Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpadky sítě O2

Od: h4n5 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Mám problém s přípojením k netu. Připojení je plně funkční, ale velmi často vypadává, třeba i 30-40x za den.

Operátorka z O2 mi velmi krásně hlásí, že u nich problém není, že o každém výpadku vedou záznamy.

Nevěřím, ale budíž.. Problém je, že mám i televizi prez net (skylink) a výpadky jsou problém.

Poskytovatel je O2.

Wi-fi router ZyXEL Prestige 600 series a připojený je k němu přez LAN pevně (hlavní) PC (win7) a TV a přez Wi-fi se připojují dva NTB.

Kde může být chyba? Při výpadku na routeru zhasne zelená dioda "internet" a po chvilce nastartuje. Může být router přetížený?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

Jde o výpadky způsobené přetížením linek v kombinaci s méně kvalitním Zyxel routrem (zkuste najít na netu novější stabilnější Zyxel firmware) jinak i tak budete mít výpady. Lidi totiž ve velkém stahují GB a GB dat a jak s udržením spojení si poradí kde jaký router je jen a jen na něm. Jim O2 sice ADSL ústředny drží, ale koncové domluva ústředny s routerem už jistá není.

mowla*
hodnocení

2x

Spadne celé připojení na net(1), spadne celé připojení včetně signálu TV(2) a nebo jen wifi(3)?

iz*
hodnocení

2x

Reklamujte písemně u poskytovatele, současně požadujte slevu paušálu (cca 50 %), případně pohrozte odstoupením od smlouvy pro nedodržování smlouvy ze strany poskytovatele.

To by mohlo vést k nápravě.

hodnocení

0x

Zřejmě máte i router od O2 a je tedy jejich a Vy ho máte jen pronajatý. Zavolal bych jejich technika at to zkontroluje.

h4n5
hodnocení

Jasně, je jejich. Dokonce jsem ho už zkoušel reklamovat. Bez problémů mi poslaly stejný, nový. Ale problém je pořád stejný, možná se výpadky změnšili, ale přetrvávájí. Bude to routerem?

ohneta*
hodnocení

0x
A jsou kratke, tak 3-4 sekundy? Asi mame podobny problém.
h4n5
hodnocení

Délky se liší.. někdy pár sekund, někdy je to v minutách. Při nejhorším musím restartovat router i tv stb.

A spadne všechno co je na routeru připojené

mowla*

Pokud ´spadne´ i STB, je jednoznačně problém na straně poskytovatele - reklamuj připojení - ať jej technik na místě vyřeší (pokud je to padání časté, neměl by být problém s tím, aby ´závadu´ viděl - řešení je v nastavení switchů ´na trase´ - zcela mimo možnosti zákazníka...

Pokud by padal jen router, pomohla by jeho výměna za výkonnější (ale také bych to nechal na majiteli zařízení)...

Jen - nejsou ´krabičky´ někde v uzavřeném prostoru, kde by se vlivem nedostatečného proudění vzduchu mohly přehřívat?

h4n5
hodnocení

Osobně si myslím, že je to nejspíš něaká kombinace obojího. Router mám položený na PC v otevřené místnosti, takže by se neměl přehřívat, ale je fakt, že bývá někdy dost horký. Přece jen funguje stále, stále jede tv a pokaždé min. jeden kompl je online.

Dostává asi zabrat. Skusím jeho výměnu, neměli by jste někdo pls typ na lepší wi-fi router, který by mohl unést vyšší zátěž?

A druhý fakt je, že jsem se už po okolí poptával po lidech, co mají stejného poskytovatele, a nejsem sám s podobným problémem. Někteří už i přestoupili k jinému poskytovateli, ale chtěl bych si být jistý, něž nastoupím na poskytovatele, že chyba není u mě.

Děkuji moc za rady..*palec*

mowla*

Pokud nemáš nároky na konkrétní funkce, pak vyhoví v podstatě jakýkoli s externí anténou - mironet.cz/... , já osobně ´mám´ na několika místech v trvalém provozu tento a kromě původní instalace o nich ´nevím´...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]