Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba wifi

Od: artepa* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

Chtěla jsem se někoho jen obecně zeptat na to, jakou spotřebu má wifi umístěná s anténou na střeše. Firma u nás umístila celkem 5 antén wifi, kterými se pokrývá okolní připojení internetu. nyní nám přišla hrůzostrašná faktura za elektřinu a musím to nějak vyřešit. Zajímá mě tedy nějaká průměrná spotřeba wifi ...

děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

2x

Běžný Wi-Fi routr spotřebovává tak okolo 10W x 24 hodin x 5 x vaše sazba. Vychází mi 1,2kW. Pokud by byla vaše sazba cca 5kč, tak je to 6kč denně. To je pochopitelně hrubý odhad a píšu o běžných Wi-Fi zařízeních, ale není přeci problém se podívat na krabičku, opsat si název zařízení, nebo hodnoty ze štítku a spočítat si to. Jinak nevím o kolik máte levnější internet, ale ještě jsem se nesetkal s případem, že by poskytovatel šidil toho, kdo mu dovolil využívat střechu a připojit se na el.

artepa*
hodnocení

děkuji za odpověď . Nikdy před tím, než tady byla ta wifi taková spotřeba nebyla. Máme dvou dům a v druhé půlce, kde bydlí také 3 lidi mají spotřebu o 150% nižší než my. Začalo to právě připojením wifin. krabičky jsou nahoře na střeše připojené k anténám a napsáno na nich nic není... Ten technik co tady byl říkal, že prý záleží na tom jak jsou ty wifi silnné a kolik lidí je tam připojeno či co . Moc tomu nerozumím, proto se ptám. antén je tam celkem 5 a k tomu jsou připojené ty krabičky. ještě je tam pod střechou 2 x router / 4 porty / .No měsíčně platím za internet 800,- Kč a prý měl stát 1800,- Kč . Ale tu základní anténu jsme si museli koupit a přidělat a zaplatit jemu práci / cca 2500,- Kč

bruk600*

*sok* No tak takové pomínky by se mi taky nelíbily. Pokud vám mohu radit, tak oslovte současného poskytovatele a trvejte na bezplatném připojení, nebo třeba ještě tak za cenu okolo 100-200kč. Berte to tak, že jste v pozici, že když se nedohohnete, tak poskytovatel bude muset odstranit všechna svoje zařízení z vaší střechy a odpojit okolní zákazníky (výpadek plateb). Ještě bych si zjistil za jakých podmínek by bylo ADSL od O2 a z toho můžete při vyjednávání s poskytovatelem vycházet. Myslím, že i tak by jste víc jak současných 800,- neplatila.

doplněno 11.06.11 17:57:

Běžné bývá, že poskytovatel dává tomu, kdo má na střeše antény a platí el. proud internet zdarma.

artepa*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Doslova mi čtete myšlenky, protože už jsem se na O2 ptala a za patnáctimegovou linku chtějí také 800,- Kč a bude to bez jakýchkoli problémů. myslím že bude dost těžké se nyní dohadovat s firmou co si z naší střechy udělala vysílač. Od srpna je žádáme o dodání nějaké revize a bohužel dodnes nic v ruce nemám . Budu to muset nějak ukončit ...bude to boj. Hlavně musím doplatit 25 000,- Kč za elektřinu!

Popravdě z toho co čtu vás poskytovatel pěkně šidí a z platby energgie pokud je to opravdu wifkami tak absolutně využil vaší neznalosti... jinač běžné wifi na 5ghz co používá na menší vesnici známý má jedna 112 watt což je prakticky V kuse svítící 100 wattová denodenně v kuse jen pro představivost a pokud je jich 5 a nějaký router... kdo ví může to být obdobné a pak ty prašulky naskakují hned... uplně nejjednodušší je myslím si nechat tam na náklad poskytovatele dát elektroměr a hotovo..když bude kafrat tak mu dopisem vzkažte že antény odpojíte jděte k O2 a máte klid, jen pochybuji že nějaké peníze z něj dostanete..
artepa*
hodnocení

Já se v tom nevyznám, takže jak jste napsal správně - využil neznalosti. Ty wifi domontovával postupně, protože v srpnu, kdy to všechno montoval jich tam tolik nebylo. Jak říkám , nerozumím tomu a on toho využil. Nemám ani žádnou revizi a střechu plnou antén, což je prý problém. Ty wifi tam už nechci . nemám zájem . Jdu k o2 a budu to mít za 800,- Kč měsíčně a bez spotřeby elektřiny a bezproblémů.Oni sem ještě k tomu každý měsíc lezou k nám domů - vždy něco poopravit atd. - už nás to začíná pěkně obtěžovat a když je nějaký výpadek, tak nám pořád volají / abychom restartovali routery .../ , jako kdyby nás za to platitli...

Vše je bez papírů, tudíž když to odpojíte a řeknete že doma nic nemáte nemůže po Vás logicky nai nic chtít, s odvoláním že máte zjištěno kolik antény žerou chcete po poskytovateli vše doplatit...samozřejmě to chce mít všechny věci promyšlené a relativně podložené... nicméně bez papírů se věci špatně dokazují, jak vy elektřinu jemu ... tak on antény Vám...

bruk600*

Nevím, zda máte nějakou smlouvu, ale pokud nic není, tak vás nic memůže donutit dále poskytovat el. proud pro cizí zařízení na vaší střeše. Zařízení pochopitelně patří firmě, ale střecha a proud je váš a tak je potom jednání velmi jednoduché.

artepa*
hodnocení

To je mi jasné, mě se jedná spíše o to, kdo mi doplatí tu elektřinu o nic víc. O pokračování služeb nemám zájem.

lidka*
hodnocení

1x

Není to dlouho, co jsme to zde probírali. I když tam nebyla uvedená spotřeba elektrické energie, stejně se podívejte do archivu, je to asi měsíc. Jinak si s nimi sjednejte smlouvu o pronájmu a úhradu spotřebované energie. A k jednání s nimi si vyčíslete za srovnatelné období spotřebu elektřiny, pokud u vás se ve spotřebě nic výrazného nemění. Navíc nám hradili nejen nájen za umístěné zařízení pro ostatní uživatele, ale jsme měli i levnější platby za internet nejen na úřadě, ale i v MŠ. Je to otázka vyjednávání, které mělo předcházet instalaci zařízení. *placni*

doplněno 11.06.11 14:42:

poradte.cz/...

artepa*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Samozřejmě mi je jasné, že se mělo vše smluvně ošetřit, ale vše domluvil můj bývalý přítel . Nejdříve mělo jít jen o wifi, která nám měla sloužit na internet, ale tomu majiteli se moc líbilo naše místo / na kopci / a nabídl nám tedy slevu s tím, že sem umístí vysílač - takto mi to bylo řečeno . Nyní jsem nechala zjistit co tam na střeše je - je tam 5 krabiček wifi a spotřebu energie máme kolem 3000,- Kč měsíčně . Za internet mu platíme 800,- Kč měsíčně.

hodnocení

0x

Zjistěte kde a jak to mají napojené a pokud by teoreticky bylo vše zapojeno v jedné zásuvce stačí obyčejný měřák do zásuvky který vám ukáže kolik to žere a lze z toho spočítat roční spotřeba.. 5 wifin na pokrytí okolí už může jít i do stovek wattů záleží na výkonu atd...

artepa*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď . Ty stovky watů je myšleno za měsíc či den?

hop®

Příkon ve wattech je myšlen kdykoli. Pokud půjde o spotřebu, měří se vetšinou v (kWh) kilowatthodinách. Například 100wattový spotřebič odebere ze sítě 2,4kWh za den...

hodnocení

0x

Ten kdo vám tam dal ty wifiny by vám měl ukázat veškerou dokumentaci a lejstra s tím související. Todle spíš vypadá že od nich váš bejvalej dostal nějakou provizi nebo nějakou jinou slevu. Zkuste se informovat na telekomunikačním úřadě http://www.ctu.cz/ co a jak, oni by měli vědět co v takovejch případech dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]