Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpajanie USB disku

Od: mirko* odpovědí: 6 změna:
Pekny den,
mam nasledovny problem s USB diskom: pri citani z USB disku pod WIN XP sa mi hocikedy z neznamych odpoji tento disk. Vypise oznam, ze zariadenie nie je pripojene. Po case sa sam znova pripoji a takto sa to stale opakuje.
Kde by mohol byt problem?
Dakujem za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Příčin může být několik. Vadný konektor na disku či zásuvka v PC, moc dlouhý prodlužovací kabel (poud je použit), vadná elektronika disku, kolize operačního systému... Otestuj disk v jiném PC, případně v jiném konektotu, pak se uvidí.
mirko*
hodnocení

kabel ma asi 15 cm a v inom PC sa mi podobne veci nestali s rovnakym kablom (v inom PC sa mi ani raz sam od seba disk neodpojil a fungoval bez problemov)
doplnujuce udaje:
-ovladace pre tento USB disk na XP nie su dodavane, XP ho automaticky rozoznava
-dalsie napajanie USB disk nema, teda napaja sa priamo z jedneho USB, bez pomocneho zdroja
-v inom konektore toho isteho PC sa to sprava rovnako
No občas nemaj usb flash disky ani jiné disky rádi prodlužky...takže pokud ti to to samé bude dělat bez prodlužky (pokud k němu neni originál to by se pak na reklamaci ukecalo) a taky v jiném pc tak je to jasně vadný flash disk. Mě defakto to samé dělal nový flash disk a pádil na reklamaci
joegogo
Zdravim, mam ten samy problem se samocinnym pripojovanim a odpojovanim. Dela mi to na desce MSI KT333 Ultra2 (south br. 8235). Už nová deska zlobila na předních konektorech se zařízeními USB2.0 HIGH SPEED (480mbps), ale zadní porty fungovaly dobře (i ty co jsou vyvedené na"bracket";). Postupem casu se zhorsily i ty zadni a zhruba posledni rok uz v podstate nemuzu pouzivat rychlý přenos dat na flash disk... Zajímavé je, že USB1.1 zařízení fungují bez potíží kdekoliv (tiskárna, scanner, foťák). Nějaký čas to řešil USB hub s vlastním napájením, ale teď už ani toto nefunguje.
Podezřívám výhradně hardware, ale zatím jsem se ke kontrole desky neodhodlal.
Joe

yenda*
hodnocení

0x

Problém by mohl být i na druhé straně, t.j. v konektoru PC. Zkus disk připojit do jiného konektoru, jestli se to nezlepší ...

Nemáš zapojený Power Management? V rámci šetření energií by ti mohl disk odpojovat.

mirko*
hodnocení

nie, to nemam zapojene

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]