Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám k LCD monitoru DELL 20" univerzální zdroj (12 - 24V, nastaveno na 20V ), který se jako každý jiný při provozu zahřívá. První zdroj mi v rámci reklamace vyměnili, tam jsem teplotu neměřila, ale zdálo se mi, že se zahřívá nadměrně. Současný zdroj dosahuje provozní teploty max 38°C, většinou o něco méně. Monitor není nový, ale repasovaný, potřebovala bych vědět, kolik stupňů je běžná provozní teplota. Děkuji. Patronka
Když napíšete přesný typ monitoru, najdeme přesnější údaj. Nicméně teplotu adapteru bych neresil. Jsou na to zvykle. A 38°C je nízká teplota. I pokud byste psala, že na něm ani neudržíte ruku, tak by to bylo celkem normalni. Z hlavy bych si troufnul říci, že okolo 50-60 °C. Soucastky v pc se hreji i na 70-80 °C takže to, že adapter, ktery je klasickym "topitkem" ma 38°C by me nechalo klidnym.
+Záleží na tom,na jakou teplotu je nastavena tepelná pojistka.Některý zdroj vypne už při 50 st C některý až při 65 st C.
Teplotu částí počítače-zdroje poznáme přibližně tak,že prstem bezpečně vydržíme bez ucuknutí 55 st C,chvíli - 2 - 3 sec 60 st C,
a nad tuto teplotu se prst nedá udržet.Citlivost různých lidí je ovšem různá.Podle mé zkušenosti se mi zdroj vypne při okolní teplotě 32 stC,prostě se neuchladí.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.