Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na kolik stupňů se má cca zahřívat zdroj?

Od: patronka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám k LCD monitoru DELL 20" univerzální zdroj (12 - 24V, nastaveno na 20V ), který se jako každý jiný při provozu zahřívá. První zdroj mi v rámci reklamace vyměnili, tam jsem teplotu neměřila, ale zdálo se mi, že se zahřívá nadměrně. Současný zdroj dosahuje provozní teploty max 38°C, většinou o něco méně. Monitor není nový, ale repasovaný, potřebovala bych vědět, kolik stupňů je běžná provozní teplota. Děkuji. Patronka

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když napíšete přesný typ monitoru, najdeme přesnější údaj. Nicméně teplotu adapteru bych neresil. Jsou na to zvykle. A 38°C je nízká teplota. I pokud byste psala, že na něm ani neudržíte ruku, tak by to bylo celkem normalni. Z hlavy bych si troufnul říci, že okolo 50-60 °C. Soucastky v pc se hreji i na 70-80 °C takže to, že adapter, ktery je klasickym "topitkem" ma 38°C by me nechalo klidnym.

Souhlas, 38 stupňů je v pohodě, obzvlášť když je to maximum.

buss
hodnocení

1x

U slušných zdrojů se uvádí provozní teplota, pokud to nepálí do ruky a nesmrdí ... př. Alza uvádí 40 °C, jiní i 60°, 70°, mělo by to být umístěno tak, aby volně proudil vzduch, teplota se ustálila a nestoupala.

jabraka*
hodnocení

1x

+Záleží na tom,na jakou teplotu je nastavena tepelná pojistka.Některý zdroj vypne už při 50 st C některý až při 65 st C.

Teplotu částí počítače-zdroje poznáme přibližně tak,že prstem bezpečně vydržíme bez ucuknutí 55 st C,chvíli - 2 - 3 sec 60 st C,

a nad tuto teplotu se prst nedá udržet.Citlivost různých lidí je ovšem různá.Podle mé zkušenosti se mi zdroj vypne při okolní teplotě 32 stC,prostě se neuchladí.

JABRAKA

mkat*
hodnocení

0x

Tiez si myslim ze je to v pohode.Akurat by som ho po ukonceni prace vytahoval zo siete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]