Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Delphi 7 - vložení znaku odmocnina

Od: fylylp odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

vytvářím v programu Delphi 7 kalkulačku a chtěl bych se zeptat, jak vložím do tlačítka (Buttonu) znak "odmocniny" nebo znak "na druhou"?

Předem díky za info. :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslíš jenom do caption nebo aby to spočítalo tu odmocninu / mocninu?

doplněno 30.12.12 17:14:

No tak jsem to vyzkoušel a jediné co mi Delphi pobralo je a^2. Odmocninu to nepobralo vůbec. Leda ten čudl udělat z obrázku a když si pohraješ s kódem, tak se bude chovat stejně 3D jako tlačítko. :)

doplněno 30.12.12 17:29:

No v Delphi je komponenta Image. Proste si do okna vložíš obrázek, který uděláš třeba v malování. Tak si tak udělej obrázek odmocniny a dej ho místo Buttonu. A pak vytvoř proceduru OnClick.Image (nebo tak nějak to bylo).

doplněno 30.12.12 17:29:

Proceduru vytvoříš jednoduchým dvojklikem na ten obrázek.

fylylp
hodnocení

Myslim jenom do captionu

fylylp
hodnocení

To asi nedám, jsem v tom programu úplný začátečník. Netušim co po mě chceš ... :)

fylylp
hodnocení

OK, mám to hotový, takhle by to šlo, funguje to. Akorát si teda budu muset pohrát se vzledem, aby to vypadalo jako ty ostatní tlačítka.

Přesto dík, aspoň jsem se někam pohnul ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]