Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Well PTI-8505G

Od: jasanek* odpovědí: 11 změna:

Ahoj lidi. Chtěl bych se zeptat zda se u tohoto routeru dá nastavit aby wan bral ze sítě a posílal do sítě wlan?

Mám Adsl modem a za ním tento modem. A v něm počítače. Tam internet funguje. Ale když se chci připojit s mobilem na wlan. Tak mi na mobilu funguje internet pouze pokud nastavím statickou IP. Pokud statickou vypnu. Telefon se připojí ale nefunguje internet.

Děkuji za rady.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak prvně jde o adsl wifi router, čili co to máš hození před ním? Jak to máš pozapojované?

Já vidim bordel jen v nastavení. Ale takhle zatím nic konkrétního.

jasanek*
hodnocení

V domě máme adsl router. Od něj mám lan kabel do bytu kde jsem měl obýčnej 5 portovej switch. Potom jsem si koupil wifi telefon. Tak jsem si chtěl pořídit nějakej wifi router. Dostal jsem tenhle od známýho, tak jsem ho vyzkoušel. Pro počítač internet funguje bez problému. Na wifi mi internet funguje jen pokud má pevnou ip s nastavenou bránou a dns toho prvního adsl routeru.

No jo, ale pokud máte 2 adsl routery tak to jeden degradujete na switch a apčko. Z principu přívod pro router je na wan port, do kterého ale na adsl routeru vede tel. linka, takže teď buď máte rozbočenou linku a nebo vedete kabel do LAN portu a tím pádem nastane bordel s dhcp serverem atd. V první řadě vypnout dhcp server na vašem adsl routeru, vy to přiděloval jen ten první.

jasanek*
hodnocení

Ta druhá varianta. Vedu kabel do LAN portu. U prvního DHCP mám nastaveny ip adresy x.x.x.2 až x.x.x.20 a vyhrazené ip pro MAC adresy. U druhého když dám statickou adresu a vyplé DHCP. Tak telefon píše že čeká na přidělení ip adresy a nakonec napíše že se připojení nezdařilo. Když nechám DHCP zapnuté s adresami x.x.x.21až x.x.x.25 připojí se, ale internet nefunguje. Jednou jsem zkusil ještě zapnout Enable DHCP Relay, ale taky nic. Navíc jsem se do něj potom nemohl dostat přes webový prohlížeč a musel jsem resetovat nastavení. Jedna z položek pro nastavení pevné ip je i Default Gateway kde mám nastavenu adresu prvního adsl x.x.x.1 ale ani to nemá vliv.

Uvažoval jsem už i nad koupí nového routeru, ale než někam pojedu tak zatím experimentuji.

Zde jsem našel i manuál: sluzby.volny.cz/...

Díky za rady.

Nu, ale ty u druhého měníš statickou ip, ale na wan spojení. Pokud si pohlídáš, aby jeden router byl třeba 192.168.1.1 a druhý třeba 192.168.1.2, propojíš LAN-LAN, vypneš u druhého server dhcp tak by ti to mělo běhat v pohodě. Nacvakej kdyžtak nastavení :)

jasanek*
hodnocení

Pokud na mobilu vypnou statickou Ip tak mi to právě píše: Získávání adresy IP ze sítě. A pak oznámí: Připojení se nezdařilo.

imageshack.us/...

To je ale půlka. Nastavujeme dvě zařízení, dva routery

jasanek*
hodnocení

Na druhém routeru určitě dhcp vypni.
Zkus nedávat druhému routeru statickou ip, ale nechat to přidělit.
To hostname a domain?

Zatím jsem si jinak ničeho nevšml, měl jsem to podobně u kámoše-muj starý adsl router jako apčko, takže konfigurace podobná, akorát před ním nebyl adsl router ale normální. Nechal jsem mu adresu z dhcp, nastavil wifi a jelo to nádherně když bylo potřeba :)

jasanek*
hodnocení

Dneska jsem si v telefonu přeinstaloval android na novější. A aniž bych cokoli měnil. Tak telefon začal komunikovat s prvním AP. Od kterého přijme adresu a internet normálně běží. Tak nevím. Ale teď to funguje.

Díky moc za pomoc.

Takže bordel v androidu :) Nu neni zač

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]