Nejste přihlášen/a.
Mám program na poslech a případné nahrávání programu internetových radií Audio 8. Některá radia nejsou v zamontovaném seznamu a musí se zadat ručně jejich URL streamu. Potřebuji poradit, jak najít na webu radia tuto URL adresu, kterou bych zadal do programu Audio 8, abych mohl program nahrávat.
Zkusil jste někdy vyhledávač? Úžasná věc.
Nejjednodušší způsob je pokud umožňuje radio přehrávat v mp3 formátu, pustit si jej v přehrávači a opsat si adresu. Pokud radio používá svůj plugin na stránkách, musíte si zobrazit zdrojový kod stránky (ctrl+u) a hledat tag < embed > nebo < object > a tam už uvidíte adresu streamu.
doplněno 21.06.11 08:07:Sakra, ono to odmazalo ty tagy, když jsem je dal do ostrých závorek ) takzže hledat slova EMBED nebo OBJECT
Ten Audial One 8 umí i stříhat jednotlivé skladby a nahrávat i video v různých formátech. Je to program z CD, které vyšlo spolu s časopisem Computer a líbí se mi, i když není česky.
Tak schválně : Zkusil jsem podle Vaší rady zjistit URL streamu Click and Country AB radia a ukázalo to toto :
http://www.w3.org/1999/xhtml Je to správně?
ne
Tak znova...
1) najit adresu (vygooglit), kde pousti radio -> abradio.cz/...
2) spustit radio -> spusti se prohlizec s adresou -> static.abradio.cz/...
3) zobrazit zdrojovy kod stranky (u mozilly ctrl+u , u IE kliknout pravym tlacitkem a z nabidky zvolit zdrojovy kod)
objevi se nova stranka s html kodem. Vyhledat retezec "EMBED"a okolo nej hledat retezec src:"a za nim jakysi dalsi retezec s ASX priponu. To je totiz ten stream!
4) bud bude stream rovnou zacinat http blablabla. asx coz uz budete u cile ... ALE ... zde je uvedeno
doplněno 21.06.11 15:20:...Takze my musime jeste pred tento prefix dopsat onen ABRADIO server.. chce to trochu cviku, ale vysledny stream tohoto radia bude vypadat takto:
doplněno 21.06.11 15:21:klidne mi napiste radia a ja vam hodim jejich dokazy na streamy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.