Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí HDD - ztráta dat-odebrání z USB

Od: loony odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, neví někdo, zda jdou zachránit data z externího HDD, když jsem HDD neodebral z USB ezpečně? Já vím, moje blbost. Ale dělal jsem to tak vždy a problém jsem nikdy neměl. Nyní ale nejdou data na HDD najít. Jsou jakoby neviditelná, ale při kliknutí na vlastnosti disku ukazuje zaplnění 105 GB dat. Nevíte někdo, co s tím? Zda to vůbec jde nějak ještě zachránit? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reeve*
hodnocení

0x

Data zachránit jdou, záleží na tom, jak jsou pro vás cenná. Jsou-li cenná opravdu velmi, přímo životně, je lepší se o nic nepokoušet a svěřit disk specializované firmě. Bude to ovšem stát řádově tisíce až desetitisíce Kč.

Nestojí-li vaše data za cenu profesionální obnovy, zkuste nějaký osvědčený program, například vynikající "GetDataBack" (verze "For NTFS" nebo "For FAT" podle souborového systému na vašem externím HDD).

bena*

Jen doplním, že dobrý program na obnovu dat je Recuva, který je v češtině.

reeve*

Recuva je zdarma (na rozdíl od GetDataBack, ale i to se dá řešit ;)), ovšem neobnovuje adresářovou strukturu a obnovené soubory hází do jednoho společného "pytle". Při hledání několika konkrétních ztracených souborů nebo při obnově jedné omylem smazané složky to nevadí. Ale u 105 GB dat předpokládám, že jsou uložena v mnoha strukturovaných adresářích a že autor dotazu bude chtít obnovit i jejich správné umístění. Třídit ručně 105 GB obnovených souborů by se mu asi nechtělo.

loony
hodnocení

Některé soubory byly vidět v Ubuntu, bohužel s koncovkou CHK a teď teda nevím, co udělat, abych třeba fotky, písničky apod. nebyly v tom CHK a šly prohlížet i pod Windows.

Jinak ten program GetDataBack jsem ještě nezkoušel. Pomocí toho programu bych ty soubory měl tak jako předtím? Nebo v jedné složce pomíchané?

reeve*

GetDataBack obnoví vše, jak bylo, tedy i strukturu složek. U disku vám to tedy zobrazí celý kořenový adresář a postupně můžete rozlikávat i jeho dílčí složky a jejich obsah (tedy soubory). Pak si jen vyberete, které z nich chcete zkopírovat (například všechny) a kam.

Takhle se mi nedávno podařilo obnovit celý nečitelný HDD s 350 GB dat. Pravda, trvalo to pěkných pár hodin, ale to je u všech podobných "záchranných"programů normální.

doplněno 11.06.11 22:54:

Tady si určitě vyberete:

uloz.to/...

loony
hodnocení

To vypadá nadějně. Nemoh byste mi na email zaslat instalačku programu?Marv1985@seznam.cz Jestli jí teda máte a nebyl by to problém.

hodnocení

0x

nejlepší rada na toto je vždycky bezpečně odebrat to potom člověk nemusí takovéhle věci řešit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]