Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potýkám se s problémem, jenž se týká "rozchození" dálkového ovladače u výše uvedeného zařízení. Samotný tuner funguje bezchybně až na to zpropadené dálkové ovládání. Zkoušel jsem kde co, pořád nic. DO se mi objeví ve správci zařízení jako klávesnice s univerzálním ovladačem do Microsoftu, přepokládám, že tady bude ta chyba, ale kde získat a jak tam vpravit správný ovladač nevím.
A DO sám funguje (vysílá)?
doplněno 05.03.13 22:57: Namiř vysílací diodu na webkameru nebo foťák (stačí v mobilu) a stiskni tlačítko. Ačkoli lidské oko IR světlo nevidí, čip ve foťáku ano - uvidíš malou modrou blikající tečku. To nevím, jak bych to mohl zjistit? Žádná indikační dioda tam není, je to jen takový "jakoby" ovladač.
Ještě než jste to napsal, tak jsem to zkoušel a ano DO vysílá jak pominuté, tak nevím jestli je i přesto vadné, nebo bude chyba v SW a WIN7.
Skusil jste mířit přesně na IR čidlo?
Podle zkušeností z lidí z Heuréky to pod Win7 někomu nejde, někomu v pohodě a někomu jen pokud namíří přesně na čidlo, třeba až z 30-ti cm.
Takže už se mi to podařilo rozchodit.
Postup je následující:
1. odisntalovat všechny SW a drivery a zařizení ze správce zařízení, které souvisí s USB tunerem (u mě to byla - zařízení klávesnice standardu HID a IT9135 DBA device)
2. odpojit PC či NB od sítě (internetu) a odpojit samotný USB tuner
3. restartovat PC či NB
4. zasunout USB tuner do PC či NB
5. nainstalovat drivery (doporučuji stáhnout ZIP přímo z FTP EVOLVE a ve složce driver vybrat setup) Pozn.:někdy vám to nabídne pouze update, protože už tam nějaký ovladač máte, v tomhle případě dáte uninstal a restarujete PC či NB a opakujete bod 5
6. nainstalujte ARCsoft - TOTALmedia
7. restartovat PC či NB
8. mělo by to fungovat (mně to aspoň funguje pod WIN 7 (64-bit))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.