Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DirectX - chyba

Od: nevim1 odpovědí: 15 změna:

Zdravim. Chtel jsem si nainstalovat jednu hru ale psalo mi to, ze nemam DirectX 9.0c. Tak jsem si ho stahnul a porad to psalo. Na netu jsem nasel nekoho se stejnym problemem a tam mu poslali odkaz na direct asi. Tak jsem to stahnul, nainstaloval, restartoval pc a od ty doby mi to pise errory i kdyz zapnu pc atd... Kdyz stahnu direct a chci to nainstalovat tak mi to pise toto:
sejmi.cz/...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

WIndows XP mají DirectX 9.0c předinstalovaný /nebo alepsoň Service Pack 3/. Zkuste nainstalovat Service pack 3 a koukněte na Windows Upúdate /Start→Všechny programy→Windows Update/.

tomasgulas
hodnocení

0x

Jestli chcete poradit, tak dejte screen na server, který funguje :-D

výtka
Upozornění od sys maverick 12. 06. 2011 07:48:29
Screen funguje...
nevim1
hodnocení

Zjistil jsem, že jsem použil Directx eradicator v2.0, který vymaže kompletně z PC directX... Nevíte nědo jak se to dá vrátit zpět?

tomasgulas

Aha, takže smůla. Já mám americkou IP adresu a nechce mě to pustit na ten server. Tak nic :)

martin1234*

dejte start+r a napište tam dxdiag. Mělo by tám být, jaký používáte dx. Pošlete to sem

nevim1
hodnocení

No prave to jsem taky vsude cetl jenze mi to pise tohle: System windows nemuze nalezt dxdiag. Presvedcete se, zda je nazev spravne, a akci opakujte. Po hledani souboru klepnete na tlacitko Start a pak na polozku hledat.

Kdyz se kouknu do WINDOWS/system32 na slozku DirectX tak je prázdná. Fakt uz nevim co s tim.

bena*

Pokud jste DirectX odebral, nezbývá než zazálohovat důležitá data a udělat čistou novou instalaci Windows. Po instalaci nainstalujte ovladače, všechny dosud vydané aktualizace přes Windows Update a zabezpečení - antivirový a antispyware program a samozřejmě firewall.

Ještě mě napadlo, pokud nechcete dělat čisotu instalaci, co takhle odinstalovat Service Pack 3 a znovu ho nainstalovat?

nevim1
hodnocení

Ano o tom jsem taky nekde slysel. Ale nevim jak se to presne dela a jestli to zvladnu.

bena*

Běžte do Ovládacího panelu Přidat nebo odebrat programy. Tam klikněte vpravo v rohu na Zobrazit Aktualizace. Pak najděte Windows XP Service Pack 3. Spusťte odinstalaci a po odinstalaci restartujte počítač. Před spuštěním odinstalace vypněte všechny běžící programy /i kecálky, pošťáky, atd./. Po restartu počítače skočte do Windows Update a nainstalujte Service Pack 3. A zase, při instalaci vypnout všechny běžící programy a počítač nechat být. Po dokončení instalace a následném restartu uvidíte, zda-li tam DX je, pokud ne, zkusit nainstalovat. A pokud i to selže, tak jedině čistá instalace.

nevim1
hodnocení

Hm vidim tam vseljaky aktualizace ale service pack 3 tam neni. A nepomohla by nejaka takova ta obnova? Nemyslim tu s vracenim casem. Tenkrat jsem mel problem ze jsem zmenil rozliseni a mel jsem cernou obrazovku. Tak jsem dal CD s WINDOWSEM do mechaniky a tam jsem neco dal, nevim co ale vypadalo to jako kdyz instaluji znova windows ale soubory mi vsechny zustaly. A potom vse fungovalo.

bena*

Myslíte reinstalaci? Ta by mohla pomoct - vymaže se složka Windows a udělá se malá instalace.

nevim1
hodnocení

To nemyslim. Myslim ze to bylo nejak opravit system windows nebo neco tak. Byla tam modra obrazovka...

nevim1
hodnocení

Nebo asi mate pravdu. Protoze po tom zakroku se nic nesmazalo.

bena*

No ne, vložíte CD Windows XP, nabootujete z něj. Dáte instalovat, ale před výběrem kam instalovat to hledá předchozí verze Windows. To najde tu Vaší současnou instalaci a vydáte R - Opravit.

Je možné, že tam máte nějaký zálohovací program - já to mám tak, že spustím DOS, z něj spustím Ghosta a obnovím.

nevim1
hodnocení

Jelikoz jsem tohle uz delal asi pred rokem, tak jsem to zvladnul. Skutecne stacila oprava systemu. Uz to jde. Diky za pomoc. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]