Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi síť a její odposlouchávání

Od: jakubd* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jestli je možné nebo spíš jestli existuje nějaký software na odposlouchávání wifi sítě? Jde mi o to, že se mi někdo napojuje na domácí wifinu (heslo nemám účelově) a tak bych chtěl vidět, co dělá... popř. jestli se dá zjistit jeho přístupová hesla kamkoliv. :) Děkuji JD

zámek
maverick uzavřel tuto otázku
Nebudeme radit jak získat osobní údaje uživatelů sítě, to fakt ne

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

Ano, je to možné. Vy nemáte síť zabezpečenou, že se na vaší síť někdo napojuje? cestuji.info/...

bena*
hodnocení

0x

Je vidět, že síť není dostatečně dobře zabezpečená.

Proto přejděte do administrace směrovače nebo modemu a nastavte zabezpečení WPA2-PSK. Zvolte si dostatečně silný klíč obsahujíc číslice i písmena o minimální délce +/-15 znaků. Čím více, tím lépe.

Zabezpečení WEP je celkem jednoduché prolomit, WPA už je těžší, ale WPA2 se zatím nepodařilo nikomu prolomit.

Doporučuji skrýt i název SSID směrovače/modemu, pokud to jde. I přihlašovací údaje do směrovače/modemu změňte - výchozí jméno admin a heslo admin nebo jiné zná každý. Proto to změňte.

Pokud chcete sledovat komunikaci, můžete použít CommView. Existuje i k němu zásuvný modul, který umožňuje prolomit WEP zabezepčení. A možná i WPA?

jakubd*
hodnocení

No já to mám takhle naschvál, aby se sem někdo připojil a já pak koukal, co dělá... resp. mojí ženu... :)) proto mě zajímají ty hesla... ;)

bena*

Aha, já jsem to špatně pochopil. No když to zabezpečené mít nebudete, tak se akorát dozvíte, jaké zařízení se do Wifiny připojilo, ale kde brouzdá, to ne. Na to jsou programy typu TeamViewer nebo keyloggery. Vy sám by jste to nezvládl, to umějí akorát machři v tomto oboru.

Takže ve finále si uškodíte sám, protože síť není zabezpečená a tímpádem se může stát že snadnějši budete infikován, snadněji Vám vykradou konto, atd.

No pokud nemá router za 300,- stačí pár hodin studování..pochopení a má se v tom jako v bavlnce...

Dyď na to stačí logy v routeru...ano záleží jak v kterém, ale některé uméjí dost podrobné. Krom toho ty programy které píšeš jsou na instalaci v tom konkrétnim pc.

Nicméně konkrétně radit nebudeme ;)

drich*
hodnocení

0x

jak už bylo řečeno hledáte nějaký z těchto programů:

edownload.cz/...

Pak budete mít naprostý přehled o všem co se na PC dělo, psalo, kdy a komu =)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]