Nejste přihlášen/a.
chtela bych se zeptat,asi pred tydnem jsem si polila cast klavesnice notebooku mastnym nalevem ze salatu...klavesnice nejdrive normalne la,ale pak zacala psa co sama chtela,pocitac jsem rychle vypla a vytahla baterii a 2 dny jsem ho nepoustela,pak jsem ho zapla a cela klavesnice normalne jde az na nekolik klaves,ktere nefunguji vubec,mam pocitat s tim,ze se to rozsiri i na zbytek klavesnice nebo to timhle uz skoncilo?(jinak mam Acer Aspire 1410)
doplněno 24.06.11 22:52: potom bych se rada zeptala jeste na jednu vec...uz asi 2x za den se mi stalo ez pocitac najednou cely vypadl na zlomek vteriny obrazovka zmodrala a pocitac se sam restartoval strasne me to mrzi a stve,mam strach ze jsem znicila nejen klavesnici,ale i samotny pocitac...predem dekuji za rady
Dotaz trošku s křížkem po funuse. Klávesnice chvíli šla, ale pak vlivem kombinace vlhkosti a elektrických proudů začala koroze a oxidace spojů. Pokud je klávesnice už vyschlá, závada se pravděpodobně rozšiřovat nebude. Ovšem oprava bude problém.
Příště zvolte opačný postup, okamžitě NB odpojte ze sítě a vyndejte baterii, Po vyschnutí a případném vyčištění je 99%ní naděje, že NB bude fungovat dál bez problémů...
V klávesnici nemá co korodovat, kontakty a spoje jsou provedeny z uhlíku,a ten jak známo koroduje dost těžko, stačí rozebrat a vyčistit, ale to je ůkol tak na půl hoďky pro člověka který ví jak na to. V servisu by jí vyměnili za novou.
a kdyz to budu dal normalne pouzivat nemuzu tomu ublizovat jeste vic...a muze se jednou stat ze se to jednou tak rozsiri ze uz pocitac nepujde vubec zapnout?
Co se týká klávesnice, tak ta zůstane ve stavu v jakém je, pokud byly zasaženy vnitřnosti počítače, tak tam je nebezpečí, že se to zhorší.
Je možné, že s vlhkost dostala dále do útrob počítadla, koroze dělá divy. Bohužel, tato "nemoc" se sama nevyléčí. Já přesně vím, jak se k mokrému počítači či mobilu chovat, mám za sebou kariéru servisáka. Spadnul mi mobil do WC, okamžitě jsem zareagoval a vytrhnul baterku. Pak čištění, sušení, už v klidu. Za hodinku byl mobil v lepším stavu než před "úrazem". Ovšem i já jsem jednou podcenil ranní rosu, a od té doby má můj notebook navíc pár drátků, které jsem musel implantovat, abych obnovil jeho životní funkce.
Takže na závěr - vlhkost v podobných mašinkách je pěkná mrcha...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.