Jsem začátecník,mám Win98 druhé vydání. Koupil sem starsí HDD disk ,mám na něm pár programů a chtěl sem ho defragmentovat.Nejdřív jsem dal udělat test úplný,při něm se mě to zaseklo, tak sem dal defragmentaci ale asi v půlce se to zarazilo že jsou na disku chyby. Přitom druhý disk to defrag.dobře . Jo a dělám to všechno v nouzovým režimu takže to žádný program nemůže rušit.Nevím jestli nemám programy odinstalovat a disk naformátovat nebo co.Díky za každou radu.
Pokud na disku nemáte data, která k něčemu potřebujete, rozhodně naformátováním tohoto disku nemůžete nic pokazit. Rovněž můžete mít špatný disk, zejména je-li starší. V takovém případě často už nepomůže ani odborná firma. Hodně zdaru.
Zkus provést scandisk ještě jednou i s kontrolou povrchu disku. Pokud se ti zase zasekne, tak defragmentaci nepouštěj. Patrně ti zase nedojede. Podle výrobce disku se dá na jejich stránkách najít různé testovací utilitky na disky. Zkus je použít. Bývají většinou lepší než ty od M$.
nebo zkus stahnout toto: www.studna.cz/2559/Ultimate-Boot-CD/ ultimate boot cd je parádní kompilace CD.po nabootování se ti ukáže nabídka co chces spustit.jsou tam utilitky na test HDD,RAM,CPU atd. Vřele doporučuji každému bo diagnostické programky jsou nedílnou součástí výbavy každého kdo staví opravuje PC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.