Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, neví někdo, zda jdou zachránit data z externího HDD, když jsem HDD neodebral z USB ezpečně? Já vím, moje blbost. Ale dělal jsem to tak vždy a problém jsem nikdy neměl. Nyní ale nejdou data na HDD najít. Jsou jakoby neviditelná, ale při kliknutí na vlastnosti disku ukazuje zaplnění 105 GB dat. Nevíte někdo, co s tím? Zda to vůbec jde nějak ještě zachránit? Díky
Data zachránit jdou, záleží na tom, jak jsou pro vás cenná. Jsou-li cenná opravdu velmi, přímo životně, je lepší se o nic nepokoušet a svěřit disk specializované firmě. Bude to ovšem stát řádově tisíce až desetitisíce Kč.
Nestojí-li vaše data za cenu profesionální obnovy, zkuste nějaký osvědčený program, například vynikající "GetDataBack" (verze "For NTFS" nebo "For FAT" podle souborového systému na vašem externím HDD).
Recuva je zdarma (na rozdíl od GetDataBack, ale i to se dá řešit ), ovšem neobnovuje adresářovou strukturu a obnovené soubory hází do jednoho společného "pytle". Při hledání několika konkrétních ztracených souborů nebo při obnově jedné omylem smazané složky to nevadí. Ale u 105 GB dat předpokládám, že jsou uložena v mnoha strukturovaných adresářích a že autor dotazu bude chtít obnovit i jejich správné umístění. Třídit ručně 105 GB obnovených souborů by se mu asi nechtělo.
Některé soubory byly vidět v Ubuntu, bohužel s koncovkou CHK a teď teda nevím, co udělat, abych třeba fotky, písničky apod. nebyly v tom CHK a šly prohlížet i pod Windows.
Jinak ten program GetDataBack jsem ještě nezkoušel. Pomocí toho programu bych ty soubory měl tak jako předtím? Nebo v jedné složce pomíchané?
GetDataBack obnoví vše, jak bylo, tedy i strukturu složek. U disku vám to tedy zobrazí celý kořenový adresář a postupně můžete rozlikávat i jeho dílčí složky a jejich obsah (tedy soubory). Pak si jen vyberete, které z nich chcete zkopírovat (například všechny) a kam.
Takhle se mi nedávno podařilo obnovit celý nečitelný HDD s 350 GB dat. Pravda, trvalo to pěkných pár hodin, ale to je u všech podobných "záchranných"programů normální.
doplněno 11.06.11 22:54:Tady si určitě vyberete:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.