Nejste přihlášen/a.
ahoj, zase si nevim rady nevim jak to popsat aby ste to pochopili,,,zbláznil se mi excel nebo nevim jak se s nim už rozumne domluvit. Otevrela jsem tabulku, do ktere pravidelne vkladam data a ona mi vypočítá dph a součty atd.. a najednou kdyz chci vymazat obsah tabulky, tak sice neformatovanu cast (vložene položky) mi vymaže, ale bunky kde mam prednastavene vzorce zustanou plne,,,a když potom vložím nové položky(čisla) do bunek, tak mi to v tech bunkach se vzorcem nescita... ovladam excel, ale toto je fakt nad moje schopnosti.. pleeeeaase help
učetní mi už de po krku...
Tak to este zkonkretizuji, tady je priklad na jednoduchem vzorci:
Do bunek C3 a D3 vpisu 20 kc, v bunce F3 mi má udelat součet bunek C3 a D3. Vzorec v bunce F3 mam spravne, no automaticky mi to nescita. ALE, když kliknu na vzorcovy panel a odešlu(zmacknu enter) tak scitani funguje. Takhle ale pokažde klikat do vzorcoveho panelu prece nemuzuuu, mam tu tisice radku,... a este malickost, kdyz cislo v bunce C3 zmenim, bunka F3 zustava bezezmen,,, neprepocita mi to. opet musim klik na vzorcovy panel a odeslat... určite to bude jen banalita, jen na to nedokazu prijit (((
Zkus zmáčknout klávesu F9, to by mělo vše přepočítat. Asi nemáš nastavené automatické přepočítávání.
doplněno 13.06.11 18:07:To automatické přepočítávání je v Excelu 2007 - Vzorce - Možnosti výpočtu - Automatický
dekuji, skoro-bingo! po zmacknuti F9 mi ten radek automaticky scita, ale este fuuurt to neni ono.. jelikož F9 musim mackat zvlast v kažem radku (pripadne vypsat celou tabulku a F9 zmacknout pak,... ale driv mi to scitavalo krasne automaticky, bez mackani F9... este dalsi napady pls? děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.