Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit nový hdd

Od: ac odpovědí: 13 změna:

zdravím, ráb bych si zapojil svůj starší HDD, vypojím ten co tam mám a zapojím ten co si tam chci dát, spustím ale nenajede to do windowsu, přitom na něm windows je. Je třeba nastavit něco v BIOSU nebo tak? díky za odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jumper na původním na master a jumper na tomto starším na slave, zapojit je oba na jeden přívod. V BIOSU pokud to bude jinak, tak ten z kterého se budou WIN spouštět nastavit na první místo.

ac
hodnocení

bmbx - moc děkuju, už to funguje :) nejradši bych vám dal pusu *smich**palec*

jabraka*
hodnocení

0x

Jistě je potřeba nastavit prioritu,tedy nový disk jako hlavní.

JABRAKA

hodnocení

0x

Byl tento starší HHD někdy v tomto počítači? Jestli ano a přesto nejede, tak zkontrolovat na něm jumper zdali je nastaven jako "MASTER". Pokud v tomto počítači nebyl tak, zkontrolovat BIOS, zdali jej počítač detekoval, pokud jej nedokáže detekovat sám, což se může stát, je nutné nastavit parametry ručně. Ale ty parametry musíte znát. Měl jsem kdysi podobný problém, BIOS nedokázal detekovat HDD, musel jsem je tedy na jinem PC přečíst a všechno ručně nastavit v tom druhém PC. Pak všechno pracovalo dlouhá léta bez problémů.

hodnocení

0x

Nu a najede to do chyby bootování a nebo nebyl nalezen vůbec disk? To jsou totiž dvě rozdílné varianty.

Mimochodem, starý disk, ale doufám, že z tohoto pc, jinak systém nenajede na 99%

ac
hodnocení

Napíše to něco s bootováním, počítač v tomto PC ještě nebyl, a BIOS ten HDD detekuje ale já se v BIOSU nevyznám :(

killom*
hodnocení

0x

Jestliže je ten disk poprvé v tomto počítači, tak to vidím na přeinstalaci operačního systému.

ac
hodnocení

ale já nechci ztratit ty data :(

Tak když nechceš ztratit data, neodpojuj v kompu původní disk a tenhle jen přidej. Neříkej, že se tam nevejde.
ac
hodnocení

já bych rád jenže je na něm windows takže mi to napíše něco jako že si mám vybrat, jaký chci mít primární, jenže to já v biosu neumím nastavit :(

ac
hodnocení

už si s tím nevím rady, nastavím jumpery na master, ale když dám spustit windows, tak mi blikne monitor a restartuje se PC :( zkoušel jsem i kamarádův HDD ale je to to samé :(

des*

Ten kamarád je chytřejší,anebo stejná úroveň?Ty to dokupy nedáš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]