Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

URL - stream radia

Od: aloisb® odpovědí: 8 změna:

Mám program na poslech a případné nahrávání programu internetových radií Audio 8. Některá radia nejsou v zamontovaném seznamu a musí se zadat ručně jejich URL streamu. Potřebuji poradit, jak najít na webu radia tuto URL adresu, kterou bych zadal do programu Audio 8, abych mohl program nahrávat.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusil jste někdy vyhledávač? Úžasná věc.

Nejjednodušší způsob je pokud umožňuje radio přehrávat v mp3 formátu, pustit si jej v přehrávači a opsat si adresu. Pokud radio používá svůj plugin na stránkách, musíte si zobrazit zdrojový kod stránky (ctrl+u) a hledat tag < embed > nebo < object > a tam už uvidíte adresu streamu.

doplněno 21.06.11 08:07:

Sakra, ono to odmazalo ty tagy, když jsem je dal do ostrých závorek :)) takzže hledat slova EMBED nebo OBJECT

des*

Přejdi na Tapin rádio,všechno tam už je a nemusíš nic hledat.Je česky.

hodnocení

Jen jestli to Tapin radio umí totéž co Audial 8?

des*

Nahrávat umí,oco jde ještě?Chce to zkusit.

hodnocení

Ten Audial One 8 umí i stříhat jednotlivé skladby a nahrávat i video v různých formátech. Je to program z CD, které vyšlo spolu s časopisem Computer a líbí se mi, i když není česky.

hodnocení

Tak schválně : Zkusil jsem podle Vaší rady zjistit URL streamu Click and Country AB radia a ukázalo to toto :

http://www.w3.org/1999/xhtml Je to správně?

ne :)

Tak znova...

1) najit adresu (vygooglit), kde pousti radio -> abradio.cz/...

2) spustit radio -> spusti se prohlizec s adresou -> static.abradio.cz/...

3) zobrazit zdrojovy kod stranky (u mozilly ctrl+u , u IE kliknout pravym tlacitkem a z nabidky zvolit zdrojovy kod)

objevi se nova stranka s html kodem. Vyhledat retezec "EMBED"a okolo nej hledat retezec src:"a za nim jakysi dalsi retezec s ASX priponu. To je totiz ten stream!

4) bud bude stream rovnou zacinat http blablabla. asx coz uz budete u cile ... ALE ... zde je uvedeno

doplněno 21.06.11 15:20:

...Takze my musime jeste pred tento prefix dopsat onen ABRADIO server.. chce to trochu cviku, ale vysledny stream tohoto radia bude vypadat takto:

abradio.cz/... *frajer*

doplněno 21.06.11 15:21:

klidne mi napiste radia a ja vam hodim jejich dokazy na streamy

hodnocení

Díky, Jakube už jen vyjímečně bych se na Vás obrátil, většinu mojich oblíbených stanic už tam mám. Dávám bod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]