořechové. Sice se to nástupem W7 zlepšilo, dalo by se s přimhouřeným okem říct dostatečné. Ale pro lepší pocit a větší jistotu si stáněte některý z externích FW.
Z vlastní zkušenosti doporučuji stáhnout ZoneAlarm Security - který má jednoduché nastavení a při každém povolení vstupu aplikacím si sám odkliknete Povolit/Zamítnout. Ať se jedná o aktualizace, povolení při instalaci spojení a podobě.
Jestli má už infikovaný systém, nemá smysl zkoušet do počítače něco instalovat - buďto to vůbec nepůjde nainstalovat nebo to nebude správně fungovat - i když se to může tvářit, že ano. Takovému systému bych už nevěřil ani datum - i kdyby to náhodou "fungovalo". Nejprve pro všechny případy zazálohovat data a z jiného (čistého) počítače stáhnout nějaké live CD - třeba něco z toho, co doporučuje Michalkolesa a testovat. Aktualizace antiviru fungují?
Infikovaný systém nemám ani v něm nemám žádný vir apod.
Celý počítač jsem projel Esetem...
Služba brány windows firewall byla vypnuta a když jsem ji spouštěl, tak se objevilo toto:
A jak je to s těmi aktualizacemi - antivir, Windows Update? Podařilo se vám tu službu spustit? Jestli ne, pořád máte problém, ať si Eset tvrdí co chce. A co jste našel v tom protokolu událostí? Jestli něco blokuje spuštění systémové služby, pak buď máte systém nějak poškozený anebo v něm máte nezvanou návštěvu, co se umí maskovat a nedá se na 100% věřit ničemu, co funguje až po spuštění systému. Použijte rescue CD Aviry nebo AVG nebo nějaký podobný nástroj, případně vyzkoušejte nějaký antispyware, třeba MBAM nebo Superantispyware a spusťte test v nouzovém režimu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.