Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám problém s přípojením k netu. Připojení je plně funkční, ale velmi často vypadává, třeba i 30-40x za den.
Operátorka z O2 mi velmi krásně hlásí, že u nich problém není, že o každém výpadku vedou záznamy.
Nevěřím, ale budíž.. Problém je, že mám i televizi prez net (skylink) a výpadky jsou problém.
Poskytovatel je O2.
Wi-fi router ZyXEL Prestige 600 series a připojený je k němu přez LAN pevně (hlavní) PC (win7) a TV a přez Wi-fi se připojují dva NTB.
Kde může být chyba? Při výpadku na routeru zhasne zelená dioda "internet" a po chvilce nastartuje. Může být router přetížený?
Jde o výpadky způsobené přetížením linek v kombinaci s méně kvalitním Zyxel routrem (zkuste najít na netu novější stabilnější Zyxel firmware) jinak i tak budete mít výpady. Lidi totiž ve velkém stahují GB a GB dat a jak s udržením spojení si poradí kde jaký router je jen a jen na něm. Jim O2 sice ADSL ústředny drží, ale koncové domluva ústředny s routerem už jistá není.
Zřejmě máte i router od O2 a je tedy jejich a Vy ho máte jen pronajatý. Zavolal bych jejich technika at to zkontroluje.
Délky se liší.. někdy pár sekund, někdy je to v minutách. Při nejhorším musím restartovat router i tv stb.
A spadne všechno co je na routeru připojené
Pokud ´spadne´ i STB, je jednoznačně problém na straně poskytovatele - reklamuj připojení - ať jej technik na místě vyřeší (pokud je to padání časté, neměl by být problém s tím, aby ´závadu´ viděl - řešení je v nastavení switchů ´na trase´ - zcela mimo možnosti zákazníka...
Pokud by padal jen router, pomohla by jeho výměna za výkonnější (ale také bych to nechal na majiteli zařízení)...
Jen - nejsou ´krabičky´ někde v uzavřeném prostoru, kde by se vlivem nedostatečného proudění vzduchu mohly přehřívat?
Osobně si myslím, že je to nejspíš něaká kombinace obojího. Router mám položený na PC v otevřené místnosti, takže by se neměl přehřívat, ale je fakt, že bývá někdy dost horký. Přece jen funguje stále, stále jede tv a pokaždé min. jeden kompl je online.
Dostává asi zabrat. Skusím jeho výměnu, neměli by jste někdo pls typ na lepší wi-fi router, který by mohl unést vyšší zátěž?
A druhý fakt je, že jsem se už po okolí poptával po lidech, co mají stejného poskytovatele, a nejsem sám s podobným problémem. Někteří už i přestoupili k jinému poskytovateli, ale chtěl bych si být jistý, něž nastoupím na poskytovatele, že chyba není u mě.
Děkuji moc za rady..
Pokud nemáš nároky na konkrétní funkce, pak vyhoví v podstatě jakýkoli s externí anténou - mironet.cz/... , já osobně ´mám´ na několika místech v trvalém provozu tento a kromě původní instalace o nich ´nevím´...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.