Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stahování na plochu

Od: rawerush odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,můžete poradit jak nastavit u wind.7 ukládání stažených souborů na plochu,už jsem to dloho nedělal atak jsem zapoměl dík.Stahuje se mi to do složky stažených souborů.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Stahovat na plochu je velká blbost tradovaná jen lamami.

Já mám na ploše jedinou ikonu a tou je koš. Taky opravdu nevidím jedinej důvod stahovat věci na plochu a vůbec mít plochu zaneřáděnou různejma ikonama.

ladinpraha*

A důvod? Já taky stahuji někdy na plochu. Tam to mám na očích a rychleji mě to donutí prohlédnout, rozhodnout, co s tím a uklidit.

raduz*
hodnocení

2x

A mohl byste nam laskave prozradit, jaky pouzivate internetovy prohlizec? Pak se mozna dockate i sofistikovane odpovedi..

rawerush
hodnocení

gogle chrome,a lama je ten psí hlava s tou ikonkou*smich*

výtka
Upozornění od sys maverick 23. 06. 2011 13:36:46
Komu není rady...tomu není pomoci. Ikony na ploše ano, data ne.
nutt*

Jen pro informaci kdo je tu lama... Windows nacita plochu i kdyz neni aktivni (tzn. i kdyz mate pusteny Google chrome, film ci hru). Takze jakmile vase plocha bude jedno velke uloziste souboru tak se nedivte ze Vam jde PC stale vice pomaleji. ;)

Nemusel to rici takhle tvrde, ale je to pravda. Nedivte se az budete mit pomaly start, praci a veskere aplikace...v podstate cele PC. Na plose by meli byt jen zastupci, ne si tam stahovat mnohagigova data..

Co je na tom tvrdého - na blbou otázku, blbá odpověď.

raduz*

1. Klikněte v pravém horním rohu na ikonku klíče (=nastavení)

2. V menu vyberte položku Možnosti

3. Na kartě Možnosti přepněte na záložku Pod pokličkou

4. Rolujte na kartě tak dlouho, dokud nenajdete oddíl Stahování

5. Pokud chcete vždy stahovat do stejného místa (například na plochu), klikněte nyní na tlačítko Procházet a najděte na disku výchozí místo pro stahování všech souborů.

6. Jestli vám vyhovuje více to, aby jste mohli při každém stahování zvolit, kam se má stahovaný soubor uložit, zatrhněte volbu Před stažením se vždy zeptat na místo uložení každého souboru

7. Ukončete nastavení stiskem tlačítka Zavřít a další soubor už se bude stahovat podle vašich představ. O průběhu stahování pak budete informováni na liště, která se zobrazí na spodní straně okna, a kde budou vedle sebe stahované položky i procentuální průběh jejich downloadu.

rawerush
hodnocení

Jo už to mám dík!

zepe*
hodnocení

0x

to se nastavuje v prohlížeči né?

ladinpraha*
hodnocení

0x

FF - Nástroje - Možnosti - Obecné. Tam si nastavíš, kam chceš ukládat, ale lepší je zvolit "U každého souboru se zeptat".

bena*
hodnocení

0x

Na plochu stahovat by mělo být to nejabsolutnější tabu!

Pak se uživatelé diví, že se jim pomalu spouští systém, že je to pomalé, apod. Proč? Protože tu celou plochu se všema možnejma souborama a složkama načítá systém při každém jeho startu a potom je drží v paměti. Většinou je potřeba pak swapování a to se pak disk pořád točí a cvaká. Takže na plochu jen několik málo zástupců jako jsou základní ikony jako Tento počítač, Dokumetny, Místa v síti, Internet explorer a Koš nebo nejlépe jen ten Koš.

Soubory, apod. patří do Dokumentů nebo někam jinam na disk.

Čím čistčí plocha, tím rychlejší start a tím více volné paměti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]