Nejste přihlášen/a.
dobrý den našel jsem na internetu video jak vytvořit žertovný vir. Vytvoří se v poznámkovém bloku a uloží jako *.bat
text je takto:
@echo off
echo Nějaký text
pause
echo další text
:1
dir /s
goto 1
exit
Způsobí to nějaké škody?
doplněno 08.06.11 17:14:Spustil jsem to na svém PC lítají tam strašně rychle nějaké texty zkusil jsem printscreen a on to zachitil. Zdá se to jako obyčejný výpis souborů na ploše.
Nezpůsobí.
Není to vir, ale spustitelny davkovy soubor, ktery pouze vypisuje soubory z aktualniho umisteni toho spusteneho souboru.
Prepis:
@echo off - zakaze vypisovani prikazu na obrazovku
echo "nejaky text" - vypise se na obrazovce "nejaky text"
pause - ceka na zmacknuti klavesy
echo dalsi text - vypise zase text uvedeny za prikazem echo
:1 - zalozka
dir /s - prikaz dir vypise obsah adresare . Parametr /s vypise i obsah podadresaru a jejich souboru
goto 1 - vrat se na zalozku 1, aneb cyklici se program, kdy opet zacne vypisovat obsah...
exit - v tuto chvili zbytecne, protoze program nikdy neskonci ... jinak je to konec programu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.