Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Modrá smrt a posléze hrnek horkého čaje do laptopu se postaraly o to, že nyní bojuji se svým pracovním nástrojem - dodělávat práci, přitom téměř nemít na čem, a mezitím se snažit zorientovat v ntbcích, to je trochu nad mé síly. A tak žádám o radu. Že bych sem nastolila své požadavky a někdo byste mi poradil konkrétní značku, to by prosím šlo?
Tak předně je ntbk mým pracovním nástrojem, tj. potřebuji, aby tam perfektně (=rychle) fungoval word, několik slovníků a internet (kde je otevřeno opět několik slovníků) zároveň. Tak to snad problém není :D Bude fajn, když na něm pojede dobře i film či hra, jen chci říct, že grafika ani zvuk není pro mě prioritou. Co ale potřebuji naprosto jednoznačně, je dobrá výdrž baterie a také, aby se ntbk nezahříval. Není výjimečné, že jede i 18 hodin denně, obvyklá pracovní doba je pak 13-15 hodin denně (opravdu denně, moc si neodpočine). Potřebuji obrazovku 15,4/15,6, vyhovuje mi nejvíc pro oko. Ideální by byla ergonomická klávesnice bez numerické části (písmenková je pak nikoliv uprostřed, což mi při dlouhém psaní vadí, koukám na monitor trochu zleva a dřív se unavím).
Pokud jde o značky, v žádném případě nebudu investovat do Aceru ani Asusu; preferuji HP (i když jsem se dočetla o velké nespokojenosti a dřív se přehřívaly, nyní prý toto odstraněno), Dell, Lenovo (které už mi pár lidí rozmlouvalo - proč? Žiji v domnění, že je to bývalé IBM, tedy dobrá značka), Toshibu. Šířeji se neorientuji. Chci ntbk včetně OS, nezáleží mi až tak na tom jakého.
No a co se ceny týká, velmi ráda bych se vešla do deseti tisíc...ehm. Vím, že nemůžu mít všechno, prioritní je pro mě velikost obrazovky, baterie, nezahřívání, OS.
A ještě bokem - co si myslíte o HP 620?
Za všechny tipy předem mockrát děkuji!
No my máme doma má ho syn a je snim celkem spokojený alza.cz/... . Jestli chcete ale kvalitnejší notebook tak si budete muset připlati aspon tak 6 000
Já osobně bych byl pro tento ale to je trošku vetší čára přes rozpočet alza.cz/...
Notebooky od Toshiby jsou na špici, pokud chcete ušetřit tak kupte Acer nebo Asus a až se vám při běžném používání vylámou panty tak se nedivte.
Prozatím děkuji všem za reakce Ne, Acer skutečně kupovat nebudu. Ten mi právě teď dosloužil, a celou dobu jsem s ním byla nespokojená, takže mě to ani tolik nemrzí...
(i když, nutno podotknout, nakonec se ukázal jako neskutečnej držák a vydržel pět let, a problémů jsem měla nepočítaně, ale s panty nikdy). Moje cenová relace vychází jednak z mých cenových možností, ale za další taky z toho, že jednak s ntbkem hodně cestuji a také s ním dost běhám po růzých knihovnách, kde je sem tam nechávám bez dozoru. Nepotřebuji žádné dělo, ale spíš právě držák. Chápu naprosto, co mi všichni říkáte, jsem zvyklá uvažovat stejně. Ale domnívám se, že kolem deseti (plus minus) se dá sehnat prostě nějaký ne zrovna nejhorší ntbk...
Teď ještě koukám na Fujitsu, má spíš dražší věci, ale i levnější...
Jde mi z toho hlava kolem, uf
Fujitsu jsou dobré mašinky, řadil bych je někam k těm HP, Toshibám a pod. Jinak žena má MSI a velmi si ho pochvaluje. U Vás asi půjde více o tu ergonometrii, ty aplikace, které jste vyjmenovala zvládne kterýkoliv notebook.
MSI jsem zdědil, parametrově lepší než můj původní Fujitsu, ale nějak mi nevyhovoval, šel do světa. To FSC mám dodnes, přes tři roky (koupený starší) a je neuvěřitelné, že při způsobu mého pracovního používání ještě žije!
bývalé IBM ..jak trefná..a vlastně i odpověd. ..
Pokud držák tak nějqký starší kousek raději..něco co nemá tolik portů a všelijakých fičůr.. čím víc toho v ntb bude tím spíše se to může pokazit...
A pokud ntb jede tak dlouho denně doporučím sledovat to zda nemá sání vzduchu skrze klávesnici velmi neprakticé, špatně čistitelné atd.. věšina nových HP tím disponuje..
Asus možná zavrhujete ale nechápu proč? Za desítku se dá dnes koupit slušně vybavený a výkonný, klidně i za devět tis. A že by se přehříval se říct nedá, dcera s ním klidně vydrží celý den v peřinách a notebook je pořád studený. Je to model A52D. Druhá dcera má taky asus 15,6" a dva roky s ním cestuje po světě a taky bez problémů. Já osobně bych na cestování volil takový kompromis a to 12,6", protože je menší a lehčí, do domácnosti klidně větší. Ale tisíc lidí, tisíc názorů...
Zdravím!
Tak jsem nakonec po poradě s několika prodejci, kamarádem ajtý-machrem a bratrem skončila u posledních 3 ntbků na výběr. Neumím se rozhodnout vůbec, kdyby to teď ještě šlo, dala bych sem anketku, ale nemohu, tak jestli můžu poprosit, co byste brali vy?
lan-shop.cz/...
lan-shop.cz/...
lan-shop.cz/...
Za jakýkoliv komentář mockrát děkuju!
doplněno 29.06.11 20:14:PS: bez numerické klávesnice už to bohužel skutečně nejde, fňuk. Ještě by mě zajímalo - máte někdo zkušenost s bílými klapkami na ntbku? Mně to připadá strašlivě razící do očí, ale nikdy jsem tuto klávesnici na ntbku neměla...
Už jsem vám psal výše, asus byl nebo možná ještě nabízí elektro okay levněji než na netu model X52J 15,6" monitor, intel dvoujádro 2Ghz, 3Gb ram, 500Gb disk, samostatná grafika 1Gb, HDMI,bluetooth, bezdrátová myška atd. Hlavně má lesklý LED monitor! A to vše za 8990Kč. Takže je to jen na vás, ale dát za notebook o téměř 50% víc, neznamená, že bude o 50% rychleší, lepší, lehčí...stejně ho koupíte a za měsíc dva bude ještě levnější.
Stirecku, díky, ale Acer ani Asus bohuzel nechci Acer z vlastní zkušenosti, Asus ze zkušenosti z blízkého okolí. Lesklý LED je přesně to, co nechci, potřebuji monitor matný, mám ten ntbk především na práci a kontrast barev mě zajímá velice málo, spíš vůbec... Jinak o těch cenách samozřejmě vím, ale co mám dělat? Takhle to bude vždycky - ať si koupím ntbk, kdy chci. Holt ho potřebuji teď, tak musím koupit teď.. Ale díky za dobře míněnou radu
Já jen, že si protiřečíte, na jednu stranu požadujete notebook do deseti tisíc a na druhou uvádíte cenové tipy o dost vyšší? Priorita je pro vás, aby se nepřehříval a zase vám vadí asus, který se nepřehřívá. Máme v rodině tři, takže něco málo o tom vím nebo při používání cítím. Lesklý monitor můžete upravit k obrazu svému, kontrast se dá stáhnout, jas taky a ještě ušetříte na výdrži baterie a když zrovna nebudete pracovat, kontrast využijete při sledování filmů. Věřte, že ty střeva jsou stejné, pokud vám jde o kvalitu, je to jen na obalu, mimochodem, který se mi zdá u asusu daleko lepší než HP a podobně, samozřejmě je to věc názoru. Jaký je rozdíl mezi autem škoda a wv nebo kia? Žádný - jen ta kia je levnější a může dát záruku sedm let, kterou vám wv nikdy nedá a ví proč. Samozřejmě, je to vaše věc, vaše peníze, takže nic proti gustu...
doplněno 29.06.11 22:11:jak jsem řekl, nic proti gustu... vy se na to budete dívat, jen jsem vám nabídl levnější řešení než u konkurence a dle zadání původníotázky, alespoň vidíte jak si vás HP cení, protože ten pajšl je stejně z číny a je jedno jestli je to notebook nebo barevná tv, elektronika z číny se dává i do té škodovky nebo bmw či porsche, protože nikdo to neudělá levněji a o cenu jde především. Takže vám přeji dobrý kup a ať splní očekávání.
Stirecku, cenova hladina do deseti tisic byla zboznym pranim, uz pri zadavani mi bylo jasne, ze to nevyjde. Lesklou obrazovku znam, nejsem schopna s ni pracovat, a Asusu bych penize nedaa proste z principu, stejne jako Aceru - jestlize mam kolem sebe haldy nespokojenych uzivatelu od obou znacek, tak je proste nebudu podporovat. Vy mate zkusenost jinou, to vam preji, ale ja neznam nikoho osobne, kdo by s ntbky techto dvou vyrobcu byl spokojen. Ona ta streva nejsou zas tak stejna...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.