Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje tento žertovný vir?

Od: vlk95® odpovědí: 1 změna:

dobrý den našel jsem na internetu video jak vytvořit žertovný vir. Vytvoří se v poznámkovém bloku a uloží jako *.bat

text je takto:

@echo off
echo Nějaký text
pause
echo další text
:1
dir /s
goto 1
exit

Způsobí to nějaké škody?

doplněno 08.06.11 17:14:

Spustil jsem to na svém PC lítají tam strašně rychle nějaké texty zkusil jsem printscreen a on to zachitil. Zdá se to jako obyčejný výpis souborů na ploše.

Jak funguje tento žertovný vir?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nezpůsobí.

Není to vir, ale spustitelny davkovy soubor, ktery pouze vypisuje soubory z aktualniho umisteni toho spusteneho souboru.

Prepis:

@echo off - zakaze vypisovani prikazu na obrazovku

echo "nejaky text" - vypise se na obrazovce "nejaky text"

pause - ceka na zmacknuti klavesy

echo dalsi text - vypise zase text uvedeny za prikazem echo

:1 - zalozka

dir /s - prikaz dir vypise obsah adresare . Parametr /s vypise i obsah podadresaru a jejich souboru

goto 1 - vrat se na zalozku 1, aneb cyklici se program, kdy opet zacne vypisovat obsah...

exit - v tuto chvili zbytecne, protoze program nikdy neskonci ... jinak je to konec programu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]