Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gigabyte - problém s BIOSEM

Od: jony* odpovědí: 6 změna:

Dobry den. potřeboval by jsem poradit. mam zakladní desku gigabyte GA-MA69G-S3H. kdyz jsem flashnul bios pres @bios ,tak vse proběhlo v pořádku. Reset pc,a nic nenaběhlo. nepipa. vůbec nic se neděje. má zakl. deska podporuje virtual dual bios. jak, a co to je? mohl by jsem to nějak vyřešit? děkuji za případnou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tedlee*
hodnocení

0x

pokud ti to nereaguje zkus vytahnout a spetne vlozit zaloznou baterii na desce ale jako posledni moznost

jony*
hodnocení

a nevite co to znamena ten virtual dualbios? jak by jsem ho mohl spustit? děkuji za odpověď

tedlee*

betanews.com/... mrkni sem otevri si to pres google chrom stranka je v ajn. o ti to prelozi nejsem expert ale tady se neco doctes

sinner

Kterou verzi biosu jsi flash. Ten dual by měl najet z CD které bude obsahovat spravnou verzi BIOSu ale je pravda že na netu se to povedlo málo komu.

Malá vystraha - ja jsem vždycky flash.BIOS přes usb nebo HDD a nebyl problem. Pokud se ti nahrala špatná verze tak jedině PC servis. Co ten reset pomohl?

jony*
hodnocení

reset nic. verze se instalovala F8. ale stejne to nechapu mam zakladni desku asus, a nikdy nebyl problém pres updata. přece by to melo najit ten spravnej funční bios,ne? mam originál cd. tak nevím. ...

hodnocení

0x

Já nevim, proč porad vsichni flashujou ten bios. Pak vznikaji takoveto dotazy v diskusich :)

Pred utilitkou @bios vsude vsichni varuji, protoze po flashnuti to neco nedelalo... joo uz vim - nefungoval pc.

Ted mate tak 3-4 moznosti:

1) zkusit vyresetovat bios - vyndat baterku CMOS. Kazdy ma jine zkusenosti, ale kdyz ji nechate pres noc a nepujde to -> smůla.

nebo můžete rovnou zkratovat ty kontakty od kolébky pro baterku. Sice by flash biosu mel asi nastavit tovarni nastaveni, ke kteremu se prave resetem biosu dostanete taky, ale za pokus nic nedate.

2) Pouzit virtual dual boot - mate origos CD k desce? Na ni je nejspis i bios. Sice PC nenajede, ale bude se pokouset bootovat s cd a fdd. Nebo si stahnete TEN SPRAVNY bios! a hodte na disketu.

3) staricky flash biosu ... disketka, bios, program, a flashnout znova, kdyz ani to nepomuze, tak jedine 4)

4) odnest to do servisu, kde prehraji bios pomoci hardwaroveho zarizeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]