Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškozený HDD

Od: jokii odpovědí: 19 změna:

Čau, prosimvas mam asi poškozeny HDD. Když jsem spustil windows tak přinačitani windows mi to napsalo něco jako"nelze nalezt soubor hal.dll", Tak jsem to skusil naformatovat ale při naformatovani 100% mi to napiše že je asi poškozen nevíte co sním?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

3x

Než si začal formátovat měl jsi použít konzoli pro zotavení. To že hal zmizí se stává.

doplněno 23.06.11 16:37:

Ted jsem si vzpoměl že naposledy když jsem měl v ruce něco takovýho tak to udělal vir VIRUT

doplněno 23.06.11 16:40:

Co máš za system a jak formátuješ musíš pomocí CD z HD ten HD nenaformátuješ

doplněno 23.06.11 16:44:

v tom případě program HDD Scan (low level diagnostic) Na live distribuci

doplněno 23.06.11 16:45:

Ale počítej pěknejch pár hodin

doplněno 23.06.11 17:07:

ano několik hodin každej sektor se totiž přepisuje třeba stokrát

doplněno 23.06.11 17:19:

Každej HDD má v sobě informaci o vadných sektorech ty musíš tuto informaci smazat a znova přepsat. To je jedna ze zásad Low level formátování. Jeden kámoš vydělává na tom že kupuje vadné HDD a pomocí těchto utilit je zprovozní a prodá.Tak pár měsíců to vydrží.

doplněno 23.06.11 17:51:

Já bych to udělal tak že bych si sehnal Live distribuci třeba Hiren ale nějakej starší kterej má v sobě HDD regenerátor. Ten program můžeš stáhnout z inernetu třeba tady studna.cz/... no a pak pustíš podle návodu nic složitýho a čekáš. Ten soft je placenej ale starší verze pro DOS je zadarmo

jokii
hodnocení

No ja nwm, mě právě děsí ta hlaška žeje asi poškozen.

jokii
hodnocení

Windows XP z CD

jokii
hodnocení

Jak jako že mam čekat par hodin na to formatování?

jokii
hodnocení

Však mi se to sfromatovalo na 100%, a pak to napsalo že je hdd asi poškozen.

jokii
hodnocení

Ja jsem moc rad že mi pomáhaš :) ale nejsem IT prosim řekneš mi jak to udělam?

jokii
hodnocení

To vypada super!moc dik

jokii
hodnocení

no ale jak to mam dát na ten HDD? :)

juldab*

Na ten HDD se to nedává bud z CD spustíš live distribuci nebo připojíš k jinému počítači jako druhej disk

jokii
hodnocení

Šlo by to Flashkou?

jokii
hodnocení

Ještě mam otázku, jestli to může být na flashke mam to tam dat nainstalovane? může být něco na flashce nebo jenom instal nebo nainstalovane soubory?

juldab*

Samolitr ale udělat bootovatelnou flashku je vyšší dívčí. Zkus to podle tohohle hiren.info/...

jokii
hodnocení

naco je tam tolik programu a ne přimo ty soubory?

jokii
hodnocení

ne že by mi to vadilo ale nemusim to udělat dobře

juldab*

To je proto že tu flashku uděláš bootovatelnou pomocí linuxu

jokii
hodnocení

A ještě kde mam najit BootCD? A ještě tu flashku jak tam dam tak co mam udělat nebo co se stane?

jokii
hodnocení

Ještě k tomu ja nemužu spustit ani operačni system tak nevim jak to spustit

bena*
hodnocení

0x

Za prvé, co je to za harddisk. Jak je starý? Jaká je jeho průměrná provozní teplota?
Formátoval jste rychle nebo pomalu? Používal jste k formátování nějakou apliakci třetí strany?
Na jaký souborový systém jste se disk pokoušel formátovat?

jokii
hodnocení

HDD 160Gb, Staří nevím ale vypadal nově koupil mi ho kamoš na Aukru.(asi před 5-3 měsíci). Teplota teš nevím ale dala se nanim ruka udržet. Formatoval sem pomalu. Použival sem instalačni CD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]