Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám bezdrátové připojení na internet,které mi ale neustále padá. Bydlím v hornaté krajině a bylo mi řečeno,že signál nebudu chytat kvůli tomu,že okolo našeho domu jsou další paneláky a kopce a že se mi do pc signál dostane jen málokdy. Signál mívám skutečně slabý anebo mi neustále padá,musím restart celý pc a to mi dělá mnohdy každoulhodinu. má s tímto někdo zkušenost? člověk údajně znalý doporučil nějakou anténku na posílení,ale nepomáhá...je bezdrátový internet vždy tak slabý a nestabilní? Předem děkuji za rady i vysvětlení.
doplněno 08.06.11 11:15:* neumíte nikdo odpovědět nebo co?
A s cim chcete jako poradit?
Bylo vam receno, ze signal bude slaby - a slaby skutecne je. Pokud Vam nepomohla pridavna antena, tak ma bud slaby vykon, nebo jste zakoupila spatny typ.
A co se signalu tyce...s bezdratovou siti to mate skoro stejne jak se signalem k mobilu. Tam kde jsou vetsi prekazky (hory, stinene budovy, husta zastavba) bude signal vzdy slaby nebo nestabilni.
Cili pokud bych mel odpovedet na jedinou otazku - ano, mam s tim zkusenost.
zakoupila špatný typ jako čeho? internetu nebo routeru? pokud internetu tak to bude pravda protože zaměstnanci tam nevěděli ohledně pc nebo toho signálu nic nicméně jsem na výběr společnosti neměla jinou možnost, jiná u nás není. a to mi neříkejte,že se to dá shrnout jen těmihle slovy. to jako lidi z hor nemaj nárok na signál? to by pak bezdrátový připojení nemělo význam ne..proč je teda prezentovaný jako nesmírně stabilní? nemíním se smířit jen s tím,že "to tak má prostě být". bezdrát má spousta lidí a je zajímavé že kamarádce vedle v domě to nedělá.tak to asi bude zprostředkovatelem netu a ne systémem síť. připojeni. čekala jsem vlastní zkušenosti třeba ohledně společností jenže to bych tu chtěla asi moc. lidi se tu umí zabývat jenm spamy.
Pokud chcete konkretnejsi informace, musite konkretneji polozit otazku a nejlepe pripsat i nejake informace, ktere jsou potreba k analyzovani problemu.
Napriklad: typ routeru, typ anteny, providera, rychlost pripojeni. A ne za 30 minut, kdy Vam nikdo neodpovi se vztekat, ze Vam nikdo neumi odpovedet.
Na hruby pytel - hruba zaplata.
1) Bezdratovy internet je stabilni. Ale musite byt v dosahu one bezdratove site. Pokud jste moc daleko, nebo jsou mezi vysilacem a prijimacem prekazky jak jsem psal, tak se nemuzete preci zlobit, ze Vam nejde?!
2) Lidi z hor si nejspis poridi jiny typ pripojeni - pres mobilni sit, pres satelitni sit...
3) Osobni zkusenosti se spolecnostmi Vam asi budou nanic, kdyz jsou jich v kazdem meste desitky a u vas v horach je jen jedna jak jste psala...
4) nejspise spatny typ bud modemu (slaby vykon) nebo i spatne pridavne anteny (je jich taky spousty). takhle nadalku se to neda moc dobre popsat. Od toho jsou technici one firmy, kteri maji prijet, promerit signal a podle vysledku vym doporucit spravny typ modemu (routeru) a anteny.
Můžete sdělit bližší info o bydlišti? Stačí město.
Ta rychlost mi nepřipadá nejrychlejší. Tím může být způsoben pocit pomalého stahování. Pro úplnost: máte 1774 kb (kilobit) neboli platite poskytovateli za 2 megabit, což zní sice hezky, že je něco MEGA, ale ve vysledku je to pomale pripojeni. Napriklad pokud si budete chtit stahnout napriklad film, ktery ma 700 MB (megabyte) tak musime vse prevezt na stejne jednotky, kdy 1BYTE (cti bajt) je 8BITU. Tedy vase rychlost 2 megabity (1774 kilobit) když vydělíme osmi, se rázem změni na 221 kB (kilobajt) a ten se rovna 0,21 MB (megabajt) ... a tedy 700MB deleno 0,21 MB je 3333 . A protoze jsou to jednotky "za vterinu" tak ten film stahnete za 3333vterin, neboli za 55minut.
Dnes uz bezna rychlost nabizena mobilnima spolecnostma zacina nekde u 8 Mb/s (=1MB/s) tedy film byste stahla za 11minut.
Takze proc to tu cele slozite pisu. Problem mozna neni tak na strane modemu nebo anteny, ale jen slabou konektivitou, ktera v zavislosti na okolni vlivy (hory, baraky, i pocasi ma vliv) muze zpusobit vypadky. Navic jak spravne uvedl radce prede mnou, pokud mate v PC nejaky skodlivy software nebo kod, nebo staci i aktualizujici se antivir, prohlizec, operacni system... tak vam vytezuji tu linku. Zkratka na takto pomalem pripojeni nelze ocekavat zazraky.
Az napisete tu blizsi lokalitu, mrkneme na dalsi moznosti vaseho pripojeni.
doplněno 08.06.11 13:20:A pokud ma kamaradka lepsi vyhled, nic ji "nestíní" signál a navíc si zaplatila i vyšší konektivitu, tak v tu chvíli porovnáváme "hrušky s jabkama".
je to meřené přímo na mé místo bydliště.je to přes www.rychlost.cz takže se toto vztahuje k jednomu místu na pomezí Jeseníků a Ol.kraje- zkrátka lesnatá krajiná plná kopců a v mém, případě i paneláků. to s tou rychlostí je pravda. co se týče počasí tak to u mě víceméně nemá vliv- někdy je plná síla v bouřce,někdy je pěkně ale nejede to. víte,kdybych měla vypsat všechny potíže které se svým pc mám,tak se to sem nevleze. nemá mi s tím kdo pomoci a jak už jsem psala,ta firma sama není schopná mi cokoliv vysvětlit a řekne mi,že "oni nejsou servis". to možná ne ale nějaký servis pro začátečníky nebo zkrátka ty,kteří mají potíž,by být měl ne? bojím se že,až přijde teď v těch bouřkách výpadek elektriky,tak že po zapnutí budu mít černou obrazovku s bílým textem a už pc nerozjedu. mám vyměnené součástky,ale ta krabice je už stará, podle všeho to prý nemá vliv no nevím,pracuju s tím já a jsem hrubě nespokojená. bohužel, na okamžité dokonalé složení pc nemám takže: lokalita je jasná a spočítaná,filmy naštěstí mnestahuju-mám jen jeden disk o velikosti 74,5 GB tudíž je plný jen díky pár písničkám a hře a ten internet byl myšlen v souvislosti s videi na YT,načítáním inter. stránek atd. když už stahuju např. nějakou hru, tak opravdu trvá x hodin, mnohdy dní ( ostatní mají za 2 hod hotovo-to naštve) a co se týče antiviru-mám Eset-tak mi neustále hlásí nějalé potíže a nutí mě to aktualizovat. po aktualizaci je ale net na stejné úrovni takže se jedná zřejmě o rychlost internetu ( platím kolem 300/měs..takže se jedná asi o největší nulu mezi internety ne?)
Pokryti signalem firmy fifejdy.cz/... . Stejne se ale mrknete na jejich stranky a zkuste je kontaktovat. Jiste budou mit zkusenosti z okoli, navic maji i technickou podporu servis@fifejdy.cz . Muzete porovnat i ceny ... vse dulezite se doctete na jejich strankach. Za dotaz nic nedate. Treba nebudete prvni a doporuci vam firmu z okoli o ktere treba ani nevite...
Mimoto bych oslovil v okoli nejakeho kamarada, co alespon trochu rozumi pocitacum, aby se Vam mrkl na pocitac a pomohl Vam pripadne s problemy.
Co me ted jeste napadlo jest to, zda ten bezdratovy internet, ktery chytate pres router zyxel, tak vzhledem k tomu, ze rikate, ze to chytate z nejakho okrajoveho mesta, tak usuzuji, ze vyuzivate standart IEEE 802.11a , ke kteremu potrebujete smerove anteny, ktere musi byt nasmerovany na PRIMOU VIDITELNOST. Kdo a jak Vam instaloval tu antenu? jestli vam lezi nekde halabala u okna, tak se vypadkum nedivim.
Mimochodem vy s tim bydlistem teda nadelate tajnosti )
1) "bydlim v hornate krajine"
2) "pomezí jeseníku a Ol.kraje"
3) "kousek mimo"
se nedivte, ze nemuzem najit wifi primo pro vas
instaloval? no to jeden chlap z baráku co se o to zajímá tak ji doporučil,je to na stání a mám to mít na stole,kde to mám. jinak nemám nikoho kdo by mi poradil,to jsem sem už psala. no koukala jsem že ta firma je jen pro MS kraj a jak jsem psala,já jsem mimo, takže potřebuji hledat firmy pro Jeseník asi nebo co. v okolí už nic není to vím proto se nedá napsat HELE CHCI BÝT VÁŠ ZÁKAZNÍK. dívala jsem se oni nás opravdu nepokryjí. navíc si já sama nemůžu domlouvat nic, stav smluv a dobu trvání ví táta . nevím ani kolik stál router a nic , smlouvy jsem nenašla. víte s tou anténou- zkoušela jsem a šlo to stejně jak na parapetu u okna tak na stole,který mám, před oknem. nevím jakým směrem jde signál ale hned přede mnou jsou kopce,takže to bude asi ono, říkal taky,že když si někdo stoupne do cesty toho signálu ( např kdyby někdo stál vedle a díval se jak pracuji),tak že to nepůjde..copak se signál dá narušit i člověkem?
doplněno 08.06.11 15:30:* pokud myslíte naténu na signál ( já tomu říkám satelit protože to co mám na stole je taky anténa) tak ta nevím jakým směrem je..zkrátka to tam nějak upevnil na střechu,jakým směrem ale nevím...
kdyz nevidite duvod udavat presne bydliste, kdyz se tu 5 hodin bavime o nutnosti co nejpresnejsiho zamereni, tak vam neni pomoci...
a za druhe , misto "HELE CHCI BÝT VÁŠ ZÁKAZNÍK" zkuste "DOBRY DEN, MELA BYCH PROSBU, DOTAZ..."? Ono s Vasim pristupem toho moc neziskate... a jelikoz uz mi dochazi po 5 hodinach komunikace s vami trpelivost, tak se s Vami timto rozloucim. Snazil jsem se Vam pomoci ze vsech sil... nashledanou.
nemůžu za to že jsem napsala že oni mé pokrytí nemají tudíž není smysl tam psát a vy jste to nezaregistroval...
* jen tak mezi námi-nevidím důvod udávat přesné bydliště. nikdy neudávám své údaje. to se na mě nemůžete zlobit )
Člověče, 8 Mb/s dostanete akorát ve větších městech - tohle se nedá procpat ani přes xDSL, pokud nejste v solidní vzdálenosti od ústředny. Natož přes nějakého mobilního poskytovatele.
jak "ani přes xDSL"? ... ADSL, ktery ma vetsina ma 8 Mbps ... ADSL2+ má až 25 Mbps ... VDSL až 36 Mbps
Ale to je pravda, to opravdu je jen v alespoň trochu větších městech. A to ještě taky třeba u toho ADSL někdy garantují i jen polovinu té teoretické maximální rychlosti. Ale faktem je, že u toho ADSL už by měl jít garantovaně ten 1Mbit všude, kde je zavedená pevná linka. A to naštěstí na videa na youtube, ale i nějaké to slušné stahování stačí.
Ale bral bych rychlejší no.
Tak se přijďte podívat k nám, jak přes ADSL jede 8 Mbps. Takovou rychlost v naší lokalitě nelze u ADSL objednat. Tím jsem chtěl říct, že i ty "pomalé" 2 Mbps jsou v mnoha místech velice slušná rychlost.
No jo, člověk by chtěl, aby tu dotazy pokládali jen inteligentní jedinci, ale to by asi taky chtěl moc... Co zkusit tedy místo téhle eskapády zajít za kamarádkou vedle v domě a zjistit si od ní, jak je to možné, že zrovna jí to nedělá? Pokud má jiného, lepšího poskytovatele internetu, pak k němu jděte taky. A nebo to bude další ze záhad vesmíru. Ale tak či tak, snad najdete řešení, člověku hned ubyde jeden spam k zabývání se.
Z toho co jsem od tazatelky pochopil je:
- má wifi připojení internetu
- je mimo mapu pokrytí daného poskytovatele, přesto má od nicj internet
- známá má od nich taky net. Což je irelevantní, stačí aby ji něco neclonilo na poskytovatele a už je vše jinak
- doma má wifi vedenou síť, tedy bezdrátově, čili další zdroj problémů pokud se to zaruší atd
Čili začal bych připojení pc/ntb na kabel
Pokud to nepomůže tak za to nemůže domácí wifi, ale poskytovatel, tedy chtělo by to jednání s poskytovatelem o lepší zaměření, popř změnu poskytovatele. Toho si slečna chytrá najde na www.internetprovs/... protože tam je mimo jiné databáze wifi poskytovatelů, chce to obvolat i ty co tam jsou jen pro okolí (přeci jen tam nemusí být vše aktuální a zvláště pokrytí).
Závěrem bych tazatelce doporučil, aby se na veřejných fórech naučila chovat slušně, yakub měl jak tak koukám trpělivosti až až, ale když nejsou informace tak nejsou rady.
doplněno 08.06.11 21:05:@debora neumíte odpovědět nebo co?
ne neumím protože tu nejsem a ne.nebylo to vtipný.takže já to ještě jednou shrnu :
1,. mám wifi
2. jsem v pokrytí,ale stabilní signál nemum jelikož bydlím v kopcích a na sídlišti
3.ano kamarádka má totéž,bydlí naproti a ve stejném patře ale přesto ho má stabilnější .
4. nevím jak víc bych vám měla popsat problém nulového singálu.napsala jsem to sem snad dost jasně.
5. jdu napsat poskytovateli meil jak to řešit ,popř zda zná sílu místního signálu a jsem moc zvědavá co a kdy odepíše
6.kabel jakože na pevný internet? tak to naši ( mamka) nikdy nedovolí.
doplněno 09.06.11 09:57:* doplnění: na tom wifi seznamu je info o připojení na naše město a přepíši sem výsledky mého poskytovatele:
SELECT SYSTEM | 357 Kč | 0 | 200.00 | 23.2.2009 |
název základní cena počet uživatelů konektivita aktualizace
...počet uživatelů nula? já to mám od dubna takže nyní by tam bylo psáno počet uživatelů 3 ...jak závratné..vidíte tohle vysvětluje proč je to tak špatný a proč s tím většina zkušenosti nemá-protože mají normálního poskytovatele... díky za stránky,nikdy jsem je neviděla!
Nebylo to vtipný? Byla to jen stejná reakce jako jste měla na nás, taky jsem se dožadoval reakce hned... Takže alespoň chápete co jste chtěla po nás
3- Počkejte co na to poskytovatel, ono stačí aby vám tam clonil na poskytovatele barák a kamarádce ne a je to jasné...
4- nulový signál=žádný signál, ale pokud jste přes router tak na pc/ntb vidíte jen signál vaší wifi, čili dostanete se v době problému na router?
6- kabel jako kabel - vyzkoušejte internet při napojení na router přes kabel, ne nechat to tak, ale VYZKOUŠET
Ten wifi seznam jak už jsem psal ber jako seznam, ne detailní info- aktuálnost, jde o seznam čeho se chytnout
My máme Topnet. Je to rychlé, levné, poskytovatelé jsou velmi milí a vstřícní. Od té doby, co jsme u nich, tak nám internet ani jednou nespadl (nepočítám např. v době velkých bouřek atd.). Bydlíme na vesnici a dosáhneme jen k několika firmám (mimo jiné O2), ale Topnet jasně vede. Rychlost máme zaplacenou 2 mb/s, ale je normální, že nám jede i rychleji.
Lepší antenu, běhat a hledat, kde je slušný signál, pokud má někdo něco lepšího v baráku zkusit se o int podělit. Jinak o pokrytí signálem by měla firma ho poskytující vědět, mít mapu. Jak to pak nabízí lidem?
no v těch horách nic lepšího asi neseženu,sekat a padat signál bude pořád. když už, tak bych si aspoň přála rychlejší net. to co mám já jsme dávali rodiny dohromady i když nikdo recenze na tu firmu neznal. pokrytí pro naši oblast tu je,ale že minimální,majitele nezajímá. s nějakými potížemi nás nseznámili a i když věděli do jaké lokality to zapojují,tak nám nesdělily možné potíže což beru jako podraz.zavádějící pracovníci nedokázali zodpovědět dotazy zkrátka otřesná firma.nevím kdy to vyprší,smlouvu má táta ale sháněla bych už net,který počítá s naší obladtí plnou kopců a lesů. nevím jak fungují nety v čechách ale tam vzhledem k rovině asi dobře. zatracené lesy,ale kvůli netu se stěhovat nebudu :.-) kousek od nás je vysílač, takže výpadky způsobuje taky on kvůli opravám.
Vzhledem k tomu sáhodlouhému textu a diskuzi v něm z které plyne Vaše ne/ochota vím přesně kde je chyba...
1.erupce na slunci
2.neumíte seřvat svého providera..
3.Můj potkan má hlad...
Vzhledem k tomu že po uvedení skoro přesné adresy by u domu čekalo cca 137 krvavých násilníků a čekalo na Vás a váš router to tipuji na možnost č.3
Stačí tedy koupit knížku jak ze strouhanky rohlík poskládat a vše problémy vyřeší obyčejná brambora..
PS: yakub..máš fakt pevné nervy..
no fakt se tu mlátím smíchy. ono ne vše vyřeší hloupý kecy víš. Pevný nervu tu mám leda tak já,psát si s někým kso není shcopnej pochopit že nebudu psát na firmu,která mě nepokryje. prostě přiznejte že poradit neumíte no.
jistě,máte pravdu, Odpusťte mi mou vzteklost pramenící z beznaděje v této pro mne bezvýchodné situace a z chování toho,kdo za to vše odpovídá ,nepomůže a já mu za to ještě musím platit. Proč nikdo neodpovídá? asi proto že si myslí , že řeším bezvyýznamné věci. já tohle ale měla za poradnu,proto jsem sem ty dotazy dala. Nikoho odpovídat nenutím, nemám ale koho jiného se zeptat. Když vám někdo nainstaluje něco špatně a vy se nemůžete dobrat pravdy,věřte že to nervy jsou. Vy ale za nic nemůžete. Za Váš čas děkuji. Fifejdy jsem kontaktovala,zprostředkovatele mám chuť taky kontaktovat ale vím že to nikam nepovede.
doplněno 08.06.11 18:10:Ps- když potřebuju pc celý den k práci tak ten věčně padlý signál není banalita to mi věřte, Vy ten problém zřejmě nemáte,ale hloupost to není., to je jak kdybyste řekl že nevadí,že auto nejede...mám internet který nejde- tak na co mi pak je? nebo ještě lépe-jak si někdo může dovolit nabízet produkt který je nekvalitní,nezajímat se o dotazy klientů a nepomoci jim? tohle já nepochopím.
No trochu jsem to přelouskal až sem a myslím, že chyba bude mezi klávesnicí a židlí. Platíte tři stovky za něco, co nejede? Proč? Se fakt divím, jelikož komunikovat umíte otevřeně, proč nezavoláte svého providera? On nejspíš ví kde je chyba a taky ví, kde ušetřit na datech a jelikož jsem pochopil, že je vás víc, tak se o data můžete dělit a prostě vám to jede pomalej, výhodu má ten, který je nejblíž na ráně. Ono i O2 nabízí dnes internet za čtyři stovky a myslím, že by nebyl ze signálem problém. Pokud máte UPC i zde je další možnost za 150Kč měsíčně. Tady opravdu pláčete špatně, my vám s tím nic neuděláme, maximálně můžeme poradit. Taky by se možná hodilo naformátovat disk a dát nějaký slušný a hlavně aktualizovaný antivir.
vir mám Eset, ten je aktualizovaný a v pořádku. provider? to je ten zprostředkovatel? jak jsem tu psala- ti co to zapojovali, neuměli zodpovědět naše otázky,když tam zavolám a ptám se proč mi nejede net co s tím mají tak mi řeknou CO BYSME S NÍM MĚLI MÍT? takže jednání tady selhává. kdyby to bylo tak snadné tak přece jednám s nimi . UPC nemáme,to O2 je přes telefon nebo pevnou? to by naši zas nechtěli nevadí,podívám se. prostě musím najít nějakou společnost,která pokryje okolí Jeseníku a zároveň má ucházející ceny.
On sám musí vidět, jestli vám to jede nebo nejede a jestli je počítač zavirovaný, tak by vám to nešlo vůbec, protože by vás zablokoval. Ale můžete mít nějakého červa a prostě to brzdí. Může být problém i v samotném kompu, mě taky jede hrozně, seká se, je pomalý, formátování nepomohlo, přitom notebook jede jak namydlený blesk, přitom wifirouter je propojený s kompem,takže má přednost a notebok je až druhý. Pokud máte možnost, zkuste doma jiný pc nebo notebook, problém může být právě v tom pc. Pak bych řešil to druhé - O2 připojení si najdete na jejich stránkách a připojení může nabídnout i poskytovatel kabelové tv, nemusí to být zrovna upc, máte nějakou kabelovku nebo jak chytáte tv?
jiný pc nemám. na 02 jsem koukala,mám o2 jako tel operátora ale signál na mobilu taky téměř nemám objevuje se mi tam POUZE NOUZOVÁ VOLÁNÍ .televizi máme satelit Digi a ti net nedělají. na 02 nabídce je blbý že když si nevyberu doprovodný produkt tak že je to jednou tak drahý. a když bych změnila společnost tak co se stane s tím routerem co mám ted? nemůže to být třeba špatným umístěním toho routeru? naši nechtěli drátový net protože by se pro kábly vedoucí z chodby musel převrtávat celej byt...
takže mám to chápat tak, že net v domě máte, jen jste nechtěli kvůli kabelům vrtat...? Tak koho tam máte? nataženého?
Tak koho tam máte v domě přivedeného? Víte to? Nakonec nikam nic vrtat nemusíte, stačí natáhnout kabel za vchodové dveře a tam zapojit wifi router. Dál do bytu není třeba žádný kabel a pc můžete stěhovat jak se vám chce. Přes wifi máte obvykle sdílená data, přes například kabelovku vám jede pořád stejná rychlost dle smlouvy a odezva je daleko lepší. Přes wifi jsem měl dvě mega, ale sdílené, takže většinou to jelo vždy pomalej, upc mám 1mega za stopade a díky lepší odezvě je daleko rychlejší. Navíc nikdo mě nebrzdí, rychlost je pořád stejná.
doplněno 09.06.11 13:12:odpovíte mi nebo co
Taky uz to dal nectu, zatim ani neuvedla ty uplne zakladni udaje, jako treba jak daleko je antena z ktery chyta signal, jestli je prima viditelnost, jestli tam v ceste neni treba vetev stromu, jakou a s jakym ziskem ma ona antenu, jak dlouhy a jak silny kabel od anteny do routru, proste ty drobny detaily, ktery delaj velky problemy s padanim internetu, tady se radit asi neda.
jak mám vědět jak daleko je? se mě ptáte jak kdybych si ten net montovala sama...nevím jestli je něco v cestě,neznám cestu signálu nevím jakým směrem je anténa prostě nevím. já chtěla slyšet jestli to dělá někomu taky a jak to řeší.
Na jednoduchou otazku jednoducha odpoved, " já chtěla slyšet jestli to dělá někomu taky a jak to řeší. "
Jo, obcas to udela skoro kazdymu, nekdo si toho ani nevsimne, nekdo se vzteka a resi to podle tech drobnosti, co jsem tady vypsal treba ja a nekdo se taky pta uplne zbytecne na radu a neni schopnej ani odpovedet na dulezity dotazy a pak je nasranej, kdyz nasere ostatni radce.
Nejlepší řešení je přestěhovat se tam, kde je perfektní signál! Když bydlím v horách, nemohu chtít aby tam byla dálnice a jiné vymoženosti civiizace.
Já nemám! problém. Kde nic není, ani debora nevezme... Za int platíš (snad), tak si to vyřiď s firmou!
Tak neplatím za špatnou službu, něco snad má v podmínkách co zajišťuje a v jaké kvalitě. Tady poskytovatel na poruchu reaguje do 15 minut (naposledy reagoval sám na blesk, si říkám co se hrabou v bedně ..), 25 hodin denně na drátě.
Už jsem psal, lepší antenu, hledat signál i mimo barák.
Ahoj ano je to normální , ale divím se proč to řešíš ty, platíš za net, řekni to tatovi nebo mámě. Jen pro přestavu jak u mě zapojili Net přes wifi. Kluci přijeli a prvně se ptali jestli vidím na ,,vysílač" byla mlha ,ale věděl jsem že ano.
Jeden vlezl na strechu ja ukázal přibližně směr a druhý se napojil na noteb. a ten mu říkal sílu signalu, až bylam hodnota pro ně vhodná umístil antenu. Od té doby má výpadky pouze při bouřkách ,ale to neřeším stejně vypínam PC. A za 2Mb platíme 420,- po dvou letech můžu změnit tarif . Spíš bych zdrbal toho kdo byl u zapojování a přečetl podmínky smlouvy. Po zapojení mi hned ukázali aktualní rychlost i když agregace 1:21 je potvora. Volat- psát- případně vypovědět smlovu to musí udělat ten co to s sněma uzavřel.
Kdyby u nás nešel inter. řeknou to synatorové mě a já to začnu řešit protože jsem u toho byl a vím kam a ským se spojit. to vše...
Už sem to našim říkala, tata má u sebe všechny papíry a nechce mě je dat,protože chlapi v práci mu řekli že ONi jsou spokojení,tak já že nic měnit nebudu. co se týče napojení netu do paneláku tak nevím jaká firma to dělala,zprostředkovávala to jen domovnice a chlap od nás z domu,co mi zapojoval tu anténku pro posílení a ten se odstěhoval, proto nemám koho se ptát.nikdo jiný u toho nebyl takže já skutečně nevím,jakým směrem ta anténa je, a od nás na vysílač nevidíme. jinde to jak koukám dělají všichni naprosto lépe. nejhorší je že ta domovnice má pc a až teď zjistila že jíí do wifi údajně nešla elektrika tak nechápu jak jí to mohlo jít. hm a tak to máte-panelák plnej nezkušených lidí.
PS-STÁLE NEODEPSALI
Sáhodlouhá debata o ničem. Pokud si platím nějakou službu, tak musím vědět za co platím a musím to také dostat. Mám od UPC net, TV i telefon a jakmile něco nefunguje, tak jsem schopen je klidně přinutit, aby ke mě jezdili třeba každý týden. Za 25 MB internet platím 390,- Kč a zdá se mi to docela dost a tak se snažím z nich dostat každou možnou slevu. Jakmile výrazněji klesne rychlost, tak je ihned upozorňuji na to, co mám ve smlouvě. Už jenom z toho důvodu, aby tam mělo záznam a věděli, že si nenechám jen tak něco líbit. Rychlejší řešení než e-mail je telefon a klidně jim volám třeba ve dvě v noci. Naposledy to byl výpadek některou sobotu a přestože mi operátorka tvrdila, že technici budou až v poddělí, tak během pár hodin dali vše do pořádku. A přestože je UPC monopol jak blázen, tak když člověk ví jak na ně, přinutí je ke spoustě věcí. Takže to chce jediné: tvrdě požadovat to, co mám ve smlouvě a za co platím.
když máte normální službu a poskytovatele,tak jde vše. já mám neschopný paka.psala jsem včera, doposud neodpověděli grrrr
Takové kapkání info je na ... dosud jsem si myslel, že jsi v domě na int napojena sama. Teď vyleze, že je vás tam na intu více, takže jste družstvo či SVJ. Když jsou jiní v baráku spokojeni tak problém je u tebe v bytě! Můžeš se ostatních zeptat sama?
Zkus si půjčit jiné počitadlo, vyčistit řádně od virů, nechodit na nesmyslné weby, přeměřovat rychlost ... a pak tvrdě požadovat přeměření od firmy. Přečíst si PODMÍNKY! a vyžadovat co v nich je. Tady se to s firmou nevyřeší.
psala jsem už dřív že net v panelíku je,ale u této společnosti jsme jen tři rodiny. vy jste to pochopil špatně. nemám o tom víc co napsat,jak jsem řekla- uzapojování nikdo jiný z pc nebyl. jak mám žádat přeměření od firmy když mi neberou telefony ani neodepisují? píšu tu snad dost dlouho že nejsou schopni o problému jednat..ale prachy si z účtu strhávaj včas ,to umí reagovat ihned.
se už musím fakt smát. Dva dny řešit takovou banalitu. (jojo jsem si vedom, ze napisete dlouhy elaborat o tom, jak je to pro vas dulezite a jaky my jsme hajzlove, ze vam nechcem poradit
, ale co cekate, ze Vam tu jeste nekdo poradi?)
Mam takovy pocit, ze doufate v nejaky zazrak, kdy vam tu nekdo neco poradi a vy bez zadneho snazeni a zadne akce zacnete mit signal.
Zkousela jste neco s tou antenou, jak jsem rikal? Pokud chytate wifi z ciziho mesta, tak to jiste bude 802.11a tedy 5GHz a tam musi byt antena nasmerovana NAPROSTO PRESNE:... vy pisete o nejake antence, co mate na stole halabala... tak signal nikdy nebudete mit stabilni a vubec se divim, ze nejaky chytate...
a jak mám zjistit jakým směrem ta anténa je? hmm..že bych vylezla třeba na střechu? nikdo neví jakým směrem je a na vysílač od nás nevidíme . tudíž bude chyba ne v společnosti která mi poskytuje net,ale v té,která zapojovala ainténu . když se vám můj příspěvek nelíbí tak proč furt přispíváte? se zaměřtě na ostatní a uvědomte si,že ne každý je ajťák .
mě už to zajímá spíše z profesního hlediska. Své rady jsem vám dal, více bez odpovědí na otázky, které jsem dal (a nebyly zodpovězeny) nemůžu poradit.. Proto neradím ani neřeším. Ale o výsledku chci vědět, protože tak se člověk posune dál - takové samostudium.
A co tu čekáte? Že někdo nasedne do ... a půjde to řešit? Nemá do toho co hrabat. je to problém mezi uživatelem a firmou, dodavatelem. Je možné to pochopit? Žádejte řádnou službu za to, za co platíte!
neustále píšete o něčem jiném než já. já jsem tu jen psala,že má firma nejedná,takže se ptám,jak jste postupovali vy. už to vím, ok, aspoň vím kde jsou možný příčiny.Tímto DÍKY VŠEM A MŮŽEME TO UZAVŘÍT.
Ano, příčiny, ale vy se fixujete pouze na chybu poskytovatele (i když asi nejpravděpodobnější), vše ostatní ignorujete. Jestli jsme se tu dva dny snažili tahat z vás informace a přitom jediná odpověď která vás zajímala je: problém je u poskytovatele tak to je super a mám radost, že jsme to pro vás vyřešili
Nezlobte se už na mně, ale máte milion informací, milion rad a jen sedíte a nic neřešíte. Dvakrát jsem se vás ptal od koho máte natažený net do domu, ale ani to nevíte a nenecháte si poradit. Mám upc tv 52programů plus net a nemůžu si stěžovat, to vše za tři stovky měsíčně. Hlavně se o data s nikým nedělím! a na to už jsem vás upozorňoval taky, agregace je sviňa a jestliže máte signál nejslabší, tak přijdete o nejvíc dat. Wifi jsem měl, tak vím o čem mluvím, ale problémy jsem neměl nikdy. Ale plačte dál a když platíte, nikam se nedopláčete, přitom stačí tak málo. stačí třeba pozvat kámošku s bukem a vyzkoušet rychlost na něm. Ale připadám si, že je to jako mluvení do dubu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.