Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala jsem reinstalovat systém, protože se mi neinstalovaly aktualizace systému. Mám notebook, systém se instaluje z počítače. Při spuštění asi po 2 minutách se počítač vypnul a konec.
Při dalším zapínání počítač akorát dojde k obrazovce, kde je ještě možnost se dostat do BIOSu atp, ale samotná reinstalace už nenaběhne, resp. se tam nedostanu. Při stisknutí libovolného tlačítka se počítač opět vypne a po opětovných pokusech stále to samé.
Neptejte se mě na nějaké konkrétní otázky typu jakou mám konkrétní základní desku, procesor atd. Nejsem vyloženě počítačová lama, ale tyto údaje nevím. A ani nevím, jestli jsou v tomto případě k něčemu dobré. Troufám si tvrdit, že ne. Podle mě odešla základní deska nebo procesor. Pokud to tak je, dá se s počítačem ještě něco dělat? V záruce ho nemám, takže ho zítra budu muset odnést do servisu .
Zajímá mě ale Váš názor, určitě se tu najde někdo, komu se to někdy stalo, nebo aspoň něco podobného.
Díky moc za rady.
Kotlárová Dana
Takže od začátku do Biosu se dostaneš (f2 del atd)?
doplněno 23.06.11 10:42:Jo a psala jsi že máš notebook tak někde na povrchu je napsáno jméto popř typ notebooku. Dale jsi nenapsala jaký systém jsi instalovala XP,win7, debian atd.
To bude dobrý
máš tam toto
- Dřívější verze systému Windows
- Microsoft Windows Vista
- Instalace systému Windows
Chcete-li zadat rozšířenou möžnost pro tuto volbu stiskněte klávesu F8.
Nástroje:
Diagnostika paměti
tam měl bejt otazník
Tak to jsou špatně nainstalovaný visty procesor i matherboard je v pořádku.
Máš zazálohovaný všechny data?
Tak to jseš v Pr...
řeknu ti jak bych to dělal v tomto případě já.
Pro jistotu bych se podíval do BIOSu na AHCI a přepnul bych ho na emulaci ATA.(To co popisuješ není BIOS ten je tam kde můžeš volit disky čas atd).Byla by šance že se to rozeběhne (popř na SATA)
Pokud by to nepomohlo nabootoval bych nějakou live distribuci KNOPIX, HIREN UBCD atd. ( ted mám nadhernej malej XPUD) tam bych zazálohaoval data rozdělením disku na víc partition.Potom bych smazal to co se nyní jeví jako C v tom live to bude jiné písmeno naformatoval a spustil instalaci z CD.
Voila hotovo.
doplněno 23.06.11 11:35:Problém je že žádnou live distribuci asi nemáš.
Umíš vypálit bootovací cd popř udělat boot usb flasku
Odkud jsi?
doplněno 23.06.11 12:00:Budeš si muset najít někoho z oklí kdo má live distribuci aby tí udělal zálohu. bohužel je to docela časově náročný. Ted mě napadá že z nějakýho počítače píšeš na tom se vypalovat nedá?
doplněno 23.06.11 12:03:Když vlezeš do biosu (je to tam kde se nastavuje čas tak se podívej jestli tam někde není AHCI nebo mod SATA nebo tak nějak) ja přimo ten tvůj počítač neznám má to Athona 64) osobně si myslím že bude problém se sata driverama u Vist osobně bych je zahodil a zkusil sedmičky.
A nemohl bys to zkusit napsat trochu "česky". Třeba takový krok za krokem? Promiň, ale tomu co jsi napsal vůbec nerozumím
Vypálit bootovací Cd fakt neumím. To už jsem někde jinde. Tomuhle fakt nerozumím. Jsem z Teplic
dá se na tomto vypalovat, ale netuším, zda by to k něčemu bylo. Je to asi nadlidský úkol pro mě.
Vytáhnout disk, připojit k jinému počítači, překopírovat potřebná data, vrátit disk zpět, naformátovat, nainstalovat systému, aplikace, ... ale tohle není práce pro Vás. Nechte to na odborníkovi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.