Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při spouštění

Od: lukeos* odpovědí: 5 změna:

Když normálně zapínám počítač tak je tam startovací menu-zmáčknu určité tlačítko F12 nebo DEL abych se třeba dostal k BIOS setupu, podle toho co je tam napsané.No a když nic nezmáčknu tak se počítač normálně spustí.Jenže já jsem trochu drbal do zákl. desky když byl počítač zaplý a asi jsem tam trochu drbl do ramky a vypnul se monitor.Tak jsem to musel natvrdo vypnout a ted vzdy po startovacím menu to tam píše OC failed a F1-to continued.Tak ted vzdycky musím mačkat F1 abych počítač spustil.Jak to mám napravit abych nemusel pořád mačkat F1?můžete poradit? děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technoman*
hodnocení

1x

Zkuste v Setupu nastavit Load Setup Default a sledujte co to udělá. Pokud chyba zmizí, je to dobré a nastavte znovu požadované hodnoty.

lukeos*
hodnocení

dobré uz to funguje-pres bios jsem tam dal "load optimized default a jde to.děkuji za odpovědi

palenka*
hodnocení

0x

Přetaktovával jste? Vraťte na defaultní hodnoty.

doplněno 22.06.11 14:14:

jinak drbat do základní desky, když je počítač zapnutý... :-/

bena*
hodnocení

0x

Vy by jste se v ničem takovém hrabat neměl, když tomu ani pořádně nerozumíte.

Já bych zkusil vynulovat BIOS, ale myslím si, že jste něco pokonil. BIOS se vynulovává tak, že se vyjme baterie na několik desítek vteřin a zase se zasune. A nejlepší možnost je, že na základní desce přehodíte jumper /takový gombík/ no pozici CLR_BIOS nebo CLR_CMOS - záleží na výrobci. Počítač spustíte, necháte ho tak 5-10 vteřin spuštěný a pak ho vypnete a jumper přehodíte zpět na normální pozici,

KDYŽ BUDETE MANIPULOVAT S POČÍTAČEM, VŽDY HO ODPOJTE OD ELEKTICKÉ SÍTĚ!

Počítač při nulování biosu nezapínejte. Jen přehodit na clear a přehodit zpět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]