Nejste přihlášen/a.
Jak se da nejlepe vycistit klavesnice od drobku. Znate to, snidate a najednou uslysite zvuk ze prisel e-mail.
S hrnkem kafe a s chlebem se se jdete podivat, kdo ze vam to pise. Samozrejme se zactete a pri ukousnuti chleba vam drobky spadnou na klavesnici a "zakutali" se mezi pismenka![]()
Po nejake dobe se nektera pismena "zaseknou" na neobjevuji se![]()
Jakkoliv, staci trochu zapojit fantaziii.
Vysat vysavacem, nebo pokud je to samotna klavesnice (ne na NB) tak otocit vzhuru nohama a parkrat do ni prastit dlani, nebo rozebrat-vycistit-slozit...
Moznosti jsou mraky, netreba z toho delat velkou vedu.
No ja jsem ji uz jednou rozebral a snazil vycistit, jak to slo. Ted se to ale opet zasekava.
Moje zena me uz dala parkrat drzkovou, ze pry kdyz jim, tak at pocitac nepouzivam. No ale znateto, prijde e-mail a ono to cloveku neda:D
Koukal jsem ze se ted prodavaji nektere klavesnice co maji zvlastni pruhlednou folii. To by ai tak bylo nejlepsi. Foliie se da odstranit a vycistit![]()
Ale jinak diky za rady![]()
taky je docela levny reseni koupit novou
) mozna bezdratovou
(nova obyc za 140,-
) nebo taky existuje takovej vzduch ve spreji alza.cz/... nezapomente ze se vyplaci cistit nejen klavesnici ale i vnitrek PC pokud se rozhodnete pro ten sprej radim to delat venku .. jinak ten uklid mate nadvakrat
)
Otočím vzhůru mohama a párkrát s ní klepnu o stůl. Klávesnice je spotřební materiál a musí něco vydržet. Proto zásadně nekupuji žádnou extra slim a podobné nesmysly.
Přesně tak, vždyť normální klávesnice stojí pár korun.
Proto se vůbec nebojím klávesnici po důkladném "vybouchání" odrbat kartáčkem se saponátovou vodou (samozřejmě včetně kláves, kdo by se s nimi dloubal, že?). Otřu hadrem a nechám vysušit (například přes noc). Pokud funguje, OK. Pokud by nefungovala (to se mi kupodivu ještě nestalo), mám v záloze připravenou další.
Já jednou za půl roku opatrně "vytrhám" všechny klávesy, včetně plastového krytu a dám to do myčky a nechám je omýt. Pak vezmu útěrku a nechám to otřít a ještě vykoukám fénem a nechám to ještě +/- 2-3 hodiny důkladně vyschnout a zase klávesnici složím.
Pokud neznáte rozložení kláves na klávesnici, tak si ji vyfoťte.
Pokud nechcete důkladnou očistu klávensice, tak stačí klávensici otočit vzhůru nohama a vyklepat, pak vzít vysavač a vyluxovat, případně to vyfoukat stlačným vzduchem. Tlačítka samozřejmě vyjmout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.